Annons:
Etikettnyheter
Läst 794 ggr
Niklas
2020-11-18, 20:07

Nej, ingen beslagtagen Frankfurt-server från USA-valet

Det falska ryktet sa att USA:s armé, i en attack mot spanska företaget Scytls kontor i Frankfurt, hade beslagtagit en server med omanipulerad valdata från presidentvalet. Det var lögn:

”Both Scytl and the Army have refuted the claim. An Army spokesperson told The Associated Press that there had been no raid on Scytl’s offices and no servers seized. In a fact-check posted to its website, Scytl said it did not “tabulate, tally or count votes” in U.S. elections or have an office in Frankfurt.”

» No, the Army didn’t seize a German server showing a Trump landslide. - The New York Times

[Foto av Markus Spiske på Unsplash]


Vänliga hälsningar, Niklas
retuscherar du dina foton

Annons:
Pyttelite
2020-11-18, 20:18
#1

Fördelen med alla konspirationsteorier är att det är som att fira första april varje dag.🤥


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


 • Redigerat 2020-11-18, 20:18 av Pyttelite
Huygens
2020-11-18, 22:50
#2

Låt oss följa spåret. På America can we talk med Debbie Georgatos, några dagar före presidentvalet, publicerat 2020-10-29, gjordes en intervju:

Säkerhetsexperten Russ Ramsland avslöjade att 29 stater i USA får sina röster "räknade" i Frankfurt, Tyskland av ett företag i Spanien. Ramsland påpekade med stor tydlighet hur extremt lätt det var att manipulera röstresultatet.

Mellan 1:40 - 3:00 -> https://youtu.be/Bep1PA-FcJU

 • Redigerat 2020-11-18, 22:55 av Huygens
[VSK]
2020-11-18, 23:05
#3

Måste hålla med artikeln (skriven idag btw).

Den 16:e korrigerades detta till (google translate då alla kanske inte kan engelska så bra) och ingenstans i länken #0 nämns CIA.

"Världsnyhetsrapport idag 16 november 2020! European Central Command Raids CIA Facility!

Den amerikanska armén genomförde inte ett angrepp i Tyskland varken på Sctyl- eller Dominion-kontor eller servrar. De är utländska medborgare och vi måste verka i enlighet med tysk lag. Dessutom har den amerikanska armén inte brottsbekämpande befogenheter med avseende på sådana enheter.

Så vad hände? Jag får tillförlitlig information om att en enhet under ledning av USEUCOM (dvs. United States European Command) faktiskt genomförde en operation för att ta kontroll över datorservrar. Men dessa servrar tillhör CIA, inte Dominion eller Sctyl.

Den amerikanska militären har full befogenhet att göra detta eftersom all CIA-verksamhet i den europeiska teatern bedrivs med militär skydd. Med andra ord, CIA-officerare skulle identifieras för den tyska regeringen (och alla andra som frågar) som militära anställda eller konsulter.

En sådan operation skulle ha genomförts med amerikansk brottsbekämpning närvarande för att ta hand om bevisen. Det betyder att bevisen kommer att vara under justitieministeriets kontroll genom amerikanska advokater och kan användas i domstolar eller andra rättsliga förfaranden.

Det är inte första gången som en militär enhet knuten till EUCOM tvingar en CIA-datoranläggning att överlämna bevis. En kär vän till mig (en pensionerad DEA-officer) berättade för mig om en incident där han gick in i en CIA-anläggning i Frankfurt backad av den amerikanska armén för att få information som CIA höll kvar (detta ägde rum på 1980-talet).

Jag har också bekräftat vad Jim Hoft rapporterade härom natten - CIA: s Gina Haspel informerades inte i förväg om denna operation. Baserat på detta faktum tycker jag att det är korrekt att åtgärder vidtogs i Tyskland på territorium under USA: s kontroll och att en CIA-anläggning var inriktad.

Jag har också lärt mig att FBI-chef Christopher Wray uteslutits från denna operation. Wray har mer än Haspel arbetat aggressivt för att undergräva och sabotera Donald Trump. Detta innebär att någon annan amerikansk brottsbekämpande myndighet (t.ex. US Marshals, DEA, Secret Service, etc.) hade ledningen i att samla in bevisen.

Även länk som inte syns i inbäddad spelare (fortsätt läs här) https://www.thegatewaypundit.com/2020/11/unraveling-latest-deep-state-coup/

Här berättar Sidney Powell en hel del hur fusket går till, om CIA samt man tar upp att FBI är inkopplade i detta.

https://www.youtube.com/watch?v=n_p1sonhp-k

"Kayleigh McEnany fortsätter att avslöja mer bevis i olika stater och förklaringarna fortsätter bara att hopas! Här diskuterar hon den aktuella kampen och står fast för att kämpa för att våra röster ska höras."

https://www.youtube.com/watch?v=DeEjYPh13sM

Av de amerikaner jag läst uttrycka sig om detta oavsett om de är demokrater eller republikaner så vill de flesta detta skall utredas. Vilka som har rätt eller fel (D/R) lär visa sig.

It ain't over till the fat lady sings.

 • Redigerat 2020-11-20, 09:32 av Niklas
[VSK]
2020-11-19, 01:36
#4

Nysläppt information.

Niklas
2020-11-19, 10:07
#5

#3: Är det okej om jag redigerar din kommentar och tar bort stycket som det finns tre av eller kan du göra det själv?


Vänliga hälsningar, Niklas
retuscherar du dina foton

Huygens
2020-11-19, 10:32
#6

#4 Nu hittar jag inte längre källan, men Hammer & Scorecard började användas av CIA redan under 1970-talet för att påverka valutgång, då allt fler länder infört demokratiska val.

Annons:
Condor
2020-11-19, 12:21
#7

#0:

Jag har också letat efter ursprunget av de här naiva konspirationsteorierna. Det finns en högerradikal TV sändare i USA som heter "One America News "Network (OANN)". Dom är kända för att sprida obevisade konspirationsteorier. Deras "greatest supporter" är Trump:

https://thehill.com/homenews/media/436553-conservative-outlet-complains-about-lack-of-trump-shout-out-at-rally

https://en.wikipedia.org/wiki/One_America_News_Network

Eftersom deras reporter vägrar att bära munskydd och hålla sig till covid resriktioner, är de uteslutna ur presskonferenser. Men de behöver inga presskonferenser, för det som de sprider ut härstammar från högerfaschistiska organisationer som t.ex. QAnon och de sprider ut konspirationsteorier som det inte finns bevis för. Trump brukar att ta det som han sprider ut på Twitter från OANN.

Trump betalar och OANN serverar. Syftet är att få folk att bli anarkistiska och att skapa kaos.

Pyttelite
2020-11-19, 12:46
#8

#6: Här finns källan redogörelse från var benämningarna kommer ifrån.

https://factcheck.thedispatch.com/p/fact-check-debunking-the-hammer-and


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Huygens
2020-11-19, 13:10
#9

Det är inte så jag hört beteckningarna utan där var det i ett helt annat sammanhang. Idag ser det ut som om Hammer & Scorecard betyder något aningen annorlunda. Svårt att veta vad som är sant, då säkerhetstjänsten gärna vill sprida desinformation.

En variant att förklara (?) finns på Trumpvänliga CSP. Man får scrolla ner på sidan för "förklaringen". Jag ger dock psy-op varning…

Pyttelite
2020-11-19, 13:49
#10

#9: Självfallet har du hört något annat.


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


FataMorgana
2020-11-19, 15:14
#11

#2 Den intervjun kan du i allafall glömma. Scytl har inga servrar i Frankfurt. https://www.scytl.com/en/fact-checking-regarding-us-elections-debunking-fake-news/#

Huygens
2020-11-19, 16:30
#12

Själva valfuskmaskinerna som Scytl får data från tillverkas av Dominion Voting. Dominions VD Eric Coomer berättar att det går att manipulera valsedlarna utifrån genom den trådlösa internetuppkopplingen. Men det sker förstås bara i utbildningssyfte.

Niklas
2020-11-19, 18:55
#13

#12: Brydde du dig inte ens om att läsa länken i #11? Scytl säger att:

”Scytl did NOT provide any electronic voting machines to US jurisdictions and does NOT tabulate, tally or count votes in US public elections.”

”Scytl has no relationship with Smartmatic, SGO, Dominion or Indra.”

En av de tjänster de har levererat till valet 2020 var:

”Election Night Reporting (ENR): ENR is a platform that provides visual representation of votes that have been tabulated by state and local elections officials.”

Jag gissar att det handlar om grafik för presentationer.


Vänliga hälsningar, Niklas
retuscherar du dina foton

Annons:
Huygens
2020-11-19, 19:32
#14

#13 Jag misstror part i målet, i synnerhet som det rör sej om ett företag som gått i konkurs några månader före presidentvalet. Luktar planerad mörkläggning lång väg. Det är obegripligt att du sätter okritiskt värde till Scytls påståenden, ungefär som att lita på Saabs fd VD Victor Muller, kanske Europas störste mytoman. wiki

Lyssnar du på säkerhetsexperten i #2, nära början av tredje minuten i videon, hör du Scytls inblandning. Scytl var central del av hantering av röstdata och kunde därför manipulera valet i 29 delstater.

Niklas
2020-11-19, 21:06
#15

#14: Det är obegripligt att du sätter din tro till källor som är specialiserade på att sprida lögner och desinformation, men det hindrar dig inte från att göra det i stället för på vilken välrenommerad och pålitlig källa som helst. Att ha gott rykte är skumt, visst. 🙂

Jag litar på en källa som inte är känd för att vilseleda. Du litar på Russ Ramsland som är, vad då?, part i målet. Han är välkänd Republikan. Han lägger inte fram några bevis utan pratar bara om hur dåligt allt kring valet är, och det räcker för dig att tycka att det är objektiva bevis. [struts-med-huvud-i-sanden-emoji]

CISA som ansvarar för rådgivning kring risker rörande cybersäkerhet och infrastruktursäkerhetsrisker åt USA:s regering har slagit fast att valet 2020 är det säkraste någonsin. Men vad vet de, eller hur? 😂

» Joint Statement from Elections Infrastructure Government Coordinating Council & the Election Infrastructure Sector Coordinating Executive Committees | CISA

Scytl köptes i oktober i år av Paragon Group som driver det vidare. Det vore att skjuta sig i foten om de ljög om vad de gör och har gjort. De har allt att förlora.

Presentera bevis i stället för att länka till filmer med människor som sitter och tycker och tror.


Vänliga hälsningar, Niklas
retuscherar du dina foton

Huygens
2020-11-19, 21:30
#16

#15 Med tanke på att det här troligen är en psy-op, minskar sannolikheten för att sanningen blir officiell. Både Trump och Biden är på samma sida i detta drama för att leda allmänheten i den riktning makthavarna vill.

[VSK]
2020-11-19, 22:45
#17

#5:

Opzz har inte en aning om vad som hände där. Är först nu jag loggat in på iFokus idag så nu kan jag ju inte redigera texten. Men stör det så visst, bara ändra på.

#6

Nyligen släppt på svenska (YT-klippet i länken det viktiga). Såg livesändningen och den är rätt så intressant -om man nu är för demokrati och ordning & reda.

https://bladet.se/nyheter/usa-valet-presskonferens-och-svensk-media-uteblir-om-bevisforingen/

Nån som vill prova på att ge en logisk förklaring till det som tas upp i den inbäddade spelaren?

Pyttelite
2020-11-20, 01:55
 • Redigerat 2020-11-20, 02:12 av Pyttelite
[VSK]
2020-11-20, 08:21
#19

#18:

Om du pratar med mig så måste du tagga. Är inte synsk.

Du hänvisar till msm som inte annat gjort än att förvilla, mörka och hålla inne med sanning, där man öppet visar sitt hat. Du källhänvisar till media som inte ens de två första veckorna förstod att valet inte var klart, och tala negativt om Trump. Dessa msm anser sig själva vara opartiska mellan Trump och Biden. Du källhänvisar till SVT som tog in Peg Parnevik (du vet hon som tyckte man inte skulle anmäla våldtäkt enbart för att våldtäktsmannen va från MENA) och Anna Anka som experter. Behöver man ens säga nåt mer.

Hade du bemödad dig med att se Rudy Giulianis presskonferens igår kväll gällande det absolut senaste så hade du haft lite kött på benen.

Just nu enbart i Philadelphia så är det ~15 000 personer som fick vända vid vallokalen enbart för att deras röst redan räknats, och en hel del mer.

Att du tycker det är konstigt med att man visar pressträffar live på YT förvånar mig. Har du missat SVT´s livesändningar på tuben?

Tror alla dina länkar är äldre än pressträffen btw.

Förstår inte varför så många är så emot att man utreder storleken på valpåverkan.

Det mest intressanta tycker jag är att det är folk som normalt sett inte yppar ett dugg som nu är halvt panikslagna men när det gäller allt som sker i Sverige så är man knäpptyst.

Hade du ens bemödat dig med att öppna länken i #17 så hade du förmodligen inte ens skapat ditt inlägg.

Vad straffet i respektive delstat i USA är för mened vet jag inte då det förmodligen skiljer men skulle inte bli förvånad om det rör sig om 5-10 års fängelse och ofantligt höga böter. Tror du att 50-60 st valobservartörer skulle ljuga i rättegång om att de hindrades utföra sitt arbete i respektive vallokal bara för att det är skoj?

Kikar du på pressträffen i min länk ovan så kommer du även få höra hur det går till när man registrerar rösterna i valräkningsmaskinerna samt att dessa röster måste matcha och det finns skrämmande många röster som inte matchar.

Orkar du bemöda dig med det här korta klippet så kanske du får dig en tankeställare.

 • Redigerat 2020-11-20, 08:25 av [VSK]
Pyttelite
2020-11-20, 08:45
#20

#19: Vet inte riktigt om jag gillar din ton.

När det gäller diskussionerna om valfusk så finns det mängder av rapporter mot dessa påståenden.

Ord står mot ord och fina källor är inte speciellt övertygande och YT-klipp håller inte i rätten eller vad tror du?


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Annons:
Niklas
2020-11-20, 09:46
#21

#17: Jag såg halva filmen, men de bara babblade utan att komma någon vart. Kan du berätta vad du såg?


Vänliga hälsningar, Niklas
retuscherar du dina foton

Condor
2020-11-20, 11:39
#22

#19:

Aha…. du länkar till ett klipp från One America News "Network. Det är den högerfaschistiska TV sändaren som har Trump som sin "greatest supporter" och som är kända för att sprida obevisade konspirationsteorier.

I mitt inlägg 7 finns det länkar om det. Har du inga objektiva källor?

Condor
2020-11-20, 11:41
#23

#20:

Men Pyttelite, VSK är ju en sååå trevlig debattör och så klooooooook…..😂🤣😃😀😁😄😅

Pyttelite
2020-11-20, 11:43
#24

#23: Tycker hen själv ja! 😳


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Condor
2020-11-20, 11:52
#25

#24: 😁😂🤣

Lägg märke till att det står "OAN" nere till höger på hans klipps.

Här lite informationer om OAN:

https://www.nytimes.com/2020/11/12/technology/one-america-news-spreads-debunked-elections-claims.html

https://www.theguardian.com/us-news/2020/nov/16/oann-what-is-tv-network-trump-is-pushing

https://www.tagesschau.de/ausland/oan-tv-sender-usa-101.html

Det är så att säga Trumps egen TV sändare.

[VSK]
2020-11-20, 11:55
#26

#21

Om du nu sett halva presskonferensen som du säger men ändå inte förstått nånting vad som sagts, vad får dig att tro att jag då ska lyckas med den sista hälften? Tackar dock för förtroendet.

Förklarade lite i #19 vad som sades i presskonferensen och vill man höra det själv så får man faktiskt avsätta den tiden det tar. Ibland blir det ett jäkla kackel då vissa journalister inte respekterar talaren samt alla slutare som smattrar, men ge det ett försök till.

OberonsMatte
2020-11-20, 11:58
#27

#19 Är republikanen (och den tidigare presidentkandidaten) Mitt Romney också en del av den anti-republikanska "konspirationen"? https://www.expressen.se/nyheter/trumps-nasta-drag-for-att-tvinga-sig-kvar-vid-makten/

Sajtvärd Katter iFokus

Annons:
Pyttelite
2020-11-20, 12:02
#28

#25: Jag förstår det. Den tyskspråkiga länken sammanfattade det hela bra.

Som jag tidigare länkat till har det inte hittats att några oegentligheter skett avseende valfusk och det finns inga länkar där till msn.

Trump är en usel förlorare om man inte ser det är en naiv.


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Condor
2020-11-20, 12:15
#29

#28:

Det är ju inget nytt att konspirationsteoretiker precis som alla foliehattar länkar till varandra för att "bevisa" deras fantasier.

Nu har dom räknat om rösterna i Georgia och kom fram till att Biden fortfarande vann. Trump säger att det räknades fel igen. Hela världen skrattar ut honom, utom dom som är mest naiva.

Pyttelite
2020-11-20, 12:17
#30

#29: Det är väl självklart att de räknat fel om resultatet blir att Biden vann.

Det är ju definitionen på felräkning. 😁


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Niklas
2020-11-20, 12:19
#31

#26: ”Presskonferens”. Talkshow skulle jag kalla det. Tre killar som chillar i en gillestuga. 🙂

I den första halvan talade de om valdeltagande i olika delar av staten, men jag förstod varken vad som var anmärkningsvärt eller varför. Det är kanske helt enkelt väldigt svårt att förklara så jag lämnar det i stället.


Vänliga hälsningar, Niklas
retuscherar du dina foton

Condor
2020-11-20, 12:20
#32

#30:

😀😂😃😄😅

Niklas
2020-11-20, 12:21
#33

#29: Vet du hur många röster som skiljde den här gången?


Vänliga hälsningar, Niklas
retuscherar du dina foton

Condor
2020-11-20, 12:22
#34

#31:

Helt rätt! Den här skumma TV sändaren har blivit utesluten ur alla presskonferenser för att deras Medarbetare vägrar att bära munskydd och håller sig inte till coronarestriktioner.

De propagerade förresten att låta covid sprida sig så mycket som möjligt.

Annons:
Condor
2020-11-20, 12:24
#35

#33:

Först var det 14.000 röster. Nu var det 12.284

https://www.orf.at/#/stories/3190575/

Niklas
2020-11-20, 14:27
#36

#35: Aha, så Republikanerna beslogs med att ha fuskat med minst ett par tusen röster! Kanske bäst att räkna om alla andra stater också då.


Vänliga hälsningar, Niklas
retuscherar du dina foton

Condor
2020-11-20, 15:04
#37

#36:

För Trump är det säkert ett bevis för fusk. Läste att dök upp 2.600 valsedlar som inte var med första gången rösterna räknades. Ingen aning var de kom ifrån, men bland dom var det mer röster för Trump än för Biden:

https://www.hna.de/politik/us-wahl-2020-ergebnisse-live-trump-georgia-michigan-republikaner-biden-demokraten-wahlergebnis-zr-90104909.html

[VSK]
2020-11-20, 18:09
#38

#22:

Nu förstår jag betydligt bättre då jag läst på lite. En hel del bättre faktiskt.

I början så trodde jag du bara var infantil och ett troll men ju mer jag läste på ju mer säker blev jag.

Det här verkar stämma in på dig "De kognitiva svårigheterna för barn med låg begåvning (IQ < 70 (–80) medför primärt: 1. Svårigheter i tänkandet; svårt att organisera tänkandet och att tänka abstrakt och bilda begrepp. Svårigheter att se väsentligheter och i att förstå helheten. 2. Brister i språkförståelsen; svårt för ordförståelse, semantik och analogisk förståelse. 3. Brister i kortminnesfunktionen; svårt att uppfatta och minnas ljudbilder vilket påverkar förmågan att lära sig läsa. 4. Perceptionsproblem; bristande förmåga att välja ut/ta emot/organisera och bearbeta sinnesintryck, exempelvis syn- och hörselintryck."

https://www.praktiskmedicin.se/sjukdomar/neuropsykiatriska-tillstand-autismspektrums/

Det skulle kunna förklara varför du inte förstår vad som sägs i videoklippen samt varför du beter dig som du gör. Nu förstår jag oxå varför du tillåts hålla på som du gör.

#24

Intressant antagande.

Jag har aldrig påstått att jag är bra på politik, jag har aldrig påstått att jag är en debattör, jag har även sagt att amerikansk politik är nåt jag aldrig varit intresserad av förutom sista månaderna. När man kommer med såna falska påståenden som du gör så kan det bara betyda att du känner dig underlägsen kunskapsmässigt.

#31

Du kanske har tid över att besvara mitt inlägg #46 https://aktuellt.ifokus.se/discussion/1487414/donald-trump-och-diktatorerna eller blev det för svettigt.

Pyttelite
2020-11-20, 18:16
#39

#38: Vad sysslar du med?

Kan du inte ta en sakdiskussion utan att gå till personangrepp?


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


[VSK]
2020-11-20, 18:20
#40

#39:

Och det ska du säga 😅

Pyttelite
2020-11-20, 18:24
#41

#40: Japp jag går sällan till personangrepp om jag inte blir provocerad.

Mitt utgångsläge är att diskutera sakfrågan något annat är jag inte intresserad av.


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Annons:
Niklas
2020-11-20, 18:26
#42

#38: Ack, det blev mig alldeles övermäktigt. Jag var tvungen att ta lugnande och ligga ner en stund. 😯


Vänliga hälsningar, Niklas
retuscherar du dina foton

Pyttelite
2020-11-20, 18:28
#43

#42: Kan du dela med dig av receptet? 😳


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


[VSK]
2020-11-20, 18:33
#44

#41:

Ja men eller hur.

Jag har suttit i ett par dagar nu och försökt hålla ton medan flera av er betett er som små barn och ingen har reagerat. Varför har du inte reagerat på detta då menar du?

Orka.

Pyttelite
2020-11-20, 18:38
#45

#44: Nej vi har inte betett oss som små barn vi har kollat källorna och trovärdigheten av dessa.

Kallas för källkritik om man vill uppföra sig som en vuxen. 🤓


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


FataMorgana
2020-11-20, 18:42
#46

#45: För honom verkar det vara tvärtom, dvs att källkritik är något som barn sysslar med, medan personangrepp är något som vuxna håller på med.

[VSK]
2020-11-20, 18:45
#47

#45:

Men va bra då för då kanske du kan göra en sammanfattning av detta klippet.

Du får 15 min på dig.

Pyttelite
2020-11-20, 18:50
#48

#47: Vi börjar med en faktakontroll av källan, resultatet kan du se här:

https://www.google.se/amp/s/mediabiasfactcheck.com/the-independent/%3famp

Sen vet jag inte vad du menar att jag har 15 minuter på mig. Vad händer sen? Hotar du mig på något vis?


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Annons:
[VSK]
2020-11-20, 18:53
#49

#48:

Lägg av med ditt förbaskade PK och drama queen.

Eftersom du sagt att du har granskat allt så vill jag att du talar om vad klippet på 100 min handlar om. Kan du inte det så betyder det enbart att du är en lögnare.

Nu ska jag äta och har inte tid med dig men ser fram emot att få läsa din sammanfattning av presskonferensen.

Pyttelite
2020-11-20, 18:56
#50

#49: Det är bra att du inte har tid med mig längre - uppskattar den kommentaren.😁

Kan du berätta vad som händer efter 15 minuter?


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


[VSK]
2020-11-20, 19:02
#51

#50:

Pyttelite
2020-11-20, 19:06
#52

#51: Har du kört den på dig själv?

Tror jag fattar nu - tack för upplysningen!


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


 • Redigerat 2020-11-20, 19:06 av Pyttelite
Moon AppleGrey
2020-11-20, 19:08
#53

En stilla undran: efter de senaste dagarna så har inget läger kommit någon vart, annat än "taskiga" vibbar i tråden, så varför bemöda sig med fortsatt diskussion? 🤔
Genuint nyfiken.


'We're All Mad Here'
Alice's Adventures in Wonderland


Värd för Musik, Sagan om Ringen & Återbruk.
Medarbetare på Hår, Medeltiden, Te, Träning & Vikingar

"If only I could be a merman" / Billy 🧜‍♂️

FataMorgana
2020-11-20, 19:19
#54

#53: Tycker du? Jag tycker vi har kommit långt med avslöjandet av fakenews de senaste dagarna 😉

OberonsMatte
2020-11-20, 19:20
#55

#47 Jag såg också presskonferensen och håller med den här skribenten angående innehållet: https://www.dn.se/ledare/gunnar-jonsson-det-enda-som-kan-radda-trump-ar-att-byta-ut-det-amerikanska-folket/

Sajtvärd Katter iFokus

Annons:
Moon AppleGrey
2020-11-20, 19:26
#56

#54: ja, kanske det, men tänkte mer på personangreppen och dylikt.
Men så är det ju olika vilka diskussioner och tonfall man orkar med.

Nåväl, ha en fortsatt trevlig afton. 🙂


'We're All Mad Here'
Alice's Adventures in Wonderland


Värd för Musik, Sagan om Ringen & Återbruk.
Medarbetare på Hår, Medeltiden, Te, Träning & Vikingar

"If only I could be a merman" / Billy 🧜‍♂️

Huygens
2020-11-20, 19:27
#57

Generell fråga till er:

Om resultatet av denna process blir att Trump vinner (?) presidentvalet, har ni förstått vad det innebär?

Det är en psy-op ju mer jag ser på det. Frågan är innebörden. Vad är det?

Condor
2020-11-21, 11:54
#58

#38:

Efter ditt misslyckande som hobbypsykolog försöker du dig som hobbypsykiater. Men där misslyckas du ännu mer, för en google snabbkurs är för lite.

Felen som du gör:

 1. Om du ställer en diagnos pga att du anser att någon inte förstår vad som sägs i videoklippen, måste du ställa diagnosen på någon som har tittat på videoklippen och kommenterat innehållet i dessa. Annars ställer du diagnos på fel person eller en fantsiperson. Jag har varken tittat på videoklippen eller kommenterat innehållet i dessa. Anledningen till det är att källan är oseriös och därför frågade jag dig bara om du inte har objektiva källor.

Anledningen till att jag inte slösar tid med att titta på klippen är att Trumps TV kanal OAN rapporterar det som den högerfaschistiska organisationen QAnon hittar på för att skapa kaos och anarki i samhället, med syfte att folk med låg IQ ska sprida ut det som sanning. Sen ställer Trump in det på twitter. Att du fortsatte att ställa in klipps från OAN efter att alla som skriver i tråden redan visste vem dom är, är ju inget tecken på intelligens precis.

 1. Nästa fel är att du projicerar dina egna brister på den som du försöker att ställa diagnos på. Att du inte kan hålla reda på vem som har kommenterat innehållet i ett klipp och vem du ska svara är ett tydligt tecken på "Svårigheter i tänkandet, svårt att organisera tänkandet" och "brister i kortminnesfunktionen". Att du måste kopera in en text för din diagnos och inte kan sammanfatta med egna ord är ett tecken på "brister i språkförståelsen; svårt för ordförståelse, semantik och analogisk förståelse" och "Perceptionsproblem; bristande förmåga att välja ut/ta emot/organisera och bearbeta sinnesintryck".

Du har så att säga ställt diagnos på dig själv. Men jag skulle inte ge dig den diagnosen pga dina brister som du tror att de motsvarar och svaret ger jag dig i punkt 3:

 1. Du har inte tagit hänsyn till differentialdiagnoser. Jag skulle inte ge dig diagnosen autist, för autister är inte dumma, utan dom har en "annan sorts intelligens", men hos dig hittar man ingen sorts intelligens alls. Dina brister behöver inte ens bero på en psykiatrisk sjukdom, utan kan helt enkelt bero på alkoholmissbruk eller drogmissbruk. För att komma fram till diagnoserna som du ställer måste man göra en anamnes och sen är vi på punkt 4.

 2. Du ställer diagnoser utan att göra en anamnes som behövs för dessa diagnoser. Därför har du omedvetet ställt en diagnos med dina egna omedvetna personlighetsegenskaper. En psykiater som projicerar sina egna skuggor på en patient är en misslyckare men som sagt är du ju bara en misslyckad hobbypsykiater (en loser), så det spelar ingen roll.

 3. Att du snarare är en patient än en psykiater visar du i hela tråden. Folk ser hur det står till med dig utan att vara kunniga inom ämnet. Vem som inte har kunskap ser också att du inte har alla hästar i stallet.

Skillnaden mellan konspirationsteorierna som du ställer in och Huygens konspirationsteorier är att Huygens länkar är mycket svårare att debunka. Han är smartare än du (trots rymdödlorna), för han skulle aldrig vara så dum att ställa in länkar från en redan debunkad källa. Han är inte lika primitiv som du och han är bättre på att lura folk än du. Jag gissar att du är en av dom som skrålar på gatan med brännvinsflaskan i handen, som har rakat huvud och militärstövlar på sig. En "manipulerad själ" som har blivit till verktyg för högerfaschistiska organisationer.

Condor
2020-11-21, 11:58
#59

#52:

Just det! Trollet ser andra som troll. Han är en spökförare i forumet och lägger inte ens märke till det.

[VSK]
2020-11-26, 01:11
#60

#53 "En stilla undran: efter de senaste dagarna så har inget läger kommit någon vart, annat än "taskiga" vibbar i tråden, så varför bemöda sig med fortsatt diskussion? 🤔
Genuint nyfiken."

Om du menar Trump som ett av lägren så jodå de har kommit ganska långt faktiskt. Menar du trollen vs mig så har dessa två trådar oerhört låg prioritet hos mig och jag har haft massor med annat för mig som är betydligt viktigare. Är först nu som jag kunnat skriva lite (skriver i anteckningar nu och sen klistrar jag in).

Idag har man presenterat lite bevis och vittnen inför kommande besök hos högsta domstolen https://www.youtube.com/watch?v=DSDZkXxFVEU

Va lite problem när det blev över 120 000 tittare så det laggade en del samt Zoom laggade men det man kan säga lite kort är att de två servrarna från Frankurt är i USA och analyseras av dataexperter. Man vågar redan nu säga att de har så mkt data så att de kan spela upp valet på nytt och därmed analysera vart och när röstfusket skedde.

Dessa två servrar har kommunicerat med andra servrar i andra länder utanför USA men det är inga problem då de gör en sk reverse engineering. Frågan är nog mera om dataexperterna (som använder sig av väldigt avancerade "hackermetoder" kommer hinna få fram allt bevis inom utsatt tidsram. Även om man inte kan ta med detta som bevis nu eftersom det kan i värsta fall ta upp till 6 månaders rättegång enligt Rudy så har man massor med andra bevis.

Tex ett bevis är att i ett county så hade väljarna beställt 1.8 miljoner röster men det kom inregistrerat 2.5 miljoner röster. Alltså 700 000 spökröster. Vill du höra exakt allt så får du nog ögna dig genom klippet men förmodligen så kommer det ut en sammanfattning om detta såvida det inte redan finns (har ej kollat).

I den andra trolltråden så länkade jag till en beskrivning på vad en vänsterbliven är och Condor är ju ett ypperligt exempel. Är ingen vits att diskutera med folk som beter sig så för det ger liksom inget utbyte. https://huginsbetraktelser.wordpress.com/2020/10/22/reflektioner-om-vansterblivna/

Vi pratar alltså om folk som vill ha diktatur (eller så förstår det helt enkelt inte bättre). Här ett exempel på den utopi de verkar vilja ha https://en.wikipedia.org/wiki/Xinjiang_re-education_camps

#54 "Jag tycker vi har kommit långt med avslöjandet av fakenews de senaste dagarna"

Ja du är ytterst delaktig till just fake news så du borde väl veta.

#56 "ja, kanske det, men tänkte mer på personangreppen och dylikt.
Men så är det ju olika vilka diskussioner och tonfall man orkar med."

Läs länken om vad en vänsterbliven är så förstår du mera hur och varför de beter sig som de gör.

#57 "Generell fråga till er:

Om resultatet av denna process blir att Trump vinner (?) presidentvalet, har ni förstått vad det innebär?

Det är en psy-op ju mer jag ser på det. Frågan är innebörden. Vad är det?"

Nej de har de garanterat inte gjort (förstått alltså). Skulle faktiskt vilja påstå av det jag läst av deras uttalanden så är de helt lost. De är så grundlurade så det liknar ingenting. I den andra trolltråden tog jag upp konsekvensanalys och frågade om de visste var det var för nåt men njet.

Kan lova dig till 99.9999% att inte en enda av de vänsterblivna såg en enda hel debatt mellan Trump och Biden utan de har sett klippt ur kontext på propaganda-tv.

I den andra trolltråden (där en person hängde ut dig btw) så skrev Niklas i #45 att jag inte hade nåt att komma med och än så har han inte svarat mitt svar #46 https://aktuellt.ifokus.se/discussion/1487414/donald-trump-och-diktatorerna

Lite kortfattat så kan man säga att Antifa supportat Biden under hela valkampanjen (dom gör det fortfarande såg jag antifa.com) så har Antifa och BLM stått för våld, bränder, mord, misshandel, rån mm men Biden har inte ens reagerat. I New York så fick man hålla på helt fritt. Poliserna fick inte rycka in för då kunde de bli av med jobben mm (demokratisk borgmästare). Man ville alltså att Antifa och BLM skulle symbolisera det USA man fick när Trump var president.

Kollar du i min länk i andra tråden så ser du även att demokraternas stater är de som har mest dödsfall pga Covid-19. Alltså mest våld och mest dödsfall i demokratiska stater. Biden utnyttjade den uppskrämda befolkningen och skickade ut valsedlar till de som inte ens hade registrerat sig. Det här ser inte en vänsterbliven som fusk.

Hur som, i debatten mellan Trump och Biden så anklagade Biden Trump och han sa att om han var president så hade han stängt ned landet omedelbart. Bara leta upp på Youtube för den som är intresserad.

Videoklippet (07:15) jag delar är från den 19:e alltså nästan tre veckor efter valet.

Ska vända på din fråga, vad händer om Trump inte vinner valet (tar bara upp dessa exempel).

Att Biden stödde Obamas krig är ju inget man behöver diskutera eftersom Biden var vicepresident.

Ryssland och Kina vet att Biden är svag (vet nog alla).

Biden har sagt att han tänker gå hårt åt mot Ryssland om han blir president.
Biden har sagt att han tänker gå hårt åt Nordkorea om han blir president.
Biden har sagt att han tänker stödja Palestina.

Folk tycks ha glömt bort vad som hände i Nordkorea och dess kärnvapentester innan Trump fick till möte med diktatorn. Ibland är det bättre att låtsas vara kompis än att vara ovän och ett hot, speciellt när diktatorn har sagt att om nåt land hotar Nordkorea så smäller det i Seoul och Tokyo som minst. I dessa två mega-cities bor det minst 65 miljoner människor tillsammans. Minst.

Folk tycks ha glömt bort vad som hände med Hong Kong. Folk tycks även ha glömt bort vad Kina anser om att Taiwan inte tillhör Kina.

Folk tycks ha glömt bort att Israel har sagt att om nåt land (Iran förmodligen va) attackerar Israel med kärnvapen eller biologiska vapen så kommer Israel göra en parkeringsplats av Iran.

Flera experter inom området har gått ut och varnat för att detta kan bli det värsta vi upplevt sen kalla kriget -i bästa fall.

Om vi utgår ifrån att det inte smäller, så kommer människohandeln och pedofilin fortsätta. Två ämnen Trump försökt utrota. Vad som kommer hända med fredsavtalen Trump fixade är det nog ingen som vet. Hur många människor som kan komma att dö pga konflikt är det ingen som vet. Bryr sig de vänsterblivna? Verkar inte så.

Och det här förstår inte de vänsterblivna. Konsekvensanalys vet de inte vad det är. Du vet, 50% av de som röstade på Biden höll inte på Biden utan hatade Trump. Varför de hatar vet de nog inte själva. Indoktrinerade kanske. Sen verkar det som 100% av de vänsterblivna som inte bor i USA trott de oxå kunnat rösta på Biden men det är en annan femma.

Får se sen när alla Trumphatare och gråterskor som bölar över utvisningar av afghaner som inte ens har asylskäl skall säga när man påminner de (om nu Biden skulle vinna).

Skulle Biden vinna hemska tanke, så får man hoppas gubben får sitta kvar mandatperioden ut för Kamala Harris är vänsterradikal. Tyvärr så finns det ingenting som talar för att Biden får sitta mandatperioden ut om han skulle vinna då han visar prov på att vara senildement. Biden är en ganska populär person trots allt och han har offrats av globalisterna för att nå sitt mål.

Over and out.

[VSK]
2020-11-26, 01:41
#61

The Ayatollah accused the Europeans of a “conspiracy”against Iran. He added, the Islamic Republic will not reduce its ballistic missile capacity until all international sanctions are lifted.

Khamenei also went on to claim European countries should disarm first and then Iran would do the same.

“On the missiles, they themselves have and continue to stockpiles of destructive nuclear missiles, which are rejected by reason, logic, religion, and the world. Both Britain and France have it and Germany is on the same path. It is not clear whether it has the stockpile or not but is on the same path. We are told not to have even a basic missile.”

The Ayatollah also expressed hope that Joe Biden would become U.S. president and lift U.S. sanctions on Iran. However, he admitted, President Trump may still win reelection.

https://www.oann.com/irans-ayatollah-slams-u-k-france-germany-over-missile-proposals/

 • Redigerat 2020-11-26, 01:44 av [VSK]
Moon AppleGrey
2020-11-26, 01:56
#62

#60: Det framgick tydligt att det varken var Biden eller Trump jag syftade på.


'We're All Mad Here'
Alice's Adventures in Wonderland


Värd för Musik, Sagan om Ringen & Återbruk.
Medarbetare på Hår, Medeltiden, Te, Träning & Vikingar

"If only I could be a merman" / Billy 🧜‍♂️

Annons:
[VSK]
2020-11-26, 02:42
#63

#62:

Självklart var det en retorisk fråga men lär ju börja nånstans 😜

FataMorgana
2020-11-26, 19:13
#64

VSK skrev: Om vi utgår ifrån att det inte smäller, så kommer människohandeln och pedofilin fortsätta. Två ämnen Trump försökt utrota.

Javisst ja, nu minns jag att jag läst om de där galna konspirationsfantasierna tidigare. Här:

"Visste du att Donald Trump i hemlighet driver en kamp mot en mäktig, hemlig, barnätande och satanistisk pedofilring? Det tror i alla fall en växande amerikansk rörelse som går under namnet QAnon."

https://expo.se/2020/08/qanon-varnar-för-barnätande-satanister?fbclid=IwAR3eTxzjUQo8ExuzyD2whEdHTzR4cLSLXg3eZjoOfkWKf4nsFXPNe82aB_0

 • Redigerat 2020-11-26, 19:13 av FataMorgana
Condor
2020-11-27, 12:09
#65

#64:

Jo, de utomjordiska rymdödlorna måste dricka barns blod för att kunna förvandla sig till människor. Alla presidenter i USA har varit rymdödlor, utom Trump. Han skulle ha räddat världen, men nu har rymdödlorna tagit över igen. 😂

[VSK]
2020-11-27, 12:30
#66

#64 #65

Är det inte jobbigt att vara så oseriösa och barnsliga hela tiden?

Hur man kan sitta och fjanta sig över människohandel och sexslavar är för mig en gåta.

https://nypost.com/2020/11/18/nearly-200-arrested-in-florida-child-sex-trafficking-bust/

The operation, called “Stolen Innocence,” wrapped up on Tuesday -- and those allegedly involved face charges ranging from solicitation of prostitution to human trafficking of a minor.
FataMorgana
2020-11-27, 12:53
#67

Trump om Epstein.

And yet if you talk to Donald Trump, a different Epstein emerges. “I’ve known Jeff for fifteen years. Terrific guy,” Trump booms from a speakerphone. “He’s a lot of fun to be with. It is even said that he likes beautiful women as much as I do, and many of them are on the younger side. No doubt about it — Jeffrey enjoys his social life.” https://nymag.com/nymetro/news/people/n_7912/#print

He’s pals with a passel of Nobel Prize–winning scientists, CEOs like Leslie Wexner of the Limited, socialite Ghislaine Maxwell, even Donald Trump. But it wasn’t until he flew Bill Clinton, Kevin Spacey, and Chris Tucker to Africa on his private […]
Condor
2020-11-27, 13:03
#68

#66:

Du är den som är oseriös. Du ställer in klipps från AON, en högerfaschistisk TV kanal som finanseras av Trump och som är känd för att sprida fejknyheter.

Du länkar till ett valregister, som inte var ett valregister för presidentvalet, för att "bevisa" valfusk.

Du tillrkriver alla som inte tror på dumheterna som du tror på att vara "vänsterblivna" och troll.

Upp till toppen
Annons: