Annons:
Etikettnyheter
Läst 5566 ggr
Huygens
2017-03-08, 15:24

CIA spionerer på dej via din Smart-TV

Välkommen till 1984.

Wikileaks och Snowden släpper nya myndighetsdokument från CIA som visar att den amerikanska säkerhetstjänsten massövervakar allmänheten som har sk smartprodukter. (DM)

Äger du en Samsung Smart-TV kopplad till internet är du övervakad av CIA. När du stängt av din Smart-TV fortsätter den spionera på dej och skickar allt som spelas in till CIA i Langley, USA.

För många år sedan varnade David Icke för detta. Undvik all elektronik med ordet "Smart", sa han.

.

Förre CIA-chefen Michael Hayden förklarar: Dåliga människor har Samsungs TV-apparater. (DM)

För att förhindra terrorism måste därför hela mänskligheten övervakas av CIA via TV-apparater, mobiltelefoner och andra smartprodukter. Efter genomförandet av falskflagga 911 har det blivit allt lättare att övertyga allmänheten att ge ifrån sej sina friheter och lämna ifrån sej sin personliga integritet.

Du har väl inget att dölja?

.

CIA kan dessutom hacka din Smart-bil via internet och genomför mord på oönskade personer utan att behöva blanda in terrordrönare. Journalisten Michael Hastings var troligen ett av dom första offren för CIAs mord med fjärrstyrd bil. (wiki)

Än idag är det oklart hur popgruppen Viola Beach dog, men det är inte otänkbart att brittisk och svensk säkerhetstjänst samarbetade för att testa att den nya tekniken även fungerade i Sverige.

.

Wikileaks släpper över 8000 dokument som visar hur myndigheterna hackar mjukvara.

CIA kan dessutom passera dom flesta krypteringsprogram som används på mobiler. Det går t o m så långt att CIA betalat (eller tvingat?) mjukvaruföretag att skapa säkerhetsbuggar och låta dess säkerhetsbuggar ligga kvar i programvaran, så att CIA kan komma åt datorer och mobiler. (DM)

Snowden berättar hur CIA förmår säkerhetsföretagen bibehålla programvara osäker och hackbar. (DM)

.

Har ni tänkt på en sak.

Om CIA tvingar dataföretag att bibehålla säkerhetshål och -buggar, är det inte tänkbart att andra länders säkerhetstjänster utnyttjar samma säkerhetshål?

Ryssland, Kina, Indien, Saudiarabien. Skurkföretag som vill åt pengar eller information. Är det inte väldigt dumt att skapa ett globalt system med hundratals säkerhetshål i all programvara i hela världen, bara för att CIA vill massövervaka världens befolkning?

Om CIA kan spionera på dej via dina Smartapparater, varför skulle inte Kina, Ryssland eller kriminella i Nordkorea, Nigeria eller Öst-/Västeuropa använda samma säkerhetsluckor och spionera på dej på liknande sätt?

Annons:
[Hayabusa]
2017-03-08, 16:11
#1

Jäklar va´ bra! CIA vakar över mig på nätterna, inte underligt att jag sover så gott 👍

Huygens
2017-03-08, 16:29
#2

Jag vill ogärna störa din nattsömn, men säkerhetshålen frågar inte efter adressat.

Huygens
2017-03-09, 12:33
#3

Virus…

Datavirus, trojaner och malware.

CIA är världens största producent av datavirus, trojaner och malware. Orsaken är den amerikanska lagstiftningen. Om CIA vill använda sina egna datavirus mot tredje part, måste CIA för eller senare uppge datavirusets ursprung i antingen interna dokument och så småningom i avhemligade offentliga dokument.

Detta problem kringgår CIA genom att släppa egentillverkade CIA-datavirus, -trojaner och -malware till olika utländska hackersajter. På så sätt blir CIAs datavirus publika och när CIA sedan använder dessa virus för att hacka amerikaner eller europeer, behöver CIA inte upp ge ursprung.

Att datavirusen tillverkats av CIA.

.

CIA släpper 1000-tals datavirus, trojaner, och malware varje år på den publika arenan och när olika kriminella organisationer börjat använda CIAs datavirus, behöver CIA sedan inte länge uppge att datavirusen egentligen är skapade i CIAs viruslaboratorium.

Kostnaden är enorm.

.

CIA får sina pengar genom sk "black budgets", dvs hemliga projekt som av "säkerhetsskäl" inte redovisas. Dagen före falskflagg 911 uppgav försvarsminister Donald Rumsfeld att det under ett budgetår saknades 2,3 biljoner dollar i förbrukat ekonomiskt kapital från Pentagon.

CIA har tillverkat datavirus för minst 10-tals miljarder kr som sedan i sin tur troligen orsakar skador för mer än 100-tals miljarder kr.

Är det förnuftigt?

.

Förutom att CIA tvingat stora dataföretag att tillhandahålla 100-tals säkerhetshåll, som bara långsamt täpps till, lägger CIA också ut "spår" som ska peka mot syndabockar i främmande länder, sk "datasignaturer" riktade mot påstådda utländska hackergrupper. Wikileaks dokument visar att Windows 7, Windows 8 och Windows 10 innehåller säkerhetshål som Microsoft måste tillhandahålla åt CIA.

Säkerhetshål som inte diskriminerar och som kan användas av andra hackare än CIA om dessa har tillräcklig kunskap.

Anmärkningsvärt i är att svensk media idag säger väldigt lite om CIAs datavirusproduktion. Kolla vad SVT, DN, Aftonbladet och Expressen skriver. Allt som svensk media skriver handlar om att tona ner skadorna som CIAs hackande kan orsaka. Jag tycker att det rör sej om mörkläggning från svenk medias sida.

Dagens Nyheter tonar ner hela Wikileaksläckan och jag kan inte se att DN på ett enda ställe nämner CIAs krav på att dataföretagen ska tillhandahålla 100-tals säkerhetshål.

Det verkar mörkat av Dagens Nyheter.

Dessutom har tyska myndigheter varit behjälpliga med att sprida CIAs datavirus, malware och trojaner från en datacentral i Frankfurt. Själva spridandet av virusen har gjorts av USAs säkerhetspersonal, men möjliggörandet av spridningen har skett med tysk säkerhetstjänst goda minne i Frankfurt.

.

Nu kommmer den skruvade delen.

Wikileaks läcka om CIAs virusproduktion och virusdistribution är lite för bra, lite för perfekt, lite för träffsäker. Läckan verkar vara lite för allomfattande. Ifall 80 % av CIAs egentillverkade datavirus läckts av CIA till olika hackersajter, varifrån kommer då Wikileaksläckan med alla dokumenten om CIA-virusen?

Om CIA läcker sina egentillverkade datavirus, sin egen CIA-malware och CIA-trojaner till hackersajter, vem har har läckt själva dokumenten till Wikileaks?

Vem är läckan?

Är det CIA som själva läckt sina egna dokument till Wikileaks?

[VSK]
2017-03-09, 13:36
#4

De kan ju lycka till med vår tv. Då måste de hacka brandvägg nr 1 före brandvägg 2 (UTM) och sen slå på internetåtkomst till tv:n. Hur de skall få bort tejpbiten som täcker webbkameran på tv har jag inte lyckats klura ut än.

Huygens
2017-03-09, 15:04
#5

Det var en bra lösning.

CIA kommer dock att pröva andra möjligheter för massavlyssning av världens befolkning.

.

Efter Wikileaksavslöjandena säger IT-experten Joachim Strömbergson att CIA (eller kriminella hackare) kan avlyssna dej via din smartmobil. Citat från Expressen:

"…lägg mobilen i ett annat rum."

Så länge mikrofonen på smartfonen inte är extremt känslig kan CIA inte avlyssna dej via din smartmobil från ett annat rum. Även smartelektroniken i din bil ingår i CIAs system för massövervakning och kan användas för att ta kontroll över bilen och röja oönskade personer ur vägen.

Varför dödades Putins chaufför i en stålbil, på en raksträcka i Moskva (YT)?
(DailyMail)

.

Enligt Wkileaks har CIA hackat nästan all smartelektronik eller tvingat elektroniktillverkarna att implementera bakdörrar och säkerhetshål för CIAs säkerhetspersonal (DailyMail).

I vissa fall har CIA betalat tillverkarna av smartelektronik för att införa och bevara säkerhetsbuggar (DailyMail). Säkerhetshål och -buggar skapade av CIA, som även kan utnyttjas av kriminella och hackare i främmande länder.

Huygens
2017-03-10, 15:10
#6

Finns det fler elektroniska apparater som kan misstänkas vara fifflade med av CIA. Ja, tittar man på den senaste nyhetsfloden dyker exemplen upp som svampar ur marken.

CIA kan även ha drivit produktionen av hackade "spionleksaker".

.

Vi har den fantastiska Smart-dockan Cayla som kan användas för att avlyssna barnen, ja faktiskt hela familjen, via internet. Norska och tyska varningar har därför getts och en rekommendation är att föräldrarna förstör inköpta Cayla-dockor. (DailyMail)

Vi har den snälla nallebjörnen Cloud Pet, vars tillverkare hackats och tusentals inspelade samtal mellan föräldrar och barn har stulits. Hackarna påstås kräva lösensumma för samtalen. Varför tillverkar någon en sådan "Smart"-nallebjörn? (DM)

Vi har Amazons frågemanick, Smart-assistenten Alexa. När en kvinna började ställa mer ingående frågor om CIA, stängde Alexa plötsligt av. En tillfällighet? (DM)

Det framkommer även från Wikileaks dokument att internetroutrar är hackade eller "hackbara" pga inbyggda säkerhetshål. Detta gäller Cisco, Huawei, ZTE och Zyxel. (DM)

När det gäller det sistnämnda märket Zyxel, vet vi att modemen var oerhört lätthackade, -kapade och sårbara efter ett antal artiklar som visade att Bredbandsbolaget tagit det lite piano med datasäkerheten kring sina Zyxelmodem. (DN mm)

.

Ett mer eller mindre inkonsistent flöde av uttalanden idag och igår, har kommit från olika tjänstepersoner och talespersoner från Vita Huset, tidigare CIA-chefer, FBI mm. Det är svårt att veta vad som är sant.

Vi har möjligheten att Julian Assange kidnappades och kanske mördats av CIA,
16 oktober förra året (2016). Det kan innebära att Wikileaks redan tagits över av CIA och dom sk "läckta" dokumenten, läcks av CIA själva.

En orsak skulle kunna vara att sprida budskap som att "USA är under attack", skrämselpropaganda som att "CIA är försvagat" och "allmänheten måste kräva åtgärder mot Wikileaks".

.

Så frågan är, hur mycket pengar har CIA pumpat in i sin virusproduktion? Om det nu är så att CIA avsiktligt läckt 1000-tals virus, trojaner och malware till hackersajter för att slippa uppge ursprung på egentillverkade CIA-virus, vad har det kostat?

Vad har alla CIAs virus kostat Pentagon att producera?

.

CIAs virus-, trojan- och malwareproduktion är troligen del av gigantiska sk "black projects" eller "Special Access Projects" (SAP).

År 2015 försvann 2500 miljarder dollar ur Pentagons budget, som Pentagon inte kan redovisa. Förra året försvann hela 6500 miljarder dollar i oredovisat ekonomiskt kapital från Pentagon. Troligen har en del av dessa miljarder gått till just CIAs datavirusproduktion och skapandet av 1000-tals säkerhetshål. (DM)

Den officiella "förklaringen" till förskingringen av Pentagons 1000-tals miljarder dollar är att USAs Armé har förfalskat den ekonomiska redovisningen.

.

Massövervakning genom osäkra elektronikprodukter, mobiler, Smart-TV och datorer. Påtvingade säkerhetshål och frikostigt distribuerade CIA-virus som hackare kan utnyttja i främmande länder.

Är det smart?

Annons:
Huygens
2017-03-11, 15:04
#7

CIAs Project UMBRAGE

.

I dom släppte CIA-dokumenten från Wikileaks Vault 7 nämns CIAs projekt/projektgrupp UMBRAGE.

Vad betyder ordet umbrage? Enligt Wiktionary kan det engelska ordet umbrage betyda tvivel eller rättfärdigad vrede.

.

Tvivel

UMBRAGE

Rättfärdigad Vrede

Traditionell media som SVT och DN skriver nästan inget om CIAs grupp UMBRAGE. Enligt dom läckte dokumenten producerade CIAs Project UMBRAGE ett antal mjukvaruverktyg för att lämna "fingeravtryck" och ledtrådar som syftar till att peka ut tredje part.

Meningen med CIA-verktygen i UMBRAGE är att peka ut tredje part som skyldig till datahackandet.

.

På så sätt kan CIA hacka motpartens datorer (eller USA-datorer) och i form av en falskflagg cyberattack, lägga skulden för datorattacken på tredje part genom att mjukvaruprogrammen i UMBRAGE lämnar en snitslad bana med "ledtrådar" som därmed pekar ut slagpåsen/syndabocken.

CIA eller USAs president kan därefter uttryck vrede och indignation mot den tredje parten för det genomförda datorhackandet och motivera sanktioner eller militära åtgärder mot denna tredje part.

.

Jag har hittat två färska videoklipp i alternativmedia som nämner CIAs datahackvertyg:

Tracy D om CIAs Project group UMBRAGE (4 min)
David Icke om CIA-avlyssning via Samsung Smart-TV (15 min)

Huygens
2017-03-18, 15:51
#8

Det blev lite tyst i media några dagar efter det initiala Wikileaksavslöjandet.

Dock har några artiklar framkommit i ämnet. Vi har faktiskt SVT (i slutet av artikeln), som uppmärksammat att CIA spridit 1000-tals avancerade och mycket skadliga malware-program på olika hackersajter. Syftet har varit att få ut CIAs egenutvecklade virus, trojaner och malware publikt, så att CIA sedan kan använda dessa skadliga program.

Orsaken är amerikansk lagstiftning, som annars tvingar CIA att uppge ursprung till dom egenutvecklade virusen, när CIA hackar tredje part, om inte dessa CIA-virus redan finns tillgängliga i "public domain", innan CIA själv börjar använda sina egenutvecklade datavirus.

Om CIA använder "publika" virus, behöver CIA inte längre uppge att det faktiskt är CIA som själva skapat (och spridit) dessa datavirus i Android-, iPhonemobiler, i Smart-TV-apparater och till världens datorer.

.

Viruspublikationerna pekar också mot att CIA-läckan är gjorda av - CIA. Vilket vidare indikerar att Wikileaks tagits över av CIA, kanske någon gång i höstas. Ingen vet riktigt hur Wikileaks är uppbyggt eller vem som ingår.

Enligt FBI ska tydligen CIA ha kunnat läcka sitt egen virusdokumentation till Wikileaks redan i september 2016, (DailyMail). Det kan också var den tidpunkt då Assange kidnappats av säkerhetstjänsten, för han har inte synts till sedan, annat än på videoklipp som kan vara CGI-/datagrafikmanipulering.

Motivet för läckan till Wikileaks kan vara att CIA vill vänja världens befolkning vid att alla är ständigt övervakade. Vi ska till slut acceptera massövervakning utan att ifrågasätta bakgrunden.

FBI-chefen James Comey sa efter CIA-läckan:

"Ingen kommer att ha något absolut privatliv." (DailyMail)

.

CIA har dessutom utvecklat avancerade datorprogram som kan användas för att kasta skuld på tredje part, för CIA-utförda dataintrång. Det är CIAs särskilda program UMBRAGE som lämnar olika typer av "signaturer" och "fingeravtryck" som sedan orättfärdigt kan peka ut "kinesiska/indiska/arabiska agenter". (DM)

Bl a misstänks den sk DNC-läckan under hösten 2016 vara gjord med CIAs UMBRAGE-verktyg för att kasta skuld eller i alla fall tvivel på utländsk hackare.

Vi har den något tunna historien med den påstådda Yahoo-hackningen 2014, som i dagarna resulterat i att USAs myndigheter anklagar två "kända hackare" för att ha stulit 500 miljoner lösenorden och kanske även hackat och sökt av alla dessa konton. En bedrift som troligen inte är möjlig annat än för CIA eller NSA själva och där UMBRAGE kan ha använts. (DailyMail)

.

Hur är det med mjuk- och hårdvaruprodukter?

Vi har sedan tidigare Amazons Alexa som är hackad av CIA och troligen kontinuerligt sänder all information till CIA-högkvarteret i Langley, Virginia, USA. Nu kommer Alexa som app till mobiltelefonen (DM). Bara att installera och bli garanterat avlyssnad.

Nordkoreanska hackare beskylls i dagarna för att ha hackat banker (DM). Är förövaren NSA, GCHQ, CIAs UMBRAGE eller någon fjärde part?

Miljontals WhatsApp- och Telegramkonton har hackats genom att ett enda foto sänts ut (DM). Använder någon (?) en av CIAs många bakdörrar som mjukvaruföretagen tvingas hålla åt CIA-agenter eller är säkerhetshålets existens en slump?

Sexleksaker, vibratorer som är uppkopplade mot internet, spionerar på användarna och skickar tillbaka information till tillverkaren. En slump eller har CIA ett finger med i spelet? Sexleksakerna spelar in hur intensivt vibratorerna körs, hur länge och vid vilka tidpunkter. Informationen sänds sedan om användarnas sexliv till tillverkare, som troligen avlyssnas av NSA/CIA (DM).

Hur långt kan CIA gå?

.

Trumps personal i Vita Huset har fått darren av alla Wikileaks-avslöjanden och en tydlig misstänksamhet råder mot att använda egna eller andras telefoner och tekniska apparater i Vita Huset, då CIA har varit Hillarylojal (DM).

.

Några röster på nätet om CIA-läckan:

Tracy D om Guccifer 2.0 (hackaren) som kan vara CIA-marionett (10 min).
Rumän (god engelska) om Guardian, analyserar journalistiken (19 min).
Truthstream Media om UMBRAGE-liknande metoder (5 min).

Och så har vi historien om dom tre muslimska bröderna som fick jobb som data-administratörer i Kongressen och stal email för kongressledamöter. Luktar falsk flagga lång väg, FOX (2 min).

Kort om Guccifer 1.0. Han var en arbetslös rumänsk taxiförare som hackade toppolitikers emailkonton genom att manuellt pröva sej fram med olika lösenord. Han blev sedan utlämnad och fängslad i USA.

Guccifer 2.0 verkar vara något helt annat, mörkare, allvarligare och kontrollerat av någon slags statsmakt (CIA/NSA?). Det intressanta är att Tracy D gjorde sin analys tre dagar innan världen fick reda på existensen av UMBRAGE och det gör hennes analys otroligt klarsynt.

Huygens
2017-03-25, 12:01
#9

CIA läcker själv mer info om CIA med Wikileaks som mellanhand. Det är svårt att annars förstå omfattningen av läckan.

.

Senaste dumpen från Wikileaks Vault 7 avslöjar:

* CIA hackar kontinuerligt nya versioner av dom 20 vanligast Anti-virusprogrammen. CIA kan därför ta sej förbi en dators virussskydd.

* CIA infekterar iPhone redan under tillverkningen, på fabriken, med datavirus som ej går att ta bort. Jag antar att det är sk firmware-virus?

* CIA infekterar Mac-datorer redan under tillverkningen, på fabriken, med datavirus som ej går att ta bort. Även här, firmware-virus?

.

CIA använder sk EFI malware för att infektera Mac-datorerna, enligt Wikileaks CIA-läcka. Apple påstår att alla säkerhetsluckorna i Mac-datorer åtgärdats och att CIA inte längre har möjlighet att ta över användarnas datorer.

Tro på det.

.

Att radera alla datorprogram och byta hårddisk hjälper inte. CIAs malwarevirus stannar kvar i datorn. CIA har en trädgård med virus för Mac i stil med Triton, Dark Mallet och DerStake.

När det gäller iPhone använder CIA ett egenutvecklat program, NightSkies 1.2 som lägger sej permanent i iPhone utan att användaren märker det. Användarens iPhone kan sedan avlyssna och skicka ut all information till okända mottagare.

CIA har spridit sina egna virus på hackersajter för att kringgå problemet med att uppge ursprung, genom att virusprogrammen görs "public domain". Och dom "slumpmässiga" säkerhetshålen i Mac och iPhone kan även utnyttjas av mer ordinära hackare och internationella cyberkriminella.

.

Det är ju intressanta avslöjanden, men samtidigt inte annorlunda än vad vi redan har känt till sedan tidigare, vilket åter pekar mot att Wikileaks kontrolleras av CIA.

[VSK]
2017-03-25, 13:15
#10

100% säker kan man aldrig vara när man har tillgång till internet. Är totalt omöjligt. För de som besitter kunskapen så kan de bygga egna firmware och på så sätt vara säker på att där inte förekommer nån fulkod. 

Att risken för att kunna vara övervakad på nåt sätt är så klart överhängande stor. 

Att kunna vara säker på de sajter man besöker är absolut inget svårt att ställa in regler för gällande vilka IP-adresser man får ha tillgång till, men det finns ingenting som säger att just dessa servar på de valda IP-adresserna är manipulerade.

Men, det finns så mkt mer än just IP-adresser (på vägen till destinationen) som är öppen, även om den är krypterad med 128-bitar. Echolon sägs ha knäckt 128-bitars SSL i realtid för ett antal år sedan.

Men för att gå tillbaka till det den här tråden handlar om så finns det ingen mjukvara i världen som kan ta bort en tejpbit som täcker webkameran i en tv.

Huygens
2017-03-31, 18:36
#11

Wikileaks dokumentsläpp idag, visar att CIA har en uppsättning speciella mjukvaruverktyg som fabricerar och döljer spåren efter CIA:s hackande och infektering av datorer/mobiler med virus och malware. (DailyMail)

Först UMBRAGE och nu Marble.

scapegoating

Vad som är bekymmersamt är att CIAs hackerverktyg specialutformats för att lämna en rad spår som pekar ut andra länders säkerhetstjänster. I synnerhet har CIA specialiserat sej på att kunna tillverka och lämna spår som får CIA:s dataintrång att likna hacking från Kina eller Ryssland.

CIAs hackerverktyg lämnar fabricerade IP-adresser, text på ryska, datumformat av öststatstyp (annorlunda än USA-dito), kinesiska uttryck samt (nord-)koreanska, arabiska och iransk farsi lämnas i malware inne i hackad kod.

Det rör sej om CIAs Marble-mjukvara.

patsy creation

.

Så, om CIA anser sej behöva en kraftfull arsenal av avancerade hackervertyg som fabricera spår till andra länder och i synnerhet mot Ryssland och Kina, varför har CIA i så fall utvecklat sådana hackerverktyg?

Varför?

.

Vad är syftet med att CIA specifikt utsett Kina och Ryssland till måltavlor? CIA har alltså datahackingverktyg särskilt framtagna för skapande av syndabockar, sk scapegoating.

Är det rimlig CIA-verksamhet?

Huygens
2017-04-12, 13:46
#12

Dataföretaget Symantec kan nu verifiera att Wikileaks läckta virusverktyg använts vid minst 40 hackerattacker. Symantec nämner inte "CIA" vid ord en enda gång i sin rapport, men CIAs virusverktyg kan spåras till 16 länder världen över. Virusverktyg utvecklade av CIA, vars avsikt har varit att skuldbelägga tredje part, såsom "ryska hackare". (DM/Reuters)

CIA har inte specifikt kommenterat Wikileaks avslöjanden, men CIA säger att Wikileaks hotar USAs nationella säkerhet.

Huygens
2017-04-16, 01:01
#13

Snowden tweetade att alla nya Windowsoperativsystem kan beraktas som spyware. NSA denna gång, inte CIA.

The Outer Light har analysen, 19 min lång.

Jag bara säger det.

Annons:
Huygens
2017-04-16, 14:34
#14

Även DailyMail uppmärksammar att NSAs programvara gör varje Windowssystem till spyware, inklusive datorns kamera och mikrofon.

Microsoft har samarbetar med NSA i mer än 10 års tid för att utveckla den ultimata massövervakningen.

.

Det är ju för att skydda allmänheten från "terrorister".

Självfallet.

Huygens
2017-04-20, 16:06
#15

CIA och FBI inleder en människojakt (manhunt) på visselblåsaren som läckte till Wikileaks att CIA hackar smartmobiler, TV, datorer och bilar för att spionera, massövervaka och kontrollera allmänheten. (DM)

Jakten på visselblåsaren startar i senaste laget, vilket åter indikerar att det är CIAs högsta ledning som beordrat läckan till Wikileaks för att skapa "hot" mot USA. CIA säger sej ha begränsat jakten till några hundra personer som har tillgång till alla dom läckta dokumenten om CIAs cyberspioneri, datorhackande och massövervakning.

1984

Huygens
2017-04-24, 11:11
#16

Har CIA hackat Danmark?

Danska försvaret uppger att den påstådda ryska hackargruppen Fancy Bear, "Lustiga Björnen", har hackat e-mail och försökt hacka danska utrikesdepertementet. SR

.

Det är vad danska Försvaret uppger i alla fall…

Men hur vet vi att det inte är CIAs UMBRAGE som är i farten och lämna sina karakteristiska spår och "bevismaterial", som pekar ut syndabockar i öst? Även CIAs hackerverktyga Marble är konstruerat för peka finger mot utvald nation.

Och så namnet, Lustiga Björnen… Fancy Bear. Är inte det ett namn som en amerikansk CIA-chef kunnat hitta på i ett infall av ironi?

Putin = Lustiga Björnen, skuld genom association.

.

USAs åklagarmyndighet förbereder åtal mot Julian Assange för att Wikileaks släppt CIAs användarmanual till "Weeping Willow", hackerverktyget som förvandlar en Samsung Smart-TV till ett massövervakningsredskap åt CIA. DailyMail

Åklagarna förbereder även åtal för att Wikileaks släppt brittiska MI5s användarmanual för hackerverktyget "Extended".

.

Både Extended och Weeping Willow kan förvandla en avstängd Samsung Smart-TV till ett avlyssningsredskap som spelar in ljud (och i vissa fall bild) och lagrar inspelningen när Smart-TVn inte är uppkopplad mot internet. Samsung Smart-TV modell F8000 var tydligen extra lätt att hacka.

När internetuppkopplingen återställs, sänds alla samtal och filminspelningar från din Smart-TV till CIA-högkvarteret i Langley, Virginia, USA.

.

Det tråkiga i sammanhanget är väl bara att Assange kanske inte längre lever och att Wikileaks sedan oktober 2016 styrs av CIA. Målsättningen från Illuminatis sida är att skapa opposames, två motsatser som världens allmänhet ska lockas att ta ställning till. USA - Ryssland. Välj sida!

Om målet är ett tredje världskrig eller bara en ny terrorbalans, det är frågan.

[VSK]
2017-04-24, 11:17
#17

#16

Allt som är uppkopplat på nätet löper risker med att hackas. Inget nytt med det och inget man kan göra nåt åt. Även om du skulle kunna säkra din utrustning till 100% så vet du aldrig om destinationen du besöker är hackat eller inte. Och 100% säker på nätet kan man aldrig vara. Stört omöjligt.

Huygens
2017-04-24, 11:31
#18

Det är på sätt och viss riktigt.

.

Vad man kan fråga sej är varför är det så hysteriskt viktigt för USAs rikemannafamiljer att massövervaka den egna befolkningen? Varför har amerikansk säkerhetstjänst sådan fixering vid utveckling och användande av hackerverktyg för massövervakning av eget folk?

.

Vidare, varför utförs denna massövervakning, trots att den står i skarp strid mot amerikansk lagstiftning? Konstitutionen säger att USAs myndigheter får inte övervaka den enskildes privatliv.

Lagen infördes ju för att det på 1700-talet var känt att brittiska/franska myndigheter avlönade spioner som lyssnade på vad folk sa i byar, i hemmen och på dryckesställen. Konstitutionens skapare ville slippa från sådan övervakning när landet grundades, då sådant spioneri alltid missbrukats av myndigheterna som påtryckningsmedel i alla möjliga sammanhang.

.

Och varför utvecklade CIA hackervertygen UMBRAGE och Marble?

UMBRAGE och Marble är ju specialkonstruerade att lämna spår som pekar ut tredje part som syndabock, t ex kinesiska hackare.

.

Nu när Danmark säger att dom hackats av ryska hackare, hur kan vi veta att det inte är CIA som använt UMBRAGE och Marble?

Eller brittiska/tyska/saudiarabiska agenter, som använder UMBRAGE och Marble?

[VSK]
2017-04-24, 11:38
#19

#18

Kontrollbehov har väl människan antagligen haft hur många tusentals år som helst. Är exakt samma sak inom djurvärlden gällande vissa arter.

Sen när det gäller länder och dess säkerhet/hot så finns det nog många misstankar om det ena och det andra.

Kolla bara vad Google, Microsoft och Apple pysslar med. Antagligen så lär du snickra ihop ett helt hemligt eget operativsystem som är 100% buggfritt samt ingen annan har tillgång till källkod mm för att vara 99.99% säker. Men du kan ju glömma allt vad grafik, videos och ljud heter. Finns buggar i precis allting.

[Hayabusa]
2017-04-25, 08:26
#20

#19 Precis. Eller ens skriva på detta forum.

Annons:
[VSK]
2017-04-25, 08:46
#21

#20

Minns inte exakt men är väl kanske 2-3 kalenderår sen som jag skrev om hur Google håller på samt varnade folk för att logga in på andra sidor (än facebook) med sitt facebookkonto och varför, men jag fick bara skit för det. Jag var tydligen satan själv. Idag med facit på hand så kanske jag inte var satan ändå.

Huygens
2017-04-27, 12:23
#22

CIAs frontföretag, Crowdstrike tar nu delvis tillbaka sina påståenden om "ryska  hackare" som påstods hackat USAs presidentval. (DailyMail)

Crowdstrike var den part som först kom med beskyllningar om "ryska hackare", men sa sej sakna bevis.

Cyberexperterna på Crowdstrike har troligen fått kalla fötter efter Wikileaks avslöjande av UMBRAGE och Marble som CIA använder för att skuldbelägga tredje parts säkerhetstjänst för CIA-hacking.

.

Det kan ju bli lite plågsamt för cyberexperterna om det offentliggörs att USAs presidentval år 2016 hackades av - CIA.

Om Crowdstrikes egna cybersäkerhetsexperter nu hittat bevis för att CIA hackade valet, DNC och Hillarys email, finns möjligheten att andra säkerhetsföretag upptäcker samma sak. Crowdstrike gör därför en "revision" av sitt påstående.

.

Vi vet sedan tidigare att CIA hackade presidentvalet i Frankrike år 2012 och troligen även är i farten att hacka årets franska presidentval. Obama godkände hackandet av alla större franska partier 2012 och CIA bad även Kanadas säkerhetstjänst om hjälp med påverkan på det franska presidentvalet. (T ex Tea Party USA och andra mindre nyhetskällor)

Wikileaks läckte dokument från CIA, där Obama ger sitt godkännande att CIA hackar och påverkar Franska presidentvalet 2012. CIA var i synnerhet intresserade av att komma över franska presidentkandidaternas svagheter och planer för att bli president. Analys av Press for Truth, 7 min.

Det är högst troligt att CIA även hackat presidentvalet i år 2017 och försöker påverka utgången. Rockefellers vill kontrollera och manipulera "demokratin".

Huygens
2017-04-29, 19:49
#23

Enligt avklassificerade CIA-dokument, använde CIA katter för att avlyssna. Katterna fick ett batteri, en avlyssningsapparat och en antenn inopererad längs ryggraden upp till svansen. Projektet med avlyssningskatterna kostade 13 miljoner dollar. (DailyMail)

Kattprojektet avslutades officiellt år 1967.

Vi kan ju föreställa oss vad CIA är kapabla till idag.

Huygens
2017-05-19, 11:11
#24

Mer massövervakning där man minst av allt anar det.

Minst 28 modeller av HP-datorer sparar alla tangenttryckningar, inklusive lösenord. Tangentryckningarna sparas i dom bärbara HP-datorerna i klartext. HP:s officiella förklaring är att det rör sej om en "bug". (DailyMail)

Reklam för pizza i Oslo, Norge, övervakar förbipasserande med ansiktsigenkänningsmjukvara. Google eller WannaCry? Den dolda kameran registrerar förbipasserandes ålder, kön och ansiktsuttryck när dom ser reklamen för pizzan. (DailyMail)

Huygens
2017-05-22, 16:31
#25

Wikileaks avslöjar flera CIA-virus. Dom CIA-utvecklade virusverktygen Hera och Athena sprider trojaner/malware/spyware genom att infektera Windowsdatorer. CIA:s vertyg Athena angriper Windows Office som sedan sänder ut en signal att datorn är öppen och angripbar. CIAs andra virusverktyg blir därmed informerade och söker upp den intrångskanal som CIAs Athen anger.

Från senaste Wikileaks Vault 7-publikation, för kortvarianten se t ex YT/Defango, 2017-05-19, 4 min.

Dom CIA-utvecklade virusverktygen Athena och Hera är släppta av CIA på bl a kinesiska hackersajter och kan därmed också användas av kriminella förbrytarorganisationer.

[VSK]
2017-05-22, 16:39
#26

Det där Hera viruset låter hemskt.

Huygens
2017-06-16, 14:20
#27

CIA agerar som en cyberterrororganisation.

Senaste dumpen från Wikileaks avslöjar att CIA under flera år använt datavirusen CherryBlossom och CherryBomb för att hacka WiFi-routers. (YT/H A Goodman, 2017-06-15, 3 min)

.

CherryBlossom underlättar för andra datavirus att spridas och infektera datorer. CIA kan även använda dessa routervirus för att modifiera datapaket över nätverk.

CIA spred CherryBlossom och CherryBomb på kinesiska och utländska hackersajter, vartefter cyberkriminella började använda virusverktygen, vilket gjorde att CIA kunde använda sina egenutvecklade datavirus utan att behöva uppge källa i interna samt offentliga dokument då virusen kunde anses komma från public domain-källor.

Annons:
Huygens
2017-06-27, 21:42
#28

Ännu ett datavirus utvecklat av CIA?

Ransomware GoldenEye sprids nu i Ryssland och öststaterna, bl a är Tjernobyl drabbat. DM

Honestyisdead
2017-06-28, 00:48
#29

#26 Ja du får nog akta så du inte blir smittad.

[VSK]
2017-06-28, 07:28
#30

#29

Jag lovar ☝️

🙂

Huygens
2017-07-24, 11:50
#31

Ocean 14?

Phising attack!

CIA, NSA eller kinesiska hackare?

Smarta fiskar? Påståendet denna gång är att ett akvarium med tropiska fiskar på ett kasino i "Nordamerika" hackats och 10 GB data från nätverket sänts till Finland.

Tro på det.

CIA-frontföretaget Darktrace hävdar att enda möjligheten att undvika hacking i akvariumet är att ha total massövervakning av varje användare och av varje dator kopplad till nätverket. Helt i enlighet med Pentagons planer. DailyMail, 2017-07-21

[Hayabusa]
2017-07-24, 20:47
#32

Fis attack 😮

Huygens
2017-08-04, 18:57
#33

Den brittiska datateknikern Marcus Hutchins, som listade ut hur man skulle stoppa CIAs datavirus WannaCry, har gripits av FBI. DM

Huygens
2017-08-04, 22:14
#34

Marcus Hutchins greps av psykopatorganisationen FBI på en datakonferens i USA. SVT

Hutchins lyckades slå ut CIAs WannaCry-virus genom att genast analysera koden när han hörde om WannaCry på nyheterna. Hutchins köpte en 90-kronors internetsajt och lyckades aktivera CIAs sk "kill switch" som omedelbart stängde av viruset i hela världen och förhindrade vidare spridning. SVT

Det måste ha kokat till i skallen på varenda Pentagongeneral när CIAs WannaCry stoppades och en order om att gripa Hutchin har tydligen gått ut till FBI.

Annons:
[VSK]
2017-08-05, 07:58
#35

Frågan är vad som hade hänt om den drabbade hade endast tillgång till vitlistade url?

Upp till toppen
Annons: