Annons:
Etikettnyheter
Läst 748 ggr
Staffan
2016-10-24, 12:03

Jan Myrdal i blåsväder

"Nu har vi fått nog. Jan Myrdal har gått för långt.

Det är reaktionen från flera vänsterkommentatorer sedan det i veckan visade sig att den grånade skriftställaren valt att ställa sin skrift till Nya tiders förfogande. Alltså samma högerextrema Nya tider som rörde upp himmel och jord på årets Bokmässa."

"Det är djupt ironiskt att en vänsterextremist som Jan Myrdal får hållas – ända tills han lierar sig med högerextremister. Först då är tydligen måttet rågat.

» Ledarartikel av Erik Helmerson på DN.se

// Staffan

Annons:
landsbygdsbo
2016-10-24, 16:06
#1

Är väl egentligen inget nytt, de röda o bruna har väl alltid varit buksvågrar och  enskilt eller tillsammans, våldfört sig på frihet o demokrati 😎

landsbygdsbo
2016-10-24, 23:44
#2

Men man kan ju gå vidare. Vem nämnde för första gången att man skulle utrota hela folk för att de var mindervärdiga?

Karl Marx!!

Han och detta finns dokumenterat, ansåg att bla Polacker, Serber och Skottar skulle utrotas för de hade ingen plats i det framtida socialistiska Europa.

Tyska frontsoldater skämtade om varför Hitler föredrog bruna byxor…då syntes det inte att han gjorde i byxorna när det började hetta till.

En fundering varför Stalin då föredrog röda, Kan det ha berott på den populära rödbetssoppan ?  😎

Tride
2016-10-25, 00:25
#3

Hans föräldrar - Alva och Gunnar - förespråkade sterilisering av de som inte dög. I tex boken "Kris i befolkningsfrågan" som kom 1934.

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

Tride
2016-10-25, 00:26
#4

Det har väl alltid blåst kring den mannen. Inte friska vindar, precis, men unkna pustar. 😟

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

kamera0710
2016-10-25, 07:22
#5

#3 Detta hade ett brett politiskt stöd, även om det inte är mindre vidrigt för det. Men en del tror att de borgerliga partierna motarbetade detta, vilket är struntprat.

landsbygdsbo
2016-10-25, 09:15
#6

#5 Där har du rätt . det låg i tidens anda. Avelsteorierna är ju biologiskt fastställda.

Används sedan hundratals år inom djuraveln och det mesta talar för att människan skulle reagera som de andra däggdjuren vid en ev. avel. Det enda som i praktiken stoppar detta gentemot människor är ju de etiska värderingarna vi har. och dessa varierar ju som sagt med tiden.

Men vad socialisterna så gärna glömmer är ju att det var de och inga andra som verkligen verkställde folkmord i stor skala och med klart uttalade politiska syften. Att de ville få fram en bättre värld som bättre var anpassad till deras världsbild.

Att rödtottarna i Moskva agerade utifrån Marx lära och åsikter och att bruntottarna i Berlin agerade utifrån Moskvas åsikter och läror.

Annons:
Tride
2016-10-25, 10:39
#7

#5 Jag vet att det hade stöd av alla politiska riktningar. Jag ville framhålla paret Myrdal som föräldrar till Jan, som den här tråden börjar med. Deras bok "Kris i befolkningsfrågan" hade stort inflytande.

Dessutom: nazism, som ofta nämns som extrem-höger, är ju en förkortning av national-socialism.

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

landsbygdsbo
2016-10-25, 12:15
#8

#7 Riktigt intressant blir den när läser vad både kommunister i Moskva och nationalsocialister i Berlin har skrivit om varandra. Goebbels till exempel hyllade ju Hitler och Stalin som sin tids största och viktigaste ledare….men det var ju före 1941..

Upp till toppen
Annons: