Annons:
Etikettnyheter
Läst 1849 ggr
[Carpinus]
2016-05-10, 21:15

Upplopp i Borås, polis knivskuren

"Dramatiska scener utspelar sig på Hässleholmen. Flera poliser har blivit attackerade av gäng – och en polis har blivit knivskuren. Polisen har dragit sina tjänstevapen. "---

Fortlöpande rapportering i BT

Annons:
[Carpinus]
2016-05-10, 21:34
#1

"–  Plötsligt ser jag på min högra sida hur det kommer en kille springandes mot en polis och hoppar upp och sparkar henne så fruktansvärt hårt i magen. Hon flyger bakåt men lyckas ta upp sin pepparsprej. Bredvid är ytterligare en kvinnlig polis och de sprejar killen.

Vittnet fortsätter:

– Då kommer det ytterligare flera killar, ett gäng alltså, som rusar mot de här två kvinnliga poliserna. Då tänkte jag att det går åt helvete. Poliserna var i så stort underläge. Poliserna drog sina vapen och kort senare kommer väldigt många poliser till platsen.

Vittnet menar att händelsen var mycket skrämmande och otäck.

– Det var många som gick till angrepp mot de här ensamma poliserna. Det kändes fruktansvärt hemskt. De stormade poliserna. Det var kravallstämning. Bilderna från platsen säger i princip ingenting om känslan. När poliserna drog sina vapen då kände jag att det var dags att åka."---

BT

[Carpinus]
2016-05-10, 21:37
#2

"Hässleholmen Ungdomar som skjuter raketer

Polisen kallas till platsen. Flera personer har ringt via 112 och berättat att ett ungdomsgäng skjuter rakter i området. Det har även orsakat mindre gräsbränder som de själva har försökt att släcka.

_Uppdatering kl 20.00. I samband med att polisen är kvar på platsen uppstår någon form av bråk och en av polismännen blir lindrigt knivskuren. Polispatrullen kör själv till sjukhuset. Flera polisenheter är på plats och det är mycket folk i området. Oklart vad som startat händelsen.
Ingen person är ännu gripen för brottet."---

"Uppdatering kl 21:15. Polismannen kvar på sjukhuset för omplåstring. Ej allvarligt skadad."_

Polisen Västra Götaland.  

[Carpinus]
2016-05-10, 22:41
#3

"BT var på plats vid 22.30-tiden då polisen gjorde ett gripande i ett av bostadshusen intill avspärrningarna. Polis på plats kom först med uppgifter om att den gripne var den misstänkte knivmannen men det stämde inte. I stället var det en man som sparkat mot en av polismännen och som medtogs direkt och misstänks för våld och hot mot tjänsteman."---

BT

Spöket
2016-05-11, 12:41
#4

Det finns ingen respekt längre..är det "nya berikande" folk så ut med dem Är det infödda Svenskar så in med dem i finkan för bland ute med vanligt folk kan de inte vistas.

Multi vad?

[VSK]
2016-05-11, 13:22
#5

#4

Om det spelar nån roll för dig så var det kulturberikade enligt vittnen som bor i det området och såg det som hände.

[VSK]
2016-05-11, 13:39
#6

En norsk artikel som tar upp detta med hur det ser ut i vårat avlånga land.

http://www.nrk.no/urix/svensk-politi_-_-vi-er-i-ferd-med-a-miste-kontrollen-1.12920404

Annons:
[Carpinus]
2016-05-11, 21:36
#7

"Hässleholmen är ett av Sveriges många utanförskapsområden. Men när frågan ställs till de boende i området är det inte i första hand låg inkomst, stort antal bidragstagare, sämre hälsa, arbetslöshet, svaga resultat i skolan, hög andel invandrare eller ens torftiga boendemiljöer som man pekar på som orsak till utanförskapet.

Det är kriminaliteten, gängen, våldsdåden och vandaliseringen som gör livet till ett helvete. Oro och otrygghet är vad som präglar livet i en stadsdel där gängen anser sig ha rätten att diktera villkoren."---

"Att tvingas leva i en stadsdel där svensk lag inte längre gäller är ett svek."---

Borås Tidning

#6 Se även befintlig tråd om NRK-rapporten [här.](. http://aktuellt.ifokus.se/discussions/572cfd96ce12c418ac0007e3-nrk-team-utsatt-for-stenkastning-och-hot-i-rinkeby?discussions-1)

[Carpinus]
2016-05-12, 12:49
#8

"Två personer sitter fortsatt anhållna, misstänkta för delaktighet i det upplopp i Borås som slutade med att en polis knivskars.

Under torsdagsförmiddagen delgavs en av personerna misstanke om våldsamt upplopp - och utredningen kan växa ytterligare.

– Vi har i nuläget ingen aning om hur många personer som deltog eller vad var och en har gjort. Det är det vi håller på att jobba med, säger sektionschefen Göran Arvidsson."---

"Utredningen kan utökas och fler personer kan delges misstanke för inblandning i händelsen som beskrivs som ett våldsamt upplopp, säger polisen."---

GT

thenameless
2016-05-18, 18:28
#9

Kan ju vara dags för Boåspolisen att öppna en filial i området och börja patrullera på gatorna?

All that is left are memories, and the pieces of a shattered existence….

Upp till toppen
Annons: