Annons:
Etikettprovocerande
Läst 1251 ggr
Staffan
2016-03-31, 14:41

Används bistånd till detta?

"Hur denna inspirationskälla som Brödraskapet utgör får effekter kan vi se på de barnprogram som den Palestinska Myndigheten låter producera med bland annat europeiskt bistånd som finansiär."

Källa: Ledarsidorna.se (Johan Westerholm)

Annons:
[Bermudas]
2016-04-02, 09:01
#1

Klipper lite ur texten: "Brödraskapet. Det sunnimuslimska Muslimska Brödraskapet. På den Israeliska sidan ”Stand with us” finns en tämligen väl genomarbetad presentation om var det Muslimska Brödraskapet står idag. Förutom att de avser radera ut Israel och judar är de mycket tydliga med att vare sig kopter eller andra arabisktalande kristna har något större värde. Hamas benämns, i Brödraskapets egna handlingar, som en gren av Brödraskapet. Brödraskapet har även haft ett historiskt samarbete med det shiamuslimska Hizbollah. En organisation som kontrollerar stora delar av Libanon. IFIS, Islamiska Förbundet i Sverige, pekas ofta ut som Brödraskapets svenska gren, något som i och för sig förnekas av Mahmud Kalfi i tidningen Dagen: – Muslimska brödraskapet representerar visserligen de mest balanserade grupperna bland muslimska inriktningar, men att vi skulle vara direkt knutna dit är lögn och något vi tar avstånd från, säger Mahmoud Khalfi, imam och företrädare för Islamiska förbundet." Han säger alltså: "– Muslimska brödraskapet representerar visserligen de mest balanserade grupperna bland muslimska inriktningar, " Vill han försäkra sig att han håller sig god med dem samtidigt som han förnekar någon form av anknytning? Han navigerar mellan två hötappar.Jag tror det. Jag tror dom har stor respekt för dessa krafter och jag tror att om man har minsta vett i skallen bör vara lite oroad för utvecklingen. Man underskattade dessa krafter i Egypten på femtiotalet, skrattade åt en framtid där kvinnor skulle tvingas bära slöja….men vi vet alla hur utvecklingen gått…..

[Bermudas]
2016-04-02, 09:34
#2

Här hör man hur dom bara skrattar (1953!) åt brödrarskapets planer på framtiden då kvinnor ska tvingas bära hijab. Nasser berättar om sitt möte med dem… Muslimska brödrarskapet ger vi alltså bidrag…..

thenameless
2016-04-03, 03:44
#3

#2 Där ser man vad 60 år av propaganda kan förändra en nation. 1953 hade nästan inga kvinnor i Egypten Hijab nu har nästan alla det. och det var redan innan De vann valet

All that is left are memories, and the pieces of a shattered existence….

Upp till toppen
Annons: