Annons:
Etikettför-eller-emot
Läst 1549 ggr
[Carpinus]1
2017-04-11, 08:06

Riskerar vi fler attentat i Sverige nu?

Vi vet dessvärre av erfarenhet från andra länder att ett terrorattentat kan följas av flera, utförda av sympatisörer, copycats och andra. Att dådet på Drottninggatan verkar kunna klaras upp snabbt kan förstås avskräcka vissa, men när det gäller självmordsbombare t.ex. så spelar det ju mindre roll - de är till skillnad från den nu gripne beredda att gå i döden för sin sak. Tror du att risken har ökat för terrorattentat på svensk mark nu, från idag och ett år framåt, eller var det här en enstaka händelse?  

Frågan: hur stor bedömer du risken vara för nya attentat i Sverige inom det närmaste året?

Annons:
[Carpinus]1
2017-04-11, 08:09
#1

Jag tror dessvärre att vi får bereda oss på att det här kan hända igen, och svarade "stor". Hoppas givetvis att jag har fel!

Janne Nilsson
2017-04-11, 08:59
#2

Jag ser en överlevande terrorist som ett potentiellt problem för framtida scenarior med gissladraman i avsikt att få personen fri?

Janne Nilsson

"Bet Kinder bet, morgen kommt der Schwede.
Der Schwede der kommt mit dem morgenstern,
Er frist die kleine Kinder gern."

Turbo10
2017-04-11, 15:01
#3

😡Det här är bara början. Det är nya tider som gäller nu. Blekfeta svennar som är otrogna, (religion) kan sticka och gömma sej. Mina knän darrar. Nä, inte riktigt. Men inget är som förr, det kan vi konstatera.

[Carpinus]1
2017-05-03, 14:29
#4

"Det kommer att ske fler terrordåd i Stockholm. Det är nya normalläget, enligt polischefen Erik Widstrand."---

"– Ja, det är min bedömning, och det är våra analytikers bedömning, säger han. Tittar man på omvärlden, på Frankrike, Belgien och andra länder, så är det ju så.

– Men när, var och hur vet vi ju inte så klart. Men att det kommer att hända, det håller jag för sannolikt."---

Aftonbladet

[Carpinus]1
2017-05-13, 21:38
#5

Enligt en undersökning Novus har gjort för SVT Nyheterna en månad efter terrorattentatet på Drottninggatan är 42% av svenskarna mycket eller ganska oroliga för nya terrorattentat,medan 26% är lite eller inte alls oroade. Siffrorna är identiska med resultatet när samma undersökning gjordes en vecka efter attentatet.

Generellt är kvinnor oroligare än män, yngre mer oroliga än äldre, och storstadsbor oroligare än glesbygdsbor. Partiuppdelat så är de somsympatiserar med Sverigedemokraterna  mest oroliga. Novus Torbjörn Sjöström förklarar det med att SD  drar till sig väljare som är oroliga över samhällsutvecklingen.

Mer om undersökningen här:
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/nara-halften-radda-for-nya-terrordad

Vanja
2017-06-01, 08:18
#6

Självklart kommer det att hända igen, vi har ingen koll på hur många IS-sympatisörer det finns i Sverige. Vi har heller inte något sätt att ta reda på det.

/ Vanja 
Sajtvärd på Politik I Fokus. 

Annons:
Janne Nilsson
2017-06-01, 15:33
#7

#6

Äh, oroa dig inte, Disneyklubben har stenkoll. I värsta fall skickar dom Piff och Puff. 🤫

Janne Nilsson

"Bet Kinder bet, morgen kommt der Schwede.
Der Schwede der kommt mit dem morgenstern,
Er frist die kleine Kinder gern."

[Carpinus]1
2017-09-19, 12:06
#8

En undersökning som Aftonbladet låtit Inizio göras visar att oron för nya terrorattentat ökat i Sverige sedan dagarna efter dådet på Drottninggatan.

"Mer än hälften, 55 procent, oroar sig för ett nytt terrordåd i Sverige. Det är betydligt fler än dagarna efter attacken på Drottninggatan i Stockholm i april. Då var det 44 procent som var ganska eller mycket oroad för ett nytt dåd. 

Förklaringen kan vara att då, precis i spåren av lastbilsattacken, talades det mycket om att man skulle leva precis som vanligt, inte ändra sina vanor och inte gå omkring och ängsla sig för nya terrordåd.  

Nu, när det gått fem månader sedan fem personer mördades av Rakhmat Akilov, förefaller det som det sjunkit in i oss att terrorn är ständigt närvarande."---

http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/QGzpA/mer-an-varannan-oroar-sig-for-ny-terrorattack

[Carpinus]1
2017-09-21, 11:59
#9

#8 I förrgår: "Nu, när det gått fem månader sedan fem personer mördades av Rakhmat Akilov, förefaller det som det sjunkit in i oss att terrorn är ständigt närvarande."---

Idag: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/sapo-har-mottagit-terrorhot-mot-stockholm

[Carpinus]1
2018-01-29, 23:34
#10

"I morgon, tisdagen den 30 januari, lämnar åklagaren in stämningsansökan i fallet om det misstänkta terroristbrottet. En av många som lär följa den kommande händelseutvecklingen i fallet är givetvis polisprofessorn och kriminologen Leif GW Persson. Han är övertygad om att detta inte är den enda gången Sverige blir skådeplatsen för ett omfattande terrordåd – och att det blir betydligt värre nästa gång något liknande inträffar. För huvudfrågan för den välkände kriminologen är inte om det sker igen – utan när. – Det här är ett problem som nästan är omöjligt att kontrollera. Det spelar ingen roll hur mycket man jobbar med det, och hur mycket resurser man sätter in. Tillgången på presumtiva terrorister i Sverige är så pass stor. Vi talar om en grupp i storleksordningen flera hundra personer, säger Leif GW Persson."---

https://www.expressen.se/nyheter/gw-sa-kan-nasta-dad-i-sverige-ga-till/

Dystopi eller sannolikt?

[Hayabusa]
2018-01-31, 18:17
#11

"Kommunikationen ger en bild av ett ansenligt terrorhot mot Sverige, anser Ranstorp.

– Det är rätt bra att allmänheten inte ser volymen av detta på nätet. Då hade de blivit väldigt rädda. Det är en flodvåg av material som delas – manualer, intressen och budskap, säger han."

Saxat från HD 31.01.2018

Upp till toppen
Annons: