Annons:
Etikettnyheter
Läst 808 ggr
kamera0710
2016-10-06, 12:39

Israel bordade fartyg på internationellt vatten

"Israeliska krigsfartyg förde i natt en båt med kvinnliga propalestinska aktivister, bland dem två svenskor, till hamnstaden Ashdod i Israel. Kvinnorna har gripits och deras advokat räknar med att få träffa dem under dagen.

Israeliska flottan har stoppat Zaytouna-Oliven - 5 okt

Israel stoppade i går båten Zaytouna-Oliven med 13 kvinnor ombord på internationellt vatten utanför den israeliska kusten. Soldater bordade båten utan våldsamheter, enligt officiella israeliska uppgifter.

Svenska Ship to Gaza är en av organisationerna som står bakom båten vars syfte var att försöka bryta Israels blockad av Gaza.

– Båten ligger nu i Ashdod. Jag räknar med att få träffa kvinnorna senare i dag. Jag har ännu inte blivit kontaktad av myndigheterna, säger den israeliska advokaten Gabi Lasky, som representerat aktivister i de många mer eller mindre dramatiska Ship to Gaza-aktionerna genom åren.

–Kvinnorna kommer att förhöras av invandringsmyndigheterna. Sedan utvisas de på grund av olaglig inresa i Israel. Det är absurt eftersom de ju har blivit förda mot sin vilja till Israel, säger hon."

http://www.expressen.se/nyheter/zaytouna-oliven-stoppad--tva-svenskor-gripna/

Annons:
landsbygdsbo
2016-10-06, 19:45
#1

Fartyget stoppades utan motstånd 35 sjömil från Israels kust.

Storbritannien införde en liknande regel under Falklandskriget då man lade öarna i blockad. Stoppade eller sänkte de båtar som bröt eller försökte bryta denna.

Så blockadbrytarna är ju endast ute efter media poäng genom sina försök. Och Syrienkriget har ju ställt Palestinierna i ett medialt bakvatten så det är ju inte förvånande…

Reko
2016-10-07, 12:45
#2

#1 När ship to Gaza började, fanns Syrien-kriget redan då?

landsbygdsbo
2016-10-07, 19:45
#3

#2 på sätt och vis ja, för fadern till dagens ledare slog ner flera revoltförsök på ett synnerligen våldsamt sätt…

landsbygdsbo
2016-10-08, 06:25
#4

Hela iden med " ship to Gaza"är ju ett försök att dels vinna media poäng på Israels bekostnad och dels att försöka visa att man inte accepterar Israels kontroll över vattnen utanför Israel och Gaza.  Iden är ju inte ny för regionen. Judarna använde ju samma metod när man tog in folk trots Storbritanniens blockad av protektoratet före 1948

Upp till toppen
Annons: