Annons:
Etikettnyheter
Läst 2140 ggr
[helga21]
2016-08-05, 13:14

Timbuktu i trubbel

"Rapartisten Jason Diakité, mer känd som Timbuktu, har hamnat i blåsväder. Bakgrunden är att han som inledningstalare på Pride-festivalen gick till hårt angrepp på näringslivet i allmänhet och dess skattemoral i synnerhet."

"Efter att debattören Rebecca Weidmo Uvell på sin blogg gått igenom ekonomin i Timbuktus egna företag framträder en bild av en verksamhet som inte betalar mer skatt än nödvändigt. Löneinkomsterna verkar ligga under gränsen för statlig skatt och aktieutdelningarna till ägaren (dvs Timbuktu) följer de fåmansbolagsregler som tidigare framförallt uppmärksammats för att de använts av revisorer, advokater och andra högproduktiva tjänsteverksamheter."

"I Studio Ett i måndags lät han dessutom själv lägga ytterligare lök på denna lax, då han meddelade att ”Jag undviker inte att betala den skatten jag måste.”

Att undvika betala den skatt man måste är inte skatteplanering, det är skattebrott. Och det är inte nödvändigtvis någon högre höjd att lägga den skattemoraliska ribban på."

http://www.svd.se/det-verkliga-problemet-med-timbuktus-pride-tal

Annons:
Halvdansken
2016-08-05, 13:42
#1

Det är en artikel från förra året.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

[Nomen Nescio]
2016-08-05, 13:42
#2

Lena Endre anklagas av förra GP-ledarskribenten Malin Lernfelt för att höra till samma hycklande artistskara. Lernfelt avslutar sitt debattinlägg i Expressen den 2 augusti i år:

"Samtidigt som skådespelerskan pratar om solidaritet och fördömer sjuksköterskan som driver vårdcentral och tar ut vinst, driver hon ett privat aktiebolag där hon väljer att ta ut vinsterna som lågbeskattad utdelning i stället för som högbeskattad tjänsteinkomst.

Är det detta som menas med att vara lite godare än andra? Att försöka undkomma den progressiva skatten? Är inte själva tanken bakom vänsterns politik att den som tjänar mycket också har råd att betala mer i skatt?

Endre är långt ifrån ensam om sitt hyckleri. Det är snarast legio inom kändisvänstern. Men visst, det är inte olagligt att skatteplanera. Det är det inte heller än så länge att driva välfärdsverksamhet och göra vinst. Tack och lov."

[helga21]
2016-08-05, 13:45
#3

Men Endre är kulturarbetare det är finare än att var sjuksköterska så det är klart att denne får skatteplanera 😂

[Hayabusa]
2016-08-05, 14:12
#4

#2 Sanna mina ord 👍 Är man på den "goda sidan" är svängrummet alltid aningen större.

[Hayabusa]
2016-08-05, 15:39
#5

Bör dock tillägga att Jason serverade mig kaffe en gång på ett fik i Mölle. Kaffet var svart :)

thenameless
2016-08-08, 08:10
#6

Usch och fy för svarta människor och kaffe……..

All that is left are memories, and the pieces of a shattered existence….

Annons:
[helga21]
2016-08-08, 09:13
#7

# 6 Senats jag såg ett foto på Timbaktu så var han brun! 😃

thenameless
2016-08-08, 10:26
#8

Och jag är alltid ironisk när jag kommenterar dina rasistiska inlägg

All that is left are memories, and the pieces of a shattered existence….

[helga21]
2016-08-08, 11:49
#9

# 8 och om jag förstod det så var det inte mitt inlägg du kommenterat.

Janne Nilsson
2016-08-08, 12:31
#10

Jag kan inte förstå varför vänstermänniskor hyllar dessa kändisar som lever lyxliv få företagare och än mindre vanliga arbetare skulle ha råd att unna sig?

Bara för att de säger sig sympatisera med vänsterideal? Är de så kändiskåta? Precis som om en kändis åsikt skulle vara mer värd och riktig bara för att personen är känd? Viktigare är väl att personen kan härleda sin åsikt och ställningstagande?

De är antingen hycklare som rider på vågen eller så förstår de helt enkelt inte bättre.
Att det är "häftigt att betala skatt" avser tydligen att någon annan skall betala den.
Även om jag inte håller med Vänsterpartiet så kan jag respektera de av deras Riksdagsledamöter som faktiskt avstår en stor del av lönen till partikassan. Rossana Dimarca gör det däremot inte och Jonas Sjöstedt försöker låtsas som om att hon inte är osolidarisk?

Hur ofta hyllas företagare för den skatt de förser statskassan med och de jobbtillfällen de har skapat?

Janne Nilsson

"Bet Kinder bet, morgen kommt der Schwede.
Der Schwede der kommt mit dem morgenstern,
Er frist die kleine Kinder gern."

[Hayabusa]
2016-08-09, 17:34
#11

- "En kaffe, tack"

- "Det blir 25 kronor, vill du ha kvitto?"

- "nä, jag ta det svart" 

😉

kamera0710
2016-08-11, 12:08
#12

Man kan i det här sammanhanget även nämna ledarskribenterna på SvD. 

Åker här lite snålskjuts genom att citera:

"På Svenska Dagbladets ledarsida ogillar man starkt när politiker snedvrider den heliga marknaden. På denna ledarsida hyllar man fri konkurrens och ger regelbundet uttryck för sin avsky för klåfingriga politiker.

_I dagens SvD jublar man över att fler köper tidningen, fler läser den och att fler till och med surfar in på tidningens nätsida. Men nämner inte med ett ord att dessa framgångar kan ske på grund av att skattebetalarna i ond socialistisk anda rånas via skatter…

Svenska Dagbladet, marknadens försvarare som ständigt klagar på allt ont skattebetalarna får stå ut med, sög själva åt sig 65 miljoner av skattebetalarnas pengar förra året. Genom så kallat presstöd. På grund av detta kan man göra en läsvärd tidning.

Att de ärans män och kvinnor som utgör Svenskan ledarskribenter kan försörja sig som marknadens härförare beror således på att politiker valt att krossa marknadens grundvärderingar genom att snedvrida konkurrensen. Jag undrar hur ledarskribenterna känner sig."_

http://schlaug.blogspot.se/2010/02/det-gar-bra-for-svd-men-hjalp-av.html

Sedan detta skrevs har stödet minskat till knappt 48 miljoner per år. Dock har SvD valt att utlokalisera sin prenumerationsavdelning till Östersund, för att få bidrag utöver presstödet…

[Hayabusa]
2016-08-11, 16:29
#13

Jason prenumererar på SvD, har jag hört.

Annons:
kamera0710
2016-08-11, 16:33
#14

#13 Och visst har han samma problem med trovärdigheten som blaskans ledarskribenter. (När SvD flyttade prenumerationsavdelningen till Östersund på 90-talet ville en journalist på samhällsprogrammet Striptease intervjua någon av dem, men ingen ställde upp.)

Upp till toppen
Annons: