Annons:
Etikettför-eller-emot
Läst 3759 ggr
[Carpinus]
2016-03-24, 08:49

Går det att skilja på sak och person i politiken?

I Ludvika har det nazistiska partiet Nationella motståndsrörelsen hamnat i kommunfullmäktige efter vad som betecknas ha varit en valkupp. Nu har en motion från dem enhälligt antagits av fullmäktiges arbetsutskott (det gällde i det här fallet utsändning på webben av fullmäktiges möten).

"– Det känns inte roligt att vi har en nazist i kommunfullmäktige. Men jag vill försöka skilja på sak och person. Jag tycker att det är bra om vi kan börja med webbsändningar från fullmäktige och då kan jag inte säga nej till en motion bara för att den är skriven av en nazist. Jag skulle själv ha kunnat skriva en liknande motion", säger kommunalrådet Lotta Wedman (MP) i en kommentar till DT.

Då är frågan: kan man skilja på sak och person (ideologi) i politiken även när det gäller företrädare för grumliga intressen (nazism, jihadism, marxistleninism eller vad det än kan tänkas vara)?

Annons:
Janne Nilsson
2016-03-24, 10:35
#1

En bra ide är en bra ide oavsett var den kommer ifrån.

Kan man inte ens komma överens när man tycker lika så har man problem. Men vissa tycks nära en demoniserad bild av sina meningsmotståndare när det i själva verket ofta är mer komplicerat än så.

Om det ofta är så att meningsmotståndarna har vettiga ideer kanske man skall överväga var man har sin sympatier någonstans?

Janne Nilsson

"Bet Kinder bet, morgen kommt der Schwede.
Der Schwede der kommt mit dem morgenstern,
Er frist die kleine Kinder gern."

Niklas
2016-03-24, 10:44
#2

Ja, varför ska man straffa sig själv bara för att "fel" person kommer med en bra idé? Det är lika dumt som att godkänna dåliga förslag bara för att någon man gillar framför dem. Sen är det inte alltid så lätt att hålla sig till sakfrågan alla gånger ändå.


Vänliga hälsningar, Niklas
retuscherar du dina foton

[Hayabusa]
2016-03-24, 11:16
#3

Sakfrågan är viktigast - dock är jag av åsikten att alla, i princip, har fördomar vilket i praktiken försvårar total objektivitet. Det vore önskvärt om det vore så (att vi kunde skilja på sak & person) men verkligheten ser nog annorlunda ut. Dessvärre är nog många inte medvetna om sina egna fördomar.

Farwuq
2016-03-24, 16:01
#4

Sakfrågan är viktigast, helt klart.

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Tjeja
2016-03-24, 16:07
#5

Extremvänstern och Romson med anhang är i af helt okapabla till det. Normalt vänsterfolk kan nog men är sällan villiga till det.

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Vanja
2016-03-24, 17:07
#6

Jag tror att det beror på vad som diskuteras. Om frågan handlar om huruvida man anser att bönder ska få mer betalt för mjölk , och nazisten i fråga menar att vi ska sparka ut alla muslimer så att bönderna får mer pengar att röra sig med eftersom att muslimerna kostar staten onödiga pengar, ja då är det klart att det blir närmast omöjligt att skilja på sak och person. 

Men om nazisten diskuterar detta ifrån en vettig synvinkel och inte blandar in nazistisk propaganda så fungerar det alldeles utmärkt. 

Det är lite synd i riksdagen, de vägrar samarbeta med Åkesson för att de definitivt inte kan skilja på sak och person.

/ Vanja 
Sajtvärd på Politik I Fokus. 

Annons:
Tjeja
2016-03-24, 17:09
#7

(Vill bara nämna i förbifarten att jag röstade vänster i senaste valet och överväger fortfarande att rösta på V trots allt. Jag är bara emot extremvänsterns hysteri och extremism) 😉

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Vanja
2016-03-24, 17:14
#8

#7 Lite OT men det är ganska intressant eftersom inte många av dina åsikter är vänsterlutande. Vad har du för hjärtefrågor som du anser att V är lösningen till?  :)

/ Vanja 
Sajtvärd på Politik I Fokus. 

Tjeja
2016-03-24, 17:20
#9

#8  Vård, skola och omsorg. Inget annat parti upplever jag tar behov av lyft i välfärden på allvar.

Men för den skull anser jag inte att vi ska behandla mördare och kriminella som barn! Eller släppa in alla som säger sig vara flyktingar men som bara vill utnyttja systemet istället för att bli en del av samhället och hjälpa till. Även som V inriktad anser jag att var och en ska bidra till samhället efter sin förmåga. 🙂

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Vanja
2016-03-24, 17:25
#10

#9 Intressant :) Ja men då förstår jag. Enligt mig så är inget parti perfekt, man röstar på det partiet som kan tillfredsställa sina hjärtefrågor även om man inte anser att allt med partiet är underbart. :)

/ Vanja 
Sajtvärd på Politik I Fokus. 

Tjeja
2016-03-24, 17:42
#11

#10 Precis! Det är och känns bra hopplöst bara när man känner att alla partier har några åsikter som är rena katastrofen och som gör att man egentligen absolut inte vill rösta på dem. 

Men som det är nu ser jag fortfarande V som det minst dåliga alternativet på grund av att de ensamma tar ställning för de (enligt mig) viktigaste frågorna. Flyktingar tycker jag att vi ska ta emot och hjälpa, Men då skall det vara flyktingar som vill bidra till samhället de kommer till efter bästa möjliga förmåga utifrån det samhällets normer och värderingar. 

Dvs ber man om hjälp skall man vara tacksam för den hjälp man får, själv vilja hjälpa till och vilja ge lika mycket gott "tillbaka" som man bara kan. (dvs bidra till samhället efter bästa förmåga så som alla andra gör/borde göra).  Men dessa åsikter har länge setts som väldigt högervridna och rasistiska. Jag hoppas att det vänder även hos vänstern snart och ser att lika för alla betyder lika för alla och inte sämre för svenskar och naivt o envist hävda att de som är drabbade som flyr hit alla är oskyldiga, menlösa och hjälplösa, för det är att nedvärdera dem. Hade detta varit sant om dem hade de aldrig lyckats ta sig hit över huvud taget till att börja med.

I varje fall, de som verkligen behöver hjälp och själva vill göra sitt bästa skall få all hjälp de behöver så långt vi har rimlig möjlighet att hjälpa dem. Allra helst där hjälpen verkligen behövs som mest.

Jag vill se positiva spiraler, inte destruktion, utnyttjande och ideologiskt försvarande för principens idiotiska skull.

Borde nog starta ett nytt eget parti egentligen… för ingen annan lär tycka som jag i alla fall i slutänden? 😂

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Janne Nilsson
2016-03-24, 20:10
#12

Ibland kan ju motiven vara olika men lösningen fungera för bägge parter.

Janne Nilsson

"Bet Kinder bet, morgen kommt der Schwede.
Der Schwede der kommt mit dem morgenstern,
Er frist die kleine Kinder gern."

Neutralis
2016-03-25, 00:26
#13

Vilket absurt resonemang… Givetvis går det att lyssna på en persons förslag angående utsändning av fullmäktiges möten, men grejen är väl ändå att det sitter ett nazistiskt parti i kommunfullmäktige… Då spelar väl för sjutton ingen roll vad det är för småförslag som de rapar ur sig. Har det gått så långt att ingen begriper vad nazismen har gjort för illdåd i historien?

Man kan istället fråga sig varför en medlem i ett nazistisk parti anser sig vara röstberättigad till någonting… Har de ingen skam i kroppen, eller missade de historie-lektionen i skolan? 

Hur kan en sakfråga vara viktigare än att nazistiska partier kan etablera sig i kommuner? Hur tänker man då?… Har det gått så långt att det redan är normaliserat att nazister har en rätt till åsikter och beslut i kommuner? Känns inte det här igen från den nazistiska storhetstiden under Hitlers glansdagar?

Annons:
[tk1971]
2016-03-25, 06:55
#14

Det där med att kunna skilja på sak och person är en vacker utopi. Det visar sig gång på gång att det är bara nåt folk säger för att visa en trevlig fasad, men innerst inne avskyr de den jäveln som de har haft ett horn i sidan till i 20 år för en liten skitsaks skull och som färgar av sig på allt därefter. "Skilja på sak och person" - ytterligare en sak som funkar finfint i teorin men inte alls i praktiken.

penke
2016-03-25, 09:15
#15

 Sakfrågan är naturligtvis viktigast.

..att alltid blåsa till strid/vägra lyssna till någon pga  egna fördommar
blir bara löjligt..
att alltid ..kännas sig tvingad göra tvärtom, oavsett..
de flesta växer ur trotsåldern som barn.

   penke

Janne Nilsson
2016-03-25, 10:34
#16

#13

Är det några fler åsikter du vill förbjuda?

Att de har en politisk position beror på att de har stöd från folket. Har dessa inte rätt till sin åsikt? Själv tycker jag att kommunisterna bara är snäppet under nazisterna i människofientlig syn. Kanske KD med kristen hållning kanske inte heller är så lämpade i vårt sekulariserade samhälle osv?

Helt plötsligt finns det bara ett eller två partier kvar.

Man brukar skämtsamt säga att demokratins nackdel är att den kan avskaffa sig själv. Men demokrati är folkstyre. Politiker kallar ibland något som deras meningsmotståndare vill göra för populism. Men vad är det för fel på att politikerna vill göra vad folket vill? Hur blir det när politikerna har en annan agenda än folket de skall representera?

Däremot så krävs det ansvarsfullt tänkande och insatta medborgare. Det värsta jag vet är när någon säger, jag vet inte vad jag skall rösta på och ändå röstar? Eller röstar på det partiet dom alltid har gjort? Eller tycker politik är jobbigt eller tråkigt? Avstå då hellre från att rösta. Välj åtminstone ut några större viktiga frågor och sätt er in i dessa. Typ Jobben, Vården, Försvaret, Välfärden, Invandringen, Bostadspolitiken eller Miljön.

Janne Nilsson

"Bet Kinder bet, morgen kommt der Schwede.
Der Schwede der kommt mit dem morgenstern,
Er frist die kleine Kinder gern."

Neutralis
2016-03-25, 12:13
#17

#16

Är det några fler åsikter du vill förbjuda?

Nej, det räcker gott med nazistiska partier… Om man nu ens förstår vad nazistiska åsikter är. Vill inte du förbjuda nazistiska partier eller organisationer?

Det är ett hån mot alla drabbade av nazisterna under WW2… Att det idag får existera nazistiska partier och organisationer, bort med avskummen.

Att de har en politisk position beror på att de har stöd från folket. Har dessa inte rätt till sin åsikt?

Att de har stöd från folket är det som jag skriver lite om i #13… Har det gått så långt att ett nazistiskt parti kan bli normaliserade? Det är riktigt skrämmande och vittnar om en oerhörd kunskapslucka som i förlängningen kan bli riktigt otäck. Då säger några… -Ja ja, men det är väl inte så farligt som i nazityskland? Nähä, men gå då hem och öppna historieböckerna och läs om hur det började där.

Janne Nilsson
2016-03-25, 13:57
#18

"Vill inte du förbjuda nazistiska partier eller organisationer?"

Nej, det vill jag verkligen inte. Det blir problematiskt hur man skall definiera nazism, se bara på hur lättvindigt det smetas på i dagsläget.
Det är ännu fler som har drabbats och fortfarande drabbas av kommunism och allehanda religiösa doktriner. Ska vi inte förbjuda dessa också? Och det har det varit prat om tidigare inom Socialdemokratin när gamla VPK hängde på kamrat 4%-strecket.

Jag vill inte förbjuda dessa heller. Jag tror på argumentation, debatt och framför allt, att presentera ett bättre alternativ.
Åsikter är en sak, handlingar en annan. Och det mesta täcks för närvarande in av svensk lagstiftning.

Kommunism, nazismens icke ariska moder. Vad blir nationalsocialism utan rasbiologin? Mer eller mindre konservativ socialdemokrati.
Tankar om rasbiologin hör till eran, och den fanns i de flesta länder mellan 1900-1950 oavsett om det var nazister, kommunister, liberaler, eller demokrater vid makten.

Att ett Nazistiskt parti har möjlighet att verka ser jag som yttersta beviset på demokrati. Att idioter som dagens vänster får dom att verka som ett okej alternativ känns mer tveksamt.

Janne Nilsson

"Bet Kinder bet, morgen kommt der Schwede.
Der Schwede der kommt mit dem morgenstern,
Er frist die kleine Kinder gern."

Neutralis
2016-03-25, 18:32
#19

#18

Nej, det vill jag verkligen inte. Det blir problematiskt hur man skall definiera nazism, se bara på hur lättvindigt det smetas på i dagsläget.

Du menar att ett förhintelseförnekande parti ska sitta i en kommunstyrelse? Nazism är väl nazism, speciellt när man änglar sig åt förhintelseförnekelse, eller vad missar jag? Om man dyrkar allt som Hitler och nazismen förespråkade så är väl det att betrakta som nazistiskt och inget som ska förekomma i varken politiska  eller organisatoriska sammanhang… Eller håller du inte med?

Att ett Nazistiskt parti har möjlighet att verka ser jag som yttersta beviset på demokrati.

Du har fel… Att ett nazistiskt parti har möjlighet att verka, är ett misslyckat ståndtagande från samhället vi lever i. Samhället(politiker) borde kunna sätta upp regler och förordningar baserat på insamlad kunskap. Vi VET vad Hitler och nazismen gjorde, och varje normalt funtad människa tar avstånd från det… Varför i hela friden ska vi då acceptera att denna smörja sprider sig politiskt i vårt land?

Att en minoritet har aphjärnor och köper allt skit som sprids på sociala medier… Är inte något att ta med i beräkningarna när dessa "fucked up"- partier skickas dit de hör hemma.

Janne Nilsson
2016-03-25, 18:57
#20

#19

Sammanfattning.
Det du definierar som dåligt/nazistiskt skall förbjudas.
Det du tycker är bra skall få vara tillåtet.

Jag tycker också att jag var tydlig nog i mitt svar som du också citerar.

Samma sak, om "aphjärnorna" röstar på något du gillar så är det bra. Om dom röstar på något du inte gillar så skall de skickas dit "de hör hemma"? Kan du specificera var de hör hemma någonstans?

Det om något är raka motsatsen till demokrati. Grundregeln är att alla har samma förutsättningar, rättigheter och skyldigheter. Förstår du inte att om man börjar förbjuda en slags åsikt, som dessutom folk kan ha utan att skylta med den, så kan man snart börja förbjuda andra åsikter. Helt plötsligt används det mot något du gillar.

Janne Nilsson

"Bet Kinder bet, morgen kommt der Schwede.
Der Schwede der kommt mit dem morgenstern,
Er frist die kleine Kinder gern."

Annons:
Neutralis
2016-03-25, 19:25
#21

#20

Det du definierar som dåligt/nazistiskt skall förbjudas. Det du tycker är bra skall få vara tillåtet.

Nej, jag skrev att nazistiska partier och organisationer borde förbjudas… Det har ingenting med att göra vad JAG tycker är bra eller dåligt… Eller  har du den uppfattningen att vi ska ha nazism i vårt samhälle 2016?

Samma sak, om "aphjärnorna" röstar på något du gillar så är det bra. Om dom röstar på något du inte gillar så skall de skickas dit "de hör hemma"? Kan du specificera var de hör hemma någonstans?

Jag märker att du försvarar nazismen med näbbar och klor, och du förstår inte att det är just "aphjärnor" som framhäver nazismen som något bra och något som borde finnas. Köper du att det är just "aphjärnor" som röstar fram ett nazistiskt parti in i en kommunstyrelse, eller tycker du att de är begåvade?

Det om något är raka motsatsen till demokrati. Grundregeln är att alla har samma förutsättningar, rättigheter och skyldigheter. Förstår du inte att om man börjar förbjuda en slags åsikt, som dessutom folk kan ha utan att skylta med den, så kan man snart börja förbjuda andra åsikter. Helt plötsligt används det mot något du gillar.

Det är väl ingen skillnad mot att förbjuda pedofilism eller nekrofilism… Det är bara att komma överens om att nazism är en avvikande åsikt och som vid utövning inom politiska organisationer och partier är förbjudet. As simple as that.

Janne Nilsson
2016-03-25, 20:50
#22

#21

Det du inte förstår är att det jag försvarar är just demokrati, men jag förstår att den är svår att känna igen för dig.  Det du förespråkar och inte själv tycks inse är en slags fascism. Det är precis vad nazisterna, kommunister mfl faktiskt gjorde, förbjöd vad de inte själva tyckte om, och de nöjde sig inte ens med det. Och även nazisterna/kommunisterna tyckte att de var goda och gjorde det som måste göras. Huruvida det är "aphjärnor" som röster på dem eller inte kan jag inte veta, lika lite som du kan. Men jag har sett en hel del sk "aphjärnor" förespråka i stort sett alla partier. Däremot har dom givetvis en viss agenda.

Det är inte för övrigt inte straffbart i sig att ha läggningen pedofili eller nekrofili. Det är först när man övergår i handling som det blir olagligt av diverse olika orsaker som vi inte skall gå in på här. Finns en diskussion för det redan. Men jag nämner min syn i inlägg #18.

Janne Nilsson

"Bet Kinder bet, morgen kommt der Schwede.
Der Schwede der kommt mit dem morgenstern,
Er frist die kleine Kinder gern."

Neutralis
2016-03-25, 21:35
#23

#22

Och även nazisterna/kommunisterna tyckte att de var goda och gjorde det som måste göras. 

Jaha, ja men då så… Så länge man anser sig god så är det ok att utföra det som måste göras… "Den slutgiltiga lösningen". Det är väl ändå ett vrickat resonemang utöver det vanliga?

Huruvida det är "aphjärnor" som röster på dem eller inte kan jag inte veta, lika lite som du kan. Men jag har sett en hel del sk "aphjärnor" förespråka i stort sett alla partier. Däremot har dom givetvis en viss agenda.

Jo, vi vet att det är "aphjärnor" som är en majoritet av väljarna för SD.

Det är inte för övrigt inte straffbart i sig att ha läggningen pedofili eller nekrofili. Det är först när man övergår i handling som det blir olagligt av diverse olika orsaker som vi inte skall gå in på här.

Ja, och det är just vad jag skriver… Förbud mot organisationer eller partier inom nazism, vilket innebär att de som utövar nazism blir straffbara, precis som pedofiler. Vill de sitta och förneka förhintelsen för sig själva… Så varsågod.

Janne Nilsson
2016-03-25, 23:48
#24

#23

Jaha, ja men då så… Så länge man anser sig god så är det ok att utföra det som måste göras… "Den slutgiltiga lösningen". Det är väl ändå ett vrickat resonemang utöver det vanliga?

Försök inte blanda ihop korten. Det är du som vill förbjuda åsikter och partier. Inte jag. Att du inte förstår att det är du som anser dig verka för det goda genom att förbjuda partier och åsikter du inte gillar, precis som nazister och kommunister.

"Jo, vi vet att det är "aphjärnor" som är en majoritet av väljarna för SD."

Tack för att du effektivt visar på problemet genom att koppla ihop ett icke nazistiskt parti med nazister. Vem skall avgöra vad som är nazistiskt för dagen, Henrik Arnstad kanske? 🤪

"Ja, och det är just vad jag skriver… Förbud mot organisationer eller partier inom nazism, vilket innebär att de som utövar nazism blir straffbara, precis som pedofiler. Vill de sitta och förneka förhintelsen för sig själva… Så varsågod."

För dig är det alltså ingen skillnad på att hysa tankar och utföra handlingar? Att förbjuda ifrågasättande av Förintelsen och nazistiska symboler har visat sig vara kontraproduktivt, i tex Österrike och Tyskland. Samma sak med att förbjuda nazism. I det avseendet är svensk lagstiftning bättre som tar hänsyn till i vilken kontext det görs.

Janne Nilsson

"Bet Kinder bet, morgen kommt der Schwede.
Der Schwede der kommt mit dem morgenstern,
Er frist die kleine Kinder gern."

[helga21]
2016-03-26, 11:46
#25

# 23 Tack för att du kallar mig för aphjärna. Jag inte bara röstar på SD jag är också medlem och förtroendevald. Det gränsar till förtal. Du är anmäld!

[helga21]
2016-03-26, 12:25
#26

 # 23 Är det dessa du är rädd för. 

SVP Svenskarnas parti 4189  röster till riksdagsvalet 2014.

Neutralis
2016-03-26, 14:26
#27

#24

Försök inte blanda ihop korten. Det är du som vill förbjuda åsikter och partier. Inte jag. Att du inte förstår att det är du som anser dig verka för det goda genom att förbjuda partier och åsikter du inte gillar, precis som nazister och kommunister.

Jag blandar inte korten, du skrev: "Och även nazisterna/kommunisterna tyckte att de var goda och gjorde det som måste göras. "

Och jag menar att det är ett vrickat resonemang att tro att ett nazistiskt parti som näst intill utrotar judarna… Tycker sig vara goda??? Du tror inte att det istället handlar om makt?

Tack för att du effektivt visar på problemet genom att koppla ihop ett icke nazistiskt parti med nazister. Vem skall avgöra vad som är nazistiskt för dagen, Henrik Arnstad kanske? 

Bara för ett parti tvättar bort den bruna färgen utåt, så lyser den igenom, gång efter gång. Det första man blir blind på är ögat…

För dig är det alltså ingen skillnad på att hysa tankar och utföra handlingar? Att förbjuda ifrågasättande av Förintelsen och nazistiska symboler har visat sig vara kontraproduktivt, i tex Österrike och Tyskland. Samma sak med att förbjuda nazism. I det avseendet är svensk lagstiftning bättre som tar hänsyn till i vilken kontext det görs.

Är det medvetet att du inte läser vad jag skriver? Jag skriver just att det är skillnad på tanke och handling… Jag skriver inte att det ska vara förbjudet att tänka som en nasse… Jag skriver att det borde vara förbjudet med nazistiska organisationer och partier, är det så svårt att förstå? En pedofil kan drömma om småbarn så mycket han vill men så fort han agerar, så är det ett brott.

Jaha, du skriver att det är kontraproduktivt, men hur vet du det? Har du någon bra källa för det påståendet?

Annons:
Neutralis
2016-03-26, 14:29
#28

#25

Grattis att du har lyckats blivit förtroendevald för SD… Måste ha varit en tuff resa med tanke på alla tomma stolar.😉😃

Neutralis
2016-03-26, 14:34
#29

#26

Nej, det är dessa nissar som du företräder som jag pratar om bl.a… Jimmie Åkesson hade ingen aaaning om att han gick med i ett nazistiskt parti 1990.😮🤪

Janne Nilsson
2016-03-26, 15:23
#30

#27

Jag ser hellre "aphjärnor" i både Kommunfullmäktige och Riksdag än jag ser andra "aphjärnor" bestämma vad man får tycka och vilka partier som skall vara tillåtna.

"Och jag menar att det är ett vrickat resonemang att tro att ett nazistiskt parti som näst intill utrotar judarna… Tycker sig vara goda??? Du tror inte att det istället handlar om makt?"

Jag behöver inte tro någonting, det finns tillräckligt mycket vittnesmål från de som var med på den tiden och den samtida debatten för att vi skall veta vad de själva tyckte. Från alla läger. När det gäller kommunism så finns det fortfarande. Gör inte antaganden och kopplingar till tidsperioden när du är så dåligt påläst.

"Bara för ett parti tvättar bort den bruna färgen utåt, så lyser den igenom, gång efter gång. Det första man blir blind på är ögat…"

Det är det blir så fånigt, nu kastar du naziststämpeln på ett parti som inte är nazistiskt. Man är inte blind bara för man inte ser samma röda skynke som du gör. Förmodligen för att du vill ta till det värsta du vet men inte är mer påläst än att du inte gillar dom. Som kuriosa kan du prova att blanda S-rött med MP-grönt och skåda den bruna nyansen?

"Jag skriver att det borde vara förbjudet med nazistiska organisationer och partier, är det så svårt att förstå? "

Okej, vilket brott begår dom? Och exakt vad är det som du vill göra olagligt? För om nazisterna kallar sig något annat så måste någon bedöma om det är nazistiskt eller ej och vilka kriterier skulle det då vara för att förbjudas?

"Jaha, du skriver att det är kontraproduktivt, men hur vet du det? Har du någon bra källa för det påståendet?"

https://www.google.se/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=nynazism+tyskland

#29

Jaha, LO har gjort en film. Jag orkade inte titta särskilt länge då den var så tillgjord och pretentiös.
Men det nämndes om bränder på förläggningar, hur många har blivit dömda för dessa, hur många var de boende själva skyldiga till och vilken partitillhörighet har de som har dömts? Sitter de i förtroendeställning? Samma sak med anonyma inlägg på forum, hur vet man att det är Sverigedemokrater när de är anonyma? Sen skall man alltid ta det med en nypa salt när det skrivs under anonymitet på diverse forum.

Ett parti är inte vad det har varit, politik är inte att slå sig för bröstet för vad man har gjort för 30 år sedan eller ens behöva skämmas för det. Politik handlar om att beskriva verkligheten korrekt,  få ut vad man vill göra och övertyga väljare att det är det bästa alternativet och att man har medlen att genomföra det.

Janne Nilsson

"Bet Kinder bet, morgen kommt der Schwede.
Der Schwede der kommt mit dem morgenstern,
Er frist die kleine Kinder gern."

[Carpinus]
2016-03-26, 15:23
#31

#29 Verkar vara din favoritfilm, men hur många av LO-medlemmarna kommer i längden att finna sig i att deras medlemsavgifter används till att bedriva propaganda för det gamla tvångspartiet?

#23 Är "aphjärnorna" i majoritet inom LO?

"Sverigedemokraterna är största partiet inom LO-kollektivet, visar Sifos senaste mätning som publiceras i Svenska Dagbladet och Göteborgs-Posten. 31,1 procent av LO:s medlemmar skulle rösta på SD om det vore val i dag, Socialdemokraterna får stöd av 28,9 procent."---

DI 151219

kamera0710
2016-03-26, 16:07
#32

Om förintelseförnekandet stannar vid åsikter anser jag att det ska vara tillåtet, på samma sätt som folk får tro på jultomten eller att jorden är platt. 

Kan i sammanhanget nämna nazisten Ernst Zundel, som i Kanada dömdes till femton månaders fängelse för att ha spritt en skrift som förnekade förintelsen. Många som berömde domen blev sedan väldigt upprörda när samma lagstiftning gjorde att Salman Rushdies Satansverserna kanske inte heller kunde tillåtas i Kanada. (Källa: Att förstå makten, av Noam Chomsky)

kamera0710
2016-03-26, 16:11
#33

#31 Den som inte vill vara med i LO behöver som bekant inte vara det. Det bildades ju en SD närstående facklig organisation som kallades Löntagarna, men som upplöstes. För min del får de gärna försöka igen, jag värnar organisationsfriheten.

http://arbetet.se/2014/10/20/lontagarna-laggs-ner/

[helga21]
2016-03-26, 16:22
#34

# 28 Här har vi inga tomma stolar ska du veta och i synnerhet inte där jag sitter.

Annons:
[Carpinus]
2016-03-26, 16:26
#35

#33 Ja, man kan ju "som bekant"  stå utanför,  men är LO beredda att tappa en stor del av sina medlemmar? Och vad skulle S säga om att gå miste om många sköna miljoner i bidrag från LO-medlemmar som röstar på SD?

kamera0710
2016-03-26, 16:30
#36

#35 Om medlemmar hotar med att lämna LO om stödet till S fortsätter är det väl upp till LO och medlemmarna att avgöra vilken väg de ska gå.  Jag har inga synpunkter på vilken väg de väljer, jag lämnade LO för TCO för mer än 10 år sedan.

[Carpinus]
2016-03-26, 16:50
#37

#36 Du skriver att "den som inte vill vara med i LO behöver som bekant inte vara det". När man då funderar över vad konsekvenserna av ett stort avhopp från LO i så fall skulle bli så upplyser du om att  "det väl upp till LO och medlemmarna att avgöra vilken väg de ska gå." Ja, i så fall var det kanske överflödigt med din upplysning att man inte behöver vara med heller - det är väl också upp till medlemmarna att ta ställning till det utan att en icke medlem upplyser om detta?

kamera0710
2016-03-26, 17:05
#38

#37 Många som inte är med i LO (exempelvis SvD:s ledarskribenter) har upprörda synpunkter på LO:s stöd till S och ibland är det en underton av att de inte har något annat val än att vara med. Detta är struntprat och det var min poäng.

[Carpinus]
2016-03-26, 17:31
#39

#38 "Din poäng" framgick inte särskilt klart av det du skrev. Här har knappast någon varit särskilt upprörd över stödet, men så länge det finns så måste det rimligtvis kunna få uppmärksammas, även av den som inte är medlem i LO.  Är nu LO en part i partipolitiken t.ex. genom [valpropaganda](LO illustrerar alliansens arbetslinje med att döda tvingas upp ur graven för att söka jobb.) och ekonomiskt så kan man inte åberopa något slags immunitet mot ifrågasättande, varken från medlemmar eller andra.

(Det här är en bit från trådens ämne.)

kamera0710
2016-03-26, 17:34
#40

#39 Kunde ha varit tydligare med min poäng och den som ogillar LO:s stöd till s har självfallet rätt att framföra sina åsikter. På samma sätt kan jag framföra mina åsikter mot dem, yttrandefrihet innebär som bekant inte någon rätt att stå oemotsagd, det gäller självfallet även mig.

Neutralis
2016-03-26, 17:51
#41

#30

Jag ser hellre "aphjärnor" i både Kommunfullmäktige och Riksdag än jag ser andra "aphjärnor" bestämma vad man får tycka och vilka partier som skall vara tillåtna.

Japp, kristallklart svar. 😴

Jag behöver inte tro någonting, det finns tillräckligt mycket vittnesmål från de som var med på den tiden och den samtida debatten för att vi skall veta vad de själva tyckte. Från alla läger. När det gäller kommunism så finns det fortfarande. Gör inte antaganden och kopplingar till tidsperioden när du är så dåligt påläst.

Jag tror du yrar i nattmössan… Titta igen på vad jag skrev och vad du svarade. Det finns liksom ingen röd tråd i det du skriver… Vad då tro någonting?… Vi vet vad som hände under nazityskarna. Du kanske kan specificera dig angående min brist i pålälsning?

Det är det blir så fånigt, nu kastar du naziststämpeln på ett parti som inte är nazistiskt. Man är inte blind bara för man inte ser samma röda skynke som du gör. Förmodligen för att du vill ta till det värsta du vet men inte är mer påläst än att du inte gillar dom. 

Självklart har de en stämpel som ett nazistiskt parti… Med all rätt. Är du så dåligt påläst att du helt har missat det?

Okej, vilket brott begår dom? Och exakt vad är det som du vill göra olagligt? För om nazisterna kallar sig något annat så måste någon bedöma om det är nazistiskt eller ej och vilka kriterier skulle det då vara för att förbjudas?

De begår inga brott eftersom det är lagligt. SD, erkänner jag är svårt att komma åt nu när de utåt har tvättat bort de nazistiska åsikterna. Annars är det inte så svårt… Organisationer och partier som sympatiserar med nazistiska åsikter… Är härmed upplösta enligt lag.

https://www.google.se/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=nynazism+tyskland

Jamen det var väl en bra källa… Google. Det går att hitta att det finns rymdödlor ibland oss om man googlar.

#29

Jaha, LO har gjort en film. Jag orkade inte titta särskilt länge då den var så tillgjord och pretentiös.

Jag är inte förvånad att du inte "orkar". Det visades bland annat när Jimmie Åkesson inte visste att han gick med i en nazistisk organisation… Är inte det komiskt så säg. Vad är det för ledare som inte fattar att när det finns nazistiska flaggor och uniformer… Så betyder det förmodligen att det är en nazistisk organisation? 🤦‍♂️ Jag tror inte att du kommer att kommentera det, som alla andra SD-anhängare.

Annons:
Neutralis
2016-03-26, 18:03
#42

#31

#29 Verkar vara din favoritfilm, men hur många av LO-medlemmarna kommer i längden att finna sig i att deras medlemsavgifter används till att bedriva propaganda för det gamla tvångspartiet?

Haha, ja den är väldigt upplysande och pricksäker… Men jag förstår att den inte tilltalar dig. Vad i filmen menar du är propaganda?

#23 Är "aphjärnorna" i majoritet inom LO?

Nu är det ju inte val idag och SD-väljarna börjar krympa… Så det tyder på att aphjärnorna blir kvar helt själva. Missnöjesväljarna väljer något annat än SD, vilket är bra.

Janne Nilsson
2016-03-26, 19:10
#43

#41

"Japp, kristallklart svar. Somnar"

Äntligen!

Du skrev först:
"Och jag menar att det är ett vrickat resonemang att tro att ett nazistiskt parti som näst intill utrotar judarna… Tycker sig vara goda??? Du tror inte att det istället handlar om makt?"

Varpå jag svarade:
"Jag behöver inte tro någonting, det finns tillräckligt mycket vittnesmål från de som var med på den tiden och den samtida debatten för att vi skall veta vad de själva tyckte. Från alla läger. När det gäller kommunism så finns det fortfarande. Gör inte antaganden och kopplingar till tidsperioden när du är så dåligt påläst."

Det som avsågs vara att vederlägga att alla tycker sig kämpa för det goda. Så även nazister och kommunister. Bevisen för det finns i samtida rapportering och beträffande kommunism tyvärr även i nutida. Det du inte kan förstå är att när man börjar exkludera åsikter från samhället så är man just fascistisk, inte ens om man tror sig kämpa för det goda. För det har alla gjort i alla tider oavsett hur fel dom har. Grundregeln måste vara att alla har samma rättigheter och skyldigheter.

Så ditt svar:
"Jag tror du yrar i nattmössan… Titta igen på vad jag skrev och vad du svarade. Det finns liksom ingen röd tråd i det du skriver… Vad då tro någonting?… Vi vet vad som hände under nazityskarna. Du kanske kan specificera dig angående min brist i pålälsning?"

Blir närmast likt snömos. Din brist i kunskap om perioden består av att du inte förstår att även nazisterna tyckte sig kämpa för det goda när man förbjöd partier och fackföreningar. Och när man införde Arierparagraphen mm. Samma sak hur kommunisterna sände dissidenter till Gulag , frös ut dem eller lät hela byar svälta ihjäl. Allt för den "goda saken"!

"Jamen det var väl en bra källa… Google. Det går att hitta att det finns rymdödlor ibland oss om man googlar."

Det du inte förstod var att du inte behövde efterfråga källor på om förbjudet mot nazister och nazistsymboler var kontraproduktivt när du kunde ha googlat själv. Men inte ens när jag googlat åt dig ids du läsa eller ens kommentera nynazism i Tyskland och Österrike. Säger mer om dig som debattör i synnerhet än om rymdödlor i allmänhet.

"Jag är inte förvånad att du inte "orkar". Det visades bland annat när Jimmie Åkesson inte visste att han gick med i en nazistisk organisation… Är inte det komiskt så säg. Vad är det för ledare som inte fattar att när det finns nazistiska flaggor och uniformer… Så betyder det förmodligen att det är en nazistisk organisation? Yrar Jag tror inte att du kommer att kommentera det, som alla andra SD-anhängare."

Jag är själv föga överraskad att du totalt struntar i att adressera de kommentarer jag faktiskt gjorde på filmen. Om du nu skulle ha missat dom så kommer dom igen.

Men det nämndes om bränder på förläggningar, hur många har blivit dömda för dessa, hur många var de boende själva skyldiga till och vilken partitillhörighet har de som har dömts? Sitter de i förtroendeställning? Samma sak med anonyma inlägg på forum, hur vet man att det är Sverigedemokrater när de är anonyma? Sen skall man alltid ta det med en nypa salt när det skrivs under anonymitet på diverse forum.

"De begår inga brott eftersom det är lagligt. SD, erkänner jag är svårt att komma åt nu när de utåt har tvättat bort de nazistiska åsikterna. Annars är det inte så svårt… Organisationer och partier som sympatiserar med nazistiska åsikter… Är härmed upplösta enligt lag."

Vidare skulle det var kul att veta vilka kriterier som skall uppfyllas för att kunna klassificeras som nazistiskt parti? Och vilka åsikter som är nazistiska? Låt höra nu?

Janne Nilsson

"Bet Kinder bet, morgen kommt der Schwede.
Der Schwede der kommt mit dem morgenstern,
Er frist die kleine Kinder gern."

Tjeja
2016-03-26, 19:51
#44

Nu har detta tjaffs blivit väldigt tjatigt förutom lågt flygande i över ett dygn… 🥵

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

[Carpinus]
2016-03-26, 19:57
#45

#42 LO gör reklamfilmer för sina medlemmars pengar, inklusive dem som har andra partisympatier. Och det gäller inte bara SD - även de medlemmar som röstar på Alliansen får vara med och finansiera filmer med stöd för sossarna. Det kallar jag för partipolitisk propaganda.

#44 Ja, du har rätt! Det har inte så mycket med TS att göra.

Filmtajm igen, eller propaganda om man så vill…

[helga21]
2016-03-26, 20:04
#46

# 45 Den var mycket bättre än LO:s 😂

Neutralis
2016-03-26, 20:06
#47

#43

Det som avsågs vara att vederlägga att alla tycker sig kämpa för det goda. Så även nazister och kommunister. Bevisen för det finns i samtida rapportering och beträffande kommunism tyvärr även i nutida. Det du inte kan förstå är att när man börjar exkludera åsikter från samhället så är man just fascistisk, inte ens om man tror sig kämpa för det goda. För det har alla gjort i alla tider oavsett hur fel dom har. Grundregeln måste vara att alla har samma rättigheter och skyldigheter.

Det du inte tycks förstå, är att en utrotning av en grupp människor, handlar inte om gott uppsåt… Utan om att säkerställa en maktposition. Du kan väl inte på allvar mena att nassarna inte förstod att de gjorde fel? Förutom en del längre ner i trappan vill säga.

Du förstår fortfarande inte skillnaden på nazistiska åsikter och nazistiska organisationer och partier? Du börjar bli väldigt ohederlig, vilket kan tolkas som frustration.

Blir närmast likt snömos. Din brist i kunskap om perioden består av att du inte förstår att även nazisterna tyckte sig kämpa för det goda när man förbjöd partier och fackföreningar. Och när man införde Arierparagraphen mm. Samma sak hur kommunisterna sände dissidenter till Gulag , frös ut dem eller lät hela byar svälta ihjäl. Allt för den "goda saken"!

Du är väl naiv som tror att massmord bedöms som ett gott arbete… När det istället handlar om diktatur och att bibehålla makten. Så vitt jag har sett från dig så har du inte visat någon kunskap om nazitysklands period överhuvudtaget. 

Det du inte förstod var att du inte behövde efterfråga källor på om förbjudet mot nazister och nazistsymboler var kontraproduktivt när du kunde ha googlat själv. Men inte ens när jag googlat åt dig ids du läsa eller ens kommentera nynazism i Tyskland och Österrike. Säger mer om dig som debattör i synnerhet än om rymdödlor i allmänhet.

Du gör dig själv inte förstådd är jag rädd… Att ange google som källa för sina påståenden, är oseriöst och ett tecken på att du inte hade på fötterna när du gjorde påståendet.

Jag är själv föga överraskad att du totalt struntar i att adressera de kommentarer jag faktiskt gjorde på filmen. Om du nu skulle ha missat dom så kommer dom igen.

Hmm, jag själv är inte ett dugg förvånad att du ignorerade mina kommentarer kring herr Åkessons nazistiska introduktion i SD.😃

Neutralis
2016-03-26, 20:13
#48

#45

Haha, rolig film som inte bemöter LO:s film om SD… Alls. Flytta fokus snabbt som attan… Var det någon som märkte något?… Japp det gjorde vi.😮

Annons:
Neutralis
2016-03-26, 20:20
#49

#45 

LO gör reklamfilmer för sina medlemmars pengar, inklusive dem som har andra partisympatier. Och det gäller inte bara SD - även de medlemmar som röstar på Alliansen får vara med och finansiera filmer med stöd för sossarna. Det kallar jag för partipolitisk propaganda.

Jaha, men vad i filmen är propaganda? Det krävs väl ändå att något är vinklat eller falskt för att kallas propaganda?

Neutralis
2016-03-26, 20:28
#50

#44

Nu har detta tjaffs blivit väldigt tjatigt förutom lågt flygande i över ett dygn… 🥵

Det finns ett val att göra… Läsa eller inte. Jag har sett spaltmeter av text från din sida… Men jag väljer att läsa det, eller inte.🤪

Janne Nilsson
2016-03-26, 20:28
#51

#47

Inga svar?  Men vem är förvånad. 😃

Ohederlig är den som inte kan precisera vad den menar. Och om man inte kan lista några saker som är nazism kan man inte heller kalla något nazistiskt.

Och alla som klickar på googlelänken kan läsa om nynazismen i Tyskland trots förbudet. Tramsa runt hur mycket du vill.

Du är pinsamt okunnig om nazism och kommunism ala 1940-tal. Om vi tar ett annat exempel Röda Khemerna, begick också folkmord för den "goda saken".

Men det är just sådana som du som startar folkmord, just för att ni är så självsäkra på att ni har rätt att ni kan frånta andra människor deras rättigheter.

Jag tycker inte om att upprepa mig men jag avslutar med detta. Om du inte förmodan helt plötsligt skulle få för dig att försöka definiera vad som nazistiskt.

Jag ser hellre "aphjärnor" i både Kommunfullmäktige och Riksdag än jag ser andra "aphjärnor" bestämma vad man får tycka och vilka partier som skall vara tillåtna.

Janne Nilsson

"Bet Kinder bet, morgen kommt der Schwede.
Der Schwede der kommt mit dem morgenstern,
Er frist die kleine Kinder gern."

Neutralis
2016-03-26, 20:49
#52

#51

Ohederlig är den som inte kan precisera vad den menar. Och om man inte kan lista några saker som är nazism kan man inte heller kalla något nazistiskt.

Nej, ohederlig är en debattör som vevar med bröstdunkningar i tid och otid, utan att producera  något vettigt. Du har slagit dig för bröstet under hela den här debatten att du är kunnig… Men vad har du presterat? Det är väl inget svårt att begripa att nazism framförallt är en dyrkan av Hitlers Tyskland… Det behövs inte listas något mer…

https://www.google.se/?gfe_rd=cr&ei=ykgyVfTfKIaA8QfioIAw&gws_rd=ssl#q=nazism

😃

Och alla som klickar på googlelänken kan läsa om nynazismen i Tyskland trots förbudet. Tramsa runt hur mycket du vill.

Vad är det jag ska läsa?

Du är pinsamt okunnig om nazism och kommunism ala 1940-tal. Om vi tar ett annat exempel Röda Khemerna, begick också folkmord för den "goda saken".

Vet inte vad du tycker att jag borde kunna? Du har inte presenterat så mycket kunskap själv… Förutom en länk till Google.

Men det är just sådana som du som startar folkmord, just för att ni är så självsäkra på att ni har rätt att ni kan frånta andra människor deras rättigheter.

Jag tror att du också är ganska säker på att du har rätt… Men jag tror faktiskt inte att du kommer starta ett folkmord, även fast du verkar ha lite konstiga värderingar. Nazismen och dess utrotning av judar… Är ingen rättighet, utan det är rätt och slätt ett folkmord som inte ska få förekomma bland organisationer eller partier… Tycker jag. Sen om DU tycker att det ska få förekomma… Skiter jag fullständigt i.😉

[Carpinus]
2016-03-26, 21:30
#53

#49 Vad som är propaganda framgår av det jag länkmarkerat tidigare. I det här fallet: något som är avsett att väcka negativa känslor, är ofullständigt, tänkt att påverka och där den som sänder det är part i målet, det kan klassas som propaganda.

De negativa känslorna kommer fram då man inleder med att skuldbelägga SD för asylbränderna, trots att såvitt jag vet ingen SD-medlem har fällts för något dåd. Såg jag inte fel så var filmsekvensen från branden i Munkedal, den mest uppmärksammade asylbranden som fick en stor del av den socialdemokratiska partiledningen på fötter. Senare har det visat sig att branden högst sannolikt vållades av ett elfel. Ett stort antal av övriga bränder har vållats av asylboende, några har gissningsvis vållats av grannar som sett sina huspriser rasa, och sedan finns det ett antal som kan ha orsakats av rasister, det är lika möjligt som otäckt. Efter filmsnutten säger man "att det hinner brinna 24 gånger innan Jimmie Åkesson går ut och manar till besinning." Varför skulle det ställas krav på just Åkesson att gå ut och mana till besinning?

Tänk om de uppviglande inläggen i "SD-vänliga" media skrivits av människor som tillhör kretsen som producerat och levererat material till propagandafilmen?Det är inte mindre troligt än att det är SD-sympatisörer som svarat för dem.

Det som är ofullständigt är att man redogör för att det helt klart har funnits en nazist i den grupp som startade SD. Man utelämnar däremot det arbete partiet har lagt ner på att rensa bort en mängd mindre lämpliga medlemmar ur partiet. Knappast något parti har granskats så grundligt som SD. Tyvärr finns det fortfarande olämpliga personer kvar i partiet, och det är även större delen av oss väljare medvetna om. 

Att den är tänkt att påverka säger sig själv, annars hade man inte gjort filmen.

Den som har gjort den är part i målet, eftersom SD tagit väljare från S, så att SD är största parti bland LO:s medlemmar.

Tjeja
2016-03-26, 22:07
#54

#50 😎… Ööh… vem är det som skriver spaltmeter här? … Inte jag i alla fall! 🤓

Det lilla jag har skriver har du uppenbarligen inte haft tid att läsa ordentligt heller.  Men det förstås.. du har ju fullt upp med din egna spaltmeterproduktion av upprepningar och djupdyk..🤪

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Neutralis
2016-03-26, 22:45
#55

#53

Vad som är propaganda framgår av det jag länkmarkerat tidigare. I det här fallet: något som är avsett att väcka negativa känslor, är ofullständigt, tänkt att påverka och där den som sänder det är part i målet, det kan klassas som propaganda. 

Propaganda är något som är tänkt att väcka debatt/känslor trots frånvarande av evidens…  Inget av det du skriver är propaganda, för du undanhåller att det ska vara vinklat eller falskt för att klassas som propaganda. Vad i filmen är vinklat eller falskt?

Bränderna vet vi att SD delvis har varit inblandade i genom att berätta var nya flyktingboendes ska startas.  Att de rensat bort de mest bortgjorda medlemmarna… Betyder inte att nazistiska vindar är eliminerat ur partiet.

Annons:
Neutralis
2016-03-26, 22:50
#56

#54

. Ööh… vem är det som skriver spaltmeter här? … Inte jag i alla fall! 

Här skriver du inte mycket, men jag ser att du väldigt ofta skriver många och långa inlägg på PIF… Så bara för att någon annan än du skriver mycket, betyder inte ett skit är jag rädd för… Skriv något konkret istället.

[Carpinus]
2016-03-27, 00:19
#57

#55 Spelar ingen roll om du vecklar in dig i hårklyverier - vet du inte vad propaganda är så är ditt ditt problem.

Innan jag avslutar min medverkan på det här stickspåret från ämnet så vill jag bara uttrycka min förundran över hur stor affär LO gör av den där nassen, med tanke på hur Sverige agerade under andra världskriget med permittenttrafiken och malmtransporterna. Sverige var medlöpare till nazisterna på mycket högre nivå än den där personen någonsin var så länge det gynnade oss, men nu låter det på sossarna som om Sverige stod över allt sådant. De kanske borde granska sin egen historia nu när de ändå gräver?

Vem vill idag t.ex. tala om att den socialdemokratiske riksdagsmannen Erik Brandt 1938 nominerade Adolf Hitler till Nobels fredspris, en nominering som sedan drogs tillbaka och som man senare försökte släta över? Eller att Per Albin Hansson och Tage Erlander år 1942 gav Socialstyrelsen i uppdrag att, citat, "verkställa en inventering av tattare och zigenare som finns i landet".  Mellan 1935 och 1975 steriliserade staten  närmare 38 000 människor som betraktades som asociala.

Sverige instiftade 1922 världens första rasbiologiska institut "i närmast total enighet från höger till socialdemokrater" (citat). Ända fram till 1960 fick docenten Bertil Lundman hålla rasbiologiska föreläsningar på våra universitet. Där har du  ett Sverige som LO inte kommer att göra några propagandafilmer om.

Neutralis
2016-03-27, 00:35
#58

#57

 Spelar ingen roll om du vecklar in dig i hårklyverier - vet du inte vad propaganda är så är ditt ditt problem. 

Jodå, jag vet allt vad propaganda är… Problemet är att du inte inser att propaganda innefattar lögner.

Innan jag avslutar min medverkan på det här stickspåret från ämnet så vill jag bara uttrycka min förundran över hur stor affär LO gör av den där nassen, med tanke på hur Sverige agerade under andra världskriget med permittenttrafiken och malmtransporterna. Sverige var medlöpare till nazisterna på mycket högre nivå än den där personen någonsin var så länge det gynnade oss, men nu låter det på sossarna som om Sverige stod över allt sådant. De kanske borde granska sin egen historia nu när de ändå gräver? Vem vill idag t.ex. tala om att den socialdemokratiske riksdagsmannen Erik Brandt 1938 nominerade Adolf Hitler till Nobels fredspris, en nominering som sedan drogs tillbaka och som man senare försökte släta över?

Jamen då så… Sverige hade delvis nazistiska vindar under WW2… Så då är det ok att ha nazistiska åsikter 2016. Inga lärdomar tagna från den tiden, utan rakt in i kaklet.😴

[Carpinus]
2016-03-27, 07:29
#59

#57 "Jamen då så… Sverige hade delvis nazistiska vindar under WW2… Så då är det ok att ha nazistiska åsikter 2016. Inga lärdomar tagna från den tiden, utan rakt in i kaklet."

Ja, tänk om det inte bara är språkbruket som är detsamma som 1942?

Tjeja
2016-03-27, 14:03
#60

#56 Ursäkta men jag råkar vara Admin på PiF därav mina spaltmeter på det forumet… är du Admin här?

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Neutralis
2016-03-28, 17:44
#61

#60 Ursäkta, men är det du som bestämmer hur många ord man får skriva på iFokus???

Janne Nilsson
2016-03-28, 17:56
#62

#61

"Ursäkta, men är det du som bestämmer hur många ord man får skriva på IFokus???"

Du ser, du gillar inte heller när andra bestämmer vad och hur mycket du får skriva.

Janne Nilsson

"Bet Kinder bet, morgen kommt der Schwede.
Der Schwede der kommt mit dem morgenstern,
Er frist die kleine Kinder gern."

Annons:
Neutralis
2016-03-29, 09:52
#63

#62

Kan man göra ett mer fånigt inlägg? Brist på argument kanske?

Janne Nilsson
2016-03-29, 10:18
#64

#63

Pompösa ord från den som inte ens kan definiera vad som skall förbjudas, förutom nazism och i samma andetag kategoriserar SD som nazistiskt? 😃

Men i din värld är det säkert förträffliga argument. Annars är hela tråden full av diverse argument för den som är kapabel att ta in dem.

Janne Nilsson

"Bet Kinder bet, morgen kommt der Schwede.
Der Schwede der kommt mit dem morgenstern,
Er frist die kleine Kinder gern."

Neutralis
2016-03-29, 12:10
#65

#64

Självklart tycker jag att jag har bra argument, annars hade jag inte skrivit här… Jag tror du också tycker att du har fantastiska argument. Jag tror att SD är en öm tå för dig och du försöker väl som alla andra anhängare blanda bort faktakorten… Vadå nazistiskt, vadå främlingsfientligt, vadå rasistiskt, vet inte vad du pratar om… Vart står det i partiprogrammet? m.m m.m. Det är bara pinsamt att det finns så mycket okunskap.

Janne Nilsson
2016-03-29, 12:51
#66

#65

Klassisk teknik. Först hävdar du att SD är nazistiskt, främlingsfientligt och rasistiskt. 
Sen anklagar du mig för att vara anhängare och därmed indirekt för att vara nazist, främlingsfientlig och rasist. Det kommer säkert ett förtydligande in nästa post.
Och du har ingen som helst aning om vilket parti eller partier jag sympatiserar med.

För att ens kunna diskutera ett förbud måste du definiera vad nazism är och vad inom det som skall förbjudas. Och vad skulle det vara för straffpåföljd? Med tanke på din inställning och ditt hat tycks nackskott vara det mest lämpliga?

Skälen till att du inte gör det är flera. För det första har du inte mer insikt eller retorik än att upprepa det andra har sagt till dig. Skulle du uppge vad som är klassisk nazism blir det uppenbart att det inte passar in på SD. Och skulle du ange andra attribut och åsikter skulle vi alla se att det även passar in på andra partier.

Kan vi få se något bevis på att SD är nazistiskt, tack? Eller ens incitament? Tyvärr räcker det inte med dina och Arnstads våta drömmar.

Inga bevis? Tänkte väl det!

Pinsam är den som pinsamt gör. Och jag tror de flesta vet vem som är det av oss.

Janne Nilsson

"Bet Kinder bet, morgen kommt der Schwede.
Der Schwede der kommt mit dem morgenstern,
Er frist die kleine Kinder gern."

Neutralis
2016-03-29, 15:38
#67

Klassisk teknik. Först hävdar du att SD är nazistiskt, främlingsfientligt och rasistiskt.  Sen anklagar du mig för att vara anhängare och därmed indirekt för att vara nazist, främlingsfientlig och rasist. 

Om du läser igenom mina inlägg så ser du att jag skriver att det finns missnöjesröstare förutom de som inte har någon kunskap om SD eller som helt enkelt är hardcore-SD. Du kanske då kan räkna ut att det per automatik inte innebär att du är varken nazist, rasist eller främlingsfientlig. Eller tänker du på något annat sätt?

För att ens kunna diskutera ett förbud måste du definiera vad nazism är och vad inom det som skall förbjudas. Och vad skulle det vara för straffpåföljd? Med tanke på din inställning och ditt hat tycks nackskott vara det mest lämpliga?

Det blir lite löjligt när du kör din "dunka-mig.för-bröstet-retorik", jag tror ingen går på den och absolut inte jag. Du fick en länk till google/nazism, ungefär som när du skulle påvisa att det är kontraproduktivt att förbjuda nazism… Då du gav mig en länk till google.😃 Du menar att jag ska förklara mig vad det ska vara för straffpåföljd, medans du bara sitter och ordbajsar och slingrar dig så gått det går? Du kan gå tillbaka och läsa hur väl du svarar på mina inlägg… Det är lite lättare att flytta målstolpar och skriva fjantiga inlägg än att ge respons på vad någon annan skriver.

Skälen till att du inte gör det är flera. För det första har du inte mer insikt eller retorik än att upprepa det andra har sagt till dig. Skulle du uppge vad som är klassisk nazism blir det uppenbart att det inte passar in på SD. Och skulle du ange andra attribut och åsikter skulle vi alla se att det även passar in på andra partier.

Jasså ytterligare ett stycke "dunka-mig-för-bröstet". Jag tror att du kommer upptäcka om du inte redan gjort det, att härskartekniker biter extremt dåligt på mig. Skulle du kunna uppge en källa på att förbud mot nazism är kontraproduktivt?

Kan vi få se något bevis på att SD är nazistiskt, tack? Eller ens incitament? Tyvärr räcker det inte med dina och Arnstads våta drömmar.

Det finns givetvis inga direkta bevis att de är nazistiska idag… Det har de som jag skrev innan tvättat bort utåt. Annars kan du titta igenom filmen ovan som visar på deras insyltning i nazismen i nutid. Det är väl ändå höjden av naivitet att tro att de helt plötsligt har andra åsikter?

Janne Nilsson
2016-03-29, 15:50
#68

#67

"Det finns givetvis inga direkta bevis att de är nazistiska idag."

Så mycket trams och projicering för att komma till saken och äntligen erkänna att du inte har några bevis. Finns det några bevis i filmen som du kan hänvisa till med tidsangivelser så ska jag titta på dessa.

Du låtsas som jag använder härskartekniker när jag försöker tvinga dig att svara och förvägra dig din egen härskarteknik. Insuniation! Anklagelse utan precisering!

Janne Nilsson

"Bet Kinder bet, morgen kommt der Schwede.
Der Schwede der kommt mit dem morgenstern,
Er frist die kleine Kinder gern."

Neutralis
2016-03-29, 16:33
#69

#68

Så mycket trams och projicering för att komma till saken och äntligen erkänna att du inte har några bevis. 

Du kanske inte ska ha så bråttom att skriva🤔… Jag skrev redan i #41 följande som svar till dig:

"De begår inga brott eftersom det är lagligt. SD, erkänner jag är svårt att komma åt nu när de utåt har tvättat bort de nazistiska åsikterna. Annars är det inte så svårt… Organisationer och partier som sympatiserar med nazistiska åsikter… Är härmed upplösta enligt lag."

Finns det några bevis i filmen som du kan hänvisa till med tidsangivelser så ska jag titta på dessa. 

Du har inte ens tittat på filmen förstår jag… Titta på den så får du en hel del fakta med tidsangivelser.

Du låtsas som jag använder härskartekniker när jag försöker tvinga dig att svara och förvägra dig din egen härskarteknik. Insuniation! Anklagelse utan precisering!

Klart du använder härskarteknik… Du skriver i vad som förefaller frustration och tror att du ska uppfattas kunnig… Utan att prestera något. Det blir då lite dumt när du ordbajsar omkring och inte svarar på något, men som du ändå begär av andra.  Samtidigt vill du gärna försöka trycka ner mig så att jag slutar skriva… Klassisk härskarteknik.

Annons:
Gronstedt
2016-03-29, 17:18
#70

#69: Du vill alltså ha en lag som föreskriver att Miljöpartiet nu måste upplösas? Eller kanske bara Miljöpartiet i Ludvika? Eller är det Ludvikas kommunfullmäktige som ska upplösas? Minst en person tillhörig samtliga dessa organisationer sympatiserar ju med en åsikt som hyses av en "nazist", nämligen den att man bör filma kommunfullmäktiges möten och lägga ut filmerna på nätet. Eller är det kanske kommunalrådet Lotta Wedman som ska upplösas?

Det blir konsekvensen av ditt bisarra krav på åsiktsförbud, eftersom du inte är förmögen att ens antydningsvis definiera vad som ska kallas "nazistiska åsikter". 

Vad du inte fattar är att när man väl bestämt sig för att det inte är tillåtet att tycka och tänka vad man vill, så är det inte givet att det är du som får bestämma vad som är tillåtet att tycka och tänka. Din önskan att förbjuda nazistsympatier är lika vämjelig som "nazisternas" önskan att förbjuda till exempel invandrarvänlig politik eller islamsympatier. Båda är yttringar av exakt samma sak och "nazister" är precis lika övertygade om sin godhets förträfflighet som du.

Janne Nilsson
2016-03-29, 17:20
#71

Ahhh titta!

""De begår inga brott eftersom det är lagligt. SD, erkänner jag är svårt att komma åt nu när de utåt har tvättat bort de nazistiska åsikterna. Annars är det inte så svårt… Organisationer och partier som sympatiserar med nazistiska åsikter… Är härmed upplösta enligt lag."

Och helt plötsligt blir alltså bristen på bevis en slags bevis? Och du fortsätter ducka för problemet, för utan definition så är alla och inga partier nazistiska. Men jag antar att du och dina själsfränder vill avgöra det själva godtyckligt som ena 2000-talets Johan Grijs.

Och nej, jag är inte frustrerad. Jag har faktiskt roligt åt dina krumbukter.

Janne Nilsson

"Bet Kinder bet, morgen kommt der Schwede.
Der Schwede der kommt mit dem morgenstern,
Er frist die kleine Kinder gern."

[Carpinus]
2016-03-29, 17:36
#72

#70 "Eller är det kanske kommunalrådet Lotta Wedman som ska upplösas?" Kul vinkel! (Även om Lotta Wedman kanske inte är villig att gå fullt så långt för politiken…) 😃

Janne Nilsson
2016-03-29, 18:59
#73

#70

Hoppas verkligen att du lyckas bättre än jag. 🙂

Janne Nilsson

"Bet Kinder bet, morgen kommt der Schwede.
Der Schwede der kommt mit dem morgenstern,
Er frist die kleine Kinder gern."

Neutralis
2016-03-29, 20:15
#74

#70

Du vill alltså ha en lag som föreskriver att Miljöpartiet nu måste upplösas? Eller kanske bara Miljöpartiet i Ludvika? Eller är det Ludvikas kommunfullmäktige som ska upplösas? Minst en person tillhörig samtliga dessa organisationer sympatiserar ju med en åsikt som hyses av en "nazist", nämligen den att man bör filma kommunfullmäktiges möten och lägga ut filmerna på nätet. Eller är det kanske kommunalrådet Lotta Wedman som ska upplösas?

Nja, exakt hur förbudet skulle se ut vet jag inte, men det går med all säkerhet att lösa. Förbudet finns i andra länder som Janne skulle presentera lite fakta om.

Det blir konsekvensen av ditt bisarra krav på åsiktsförbud, eftersom du inte är förmögen att ens antydningsvis definiera vad som ska kallas "nazistiska åsikter". 

Eftersom det är genomgående  brist på egen kunskap angående nazism så får jag väl helt enkelt klistra in lite fina förklaringar som ni säkert inte hade en aning om:

"Nynazister använder sällan ordet nynazist för att beskriva sig själva, och brukar oftast favorisera termen nationalsocialistnationalist eller liknande begrepp.[6] "

Ingen överraskning där.

"Vissa grupper och individer som stödjer ideologin tar öppet avstånd från nazist-relaterade termer för att undvika socialt stigma och lagliga konsekvenser. Vissa europeiska länder har lagar som förbjuder nazistiska, rasistiska eller antisemitiska åsikter."

Se där, du hade rätt Janne… Det finns länder som förbjuder nazism. Hur har det gått tro? 😃

"I Sverige och många andra delar av Europa blev nynazismen en betydande rörelse under 1980-talet och 1990-talet. Det var ungdomar födda på 1970-talet, i den så kallade generation X, som rekryterades till rörelsen. Deras respektive föräldrar hade inte upplevt andra världskriget, och därför kunde de göra sig en romantisk bild av Nazityskland. "

**"Ideologin kan stundtals vara diffus, men präglas genomgående av åtminstone nationalism och rasism samt ibland en nostalgisk inställning till Tredje riket."
**

https://sv.wikipedia.org/wiki/Nynazism

Vad du inte fattar är att när man väl bestämt sig för att det inte är tillåtet att tycka och tänka vad man vill, så är det inte givet att det är du som får bestämma vad som är tillåtet att tycka och tänka. 

Hehe, ja om det var tankar och tycke jag ville förbjuda… Du har lika lite koll som Janne vad jag skriver.🤪

Din önskan att förbjuda nazistsympatier är lika vämjelig som "nazisternas" önskan att förbjuda till exempel invandrarvänlig politik eller islamsympatier. Båda är yttringar av exakt samma sak och "nazister" är precis lika övertygade om sin godhets förträfflighet som du.

Ja, det verkar som du har full koll på läget… Givetvis är det detsamma att förbjuda invandrarvänlig politik som nazismen, som nästan har utplånat en hel folkgrupp. Nääästan samma sak… Eller inte.

Neutralis
2016-03-29, 20:24
#75

#71

Och helt plötsligt blir alltså bristen på bevis en slags bevis? Och du fortsätter ducka för problemet, för utan definition så är alla och inga partier nazistiska.

-Har du tittat på filmen med tidsangivelser?

-Har du någon källa på att det är kontraproduktivt att förbjuda nazism?

Du hoppar glatt vidare till någonting annat så fort du får svar på tal… Är det inte en aningen ohederligt?

Och nej, jag är inte frustrerad. Jag har faktiskt roligt åt dina krumbukter.

Hmm, jag tvivlar med tanke på dina inlägg.😉

Janne Nilsson
2016-03-29, 21:08
#76

#75

"-Har du tittat på filmen med tidsangivelser?"

Kan inte se att du har presenterat några sådana heller?

"Du hoppar glatt vidare till någonting annat så fort du får svar på tal… Är det inte en aningen ohederligt?"

Fakta, du har inte presenterat någonting till stöd för det du påstår. Ändå efterfrågar du det hela tiden från andra. Påstår att vi inte presenterar någon fakta och vägrar kommentera det som presenteras.

Janne Nilsson

"Bet Kinder bet, morgen kommt der Schwede.
Der Schwede der kommt mit dem morgenstern,
Er frist die kleine Kinder gern."

Annons:
Neutralis
2016-03-29, 23:10
#77

#76

Kan inte se att du har presenterat några sådana heller?

Nu gör du dig själv inte förstådd… Kan du inte titta på filmen som innehåller tidsangivelser?

Fakta, du har inte presenterat någonting till stöd för det du påstår. Ändå efterfrågar du det hela tiden från andra. Påstår att vi inte presenterar någon fakta och vägrar kommentera det som presenteras.

Jag tror minsann att du hakat upp dig… Du vill ha fakta om nazismen som jag har levererat… Du vägrar att ge någon källa som bekräftar att förbudet mot att nazism är kontraproduktivt. Vem är det som inte presenterar någonting?

Janne Nilsson
2016-03-30, 08:59
#78

Trams. Jag bad om tidsangivelser för vad du ansåg vara bevis så jag kunde koncentrera mig dessa. Det går inte att gissa sig till vad du tycker är bevis. Fast du kanske inte har tittat på den heller? Och utan att ha tittat på den heller så kan jag tänka mig att Carpinus filmlänk motsäger i stort sett allt.

En film som du i sedvanlig anda inte kommenterar. Antagligen för ingen har berättat för dig vad du skall svara?

Du får ursäkta att jag tjatar. Men hade du faktiskt presenterat något, som inte bara jag efterfråga utan alla dina motdebattörer, så hade jag inte behövt tjata.

Janne Nilsson

"Bet Kinder bet, morgen kommt der Schwede.
Der Schwede der kommt mit dem morgenstern,
Er frist die kleine Kinder gern."

Neutralis
2016-03-30, 19:48
#79

Trams. Jag bad om tidsangivelser för vad du ansåg vara bevis så jag kunde koncentrera mig dessa. Det går inte att gissa sig till vad du tycker är bevis. 

Vad är det som är så besvärligt med att titta på en filmsnutt med tidsangivelser, har du mobilsurf med begränsad tid?

Fast du kanske inte har tittat på den heller? Och utan att ha tittat på den heller så kan jag tänka mig att Carpinus filmlänk motsäger i stort sett allt.

Jodå, jag har sett den och den har ingenting med LO:s film att göra som jag skrev i min kommentar till den. Om du tittar på den så kan du själv upptäcka det. Men det är väl bättre att ordbajsa omkring så slipper du presentera någonting.

En film som du i sedvanlig anda inte kommenterar. Antagligen för ingen har berättat för dig vad du skall svara?

Vad ska jag kommentera mer än att den inte är ett "svar från SD" som bemöter LO:s film?

Du får ursäkta att jag tjatar. Men hade du faktiskt presenterat något, som inte bara jag efterfråga utan alla dina motdebattörer, så hade jag inte behövt tjata.

Du kanske ska gå tillbaka och titta på vad du tjatar om. Hur går det med källan på att förbud mot nazism är kontraproduktivt?😃 Du kanske inte har en aning om det?

Tjeja
2016-03-30, 22:54
#80

#0 Svaret på din fråga är att många kan skilja på sak och person! Men inte Neutralis, om hen misstänker att ett parti eller en politiker kan ge uttryck för en åsikt som inte belägger all världens skuld på, och är rasistisk, mot vita. 🤪😛

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Neutralis
2016-03-30, 23:22
#81

#78

På tal om trams… Jag har ägnat en stund åt att försöka hitta underlag för ditt påstående att förbud mot nazism är kontraproduktivt , men inte hittat ett skit som stödjer ditt påstående. Är inte det lite lustigt, och en förklaring till att du hellre ordbajsar än presenterar källor för dina påståenden?

Men hade du faktiskt presenterat något, som inte bara jag efterfråga utan alla dina motdebattörer, så hade jag inte behövt tjata.

Du kanske även kan presentera vad mina "motdebattörer" efterfrågar men inte får svar på? Jag tror att du hoppar över båda dessa frågor som du genomgående har gjort i denna tråd.

Att titta på två korta filmer och göra en egen bedömning av vad som diskuteras… Är att begära för mycket. Det plus din ovilja att presentera en källa, vittnar om att du inte har någon som helst ambition att diskutera hederligt. Men kör på bara, jag kommer att svara dig så uppriktigt jag kan, ändå… Jag är lugn, tålig, uthållig, saklig och gillar högt i tak.

Neutralis
2016-03-30, 23:26
#82

#80

Svaret på din fråga är att många kan skilja på sak och person! Men inte Neutralis, om hen misstänker att ett parti eller en politiker kan ge uttryck för en åsikt som inte belägger all världens skuld på, och är rasistisk, mot vita. 

Det där var inte ens begripligt… Kan du förklara vad du menar, mer än att prata om hur jag menar i tredje person?

Tjeja
2016-03-30, 23:30
#83

#82 Det var inte skrivet till dig utan som ett svar på frågan i inlägg #0 som tråden handlar om.

För övrigt verkar du helt blind för din egna dubbelmoral och framför allt din egen rasism som tagit sig värre uttryck i den här tråden än någon du anklagat för nazism här gett något som helst prov på. 😉

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Annons:
Neutralis
2016-03-30, 23:41
#84

#83

Det var inte skrivet till dig utan som ett svar på frågan i inlägg #0 som tråden handlar om.

Jaha, du talar om mig… Inte med mig. 😃

För övrigt verkar du helt blind för din egna dubbelmoral och framför allt din egen rasism som tagit sig värre uttryck i den här tråden än någon du anklagat för nazism här gett något som helst prov på. 

Kan du utveckla? Jag förstår att du inte håller med mig, men vad menar du mer exakt?

Tjeja
2016-03-30, 23:49
#85

#84 "Jaha, du talar om mig… Inte med mig. Skrattar"

Ja precis 😉 mitt framför näsan på dig!

"Kan du utveckla? Jag förstår att du inte håller med mig, men vad menar du mer exakt?"

Tja bara det att du refererar till människogrupper som du av någon anledning tycker illa om som "aphjärnor"ger dig svar på den frågan och säger allt!

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Janne Nilsson
2016-03-31, 00:07
#86

#81

När man läser din inlägg så vill man ta fram skämskudden. Det är som ett avsnitt av The Office, och då menar jag inte den amerikanska varianten.

"Jag har ägnat en stund åt att försöka hitta underlag för ditt påstående att förbud mot nazism är kontraproduktivt , men inte hittat ett skit som stödjer ditt påstående. Är inte det lite lustigt, och en förklaring till att du hellre ordbajsar än presenterar källor för dina påståenden?"

Så kontentan är att du är för inkompetent för att googla. Lägg märke till att det är en punkt och inget frågetecken. Första träffen, Wikipedia, första landet. Du skulle inte ens kunna tömma piss ur stövlar med instruktioner tryckta på sulan.
https://en.wikipedia.org/wiki/Neo-Nazism#Austria

"The Verbotsgesetz 1947 (Prohibition Act 1947) abbreviated VerbotsG, is an Austrian constitutional law passed on 8 May 1945,[1]which banned the Nazi Party and provided the legal grounds for the process of denazification in Austria, as well as aiming to suppress any potential revival of Nazism."

"The volume Rechtsextremismus in Österreich seit 1945 (Right-wing Extremism in Austria since 1945), issued by DÖW in 1979, listed nearly 50 active far right organizations in Austria. "

"A radical non-parliamentary, anti-democratic far-right organization active in Austria was the VAPO (Volkstreue Außerparlamentarische Opposition) founded by the Austrian neo-Nazi Gottfried Küssel in 1986, who publicly declared to be a member of the US-American neo-Nazi organization NSDAP/AO since 1977. Neither an association nor a party, the VAPO was loosely organized in "Kameradschaften" (comradeships) and defined itself as a "battle alliance of nationalist groups and persons" with the aims of "reestablishing the NSDAP" and the "seizure of power""

Du får fråga någon av dina ghurus vad du skall svara på det. Till övriga som faktiskt har ett intresse så ber jag om ursäkt för texten men att klistra in tycks inte riktigt fungera som jag vill.

Patetiskt att du fortfarande låtsas att inte förstå vad det är för tidsangivelser jag är ute efter. Men det finns väl ingen bevisning i filmen utan bara vanliga insinuationer. Förmodligen är du ett troll eller en blindgångare ala Desmond Bagleys roman.

Och för sakfrågans skull. Trots att jag är trött och beklämd av din person och dess beklämmande logik så skulle jag göra gemensam sak med dig om du mot förmodan skulle kläcka ur dig något vettigt.

Janne Nilsson

"Bet Kinder bet, morgen kommt der Schwede.
Der Schwede der kommt mit dem morgenstern,
Er frist die kleine Kinder gern."

Neutralis
2016-03-31, 19:13
#87

#86

Du fortsätter med ditt ordbajseri…

"Austria court jails seven members of neo-Nazi group"

"The members of the so-called Objekt 21 group were convicted of "re-engagement with National Socialism" - a crime in Austria since 1947"

http://www.bbc.com/news/world-europe-24819883

Verkar fungera alldeles utmärkt den där lagen, i alla fall i det här fallet. Hur du med ditt inlägg kan koppla förbud som kontraproduktivt, framgår inte är jag rädd… Utan efter 50 inlägg eller så, slänger du bara ut något på måfå.

Patetiskt att du fortfarande låtsas att inte förstå vad det är för tidsangivelser jag är ute efter. 

Patetiskt är väl ändå att du efter så många inlägg fortfarande inte förstår att det finns tidsangivelser i videon. Tror du att din dator ska explodera om du slår på videon?

Men det finns väl ingen bevisning i filmen utan bara vanliga insinuationer. 

Jodå, men så länge du inriktar dig på att ordbajsa istället för att ta till dig fakta, så är jag rädd att du kommer förbli ovetande.

Neutralis
2016-03-31, 19:18
#88

#85

Tja bara det att du refererar till människogrupper som du av någon anledning tycker illa om som "aphjärnor" ger dig svar på den frågan och säger allt! 

Japp, jag tycker att rasister, nazister och främlingsfientliga människor överlag är aphjärnor… Alltså har brist på kunskap.

Janne Nilsson
2016-03-31, 19:31
#89

#85

Så när du är överbevisad i sak försöker du få frågan till att handla om något annat.

Du måste vara stolt varje gång du ser dig i spegeln?😇
Och fortfarande inget stöd för det du hävdar.🤔

"Patetiskt är väl ändå att du efter så många inlägg fortfarande inte förstår att det finns tidsangivelser i videon. Tror du att din dator ska explodera om du slår på videon?"

Fortsätt spela dum, det är i alla fall något du har talang för. Men jag behöver en större skämskudde.

"Japp, jag tycker att rasister, nazister och främlingsfientliga människor överlag är aphjärnor… Alltså har brist på kunskap."

Till skillnad från all kunskap du har visat upp här i tråden. Omedvetet inkompetent att diskutera dessa sakfrågor skulle kunna vara passande beskrivning för dig,

Janne Nilsson

"Bet Kinder bet, morgen kommt der Schwede.
Der Schwede der kommt mit dem morgenstern,
Er frist die kleine Kinder gern."

Tjeja
2016-03-31, 19:43
#90

Men #88 om kunskapsbrist är kriteriet för att vara en "aphjärna" så är alla de analfabetiska flyktingarna som kommer hit betydligt mer  "aphjärnor"… Vilket jag inte heller håller med dig om! Varken kunskapsbrist eller brist på utbildning eller läsförmåga är något kriterium för att klassas som mindre än en människa anser jag! Det är att kränka de mänskliga rättigheterna om varje individs okränkbara värde!

För övrigt är just det att "omänskligförklara" andra människor just en av de tekniker som just nazisterna under andra världskriget  för att få folk att se judar och andra minoriteter som mindre mänskliga och därför ok att behandla illa.  M a o, du själv använder dig av just den tekniken själv.. hur bra är då du?

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Annons:
Neutralis
2016-03-31, 19:57
#91

#89

Så när du är överbevisad i sak försöker du få frågan till att handla om något annat.

Hur är jag överbevisad i sak? Inte med ditt inlägg i alla fall.

Fortsätt spela dum, det är i alla fall något du har talang för. Men jag behöver en större skämtkudde.

Det är roligt att du för varje inlägg ökar på ditt försök till spydighet… Vilket enbart visar på brist på argument. Ja, du skulle verkligen behöva en riktigt stor skämtkudde för att göra dig lite mindre sur.😃

Neutralis
2016-03-31, 19:58
#92

#90

Haha, nice try.🤪

Janne Nilsson
2016-03-31, 23:00
#93

#91

Så det är inte spydigt att misstolka länkat material, låtsas missförstå frågor och inte adressera direkt ställda frågor. Du blir bättre och bättre för varje post.

Problemet för dig är att alla andra förstår och kan själva läsa det länkade materialet.

Och ännu inga bevis eller bemötande? 😴

Janne Nilsson

"Bet Kinder bet, morgen kommt der Schwede.
Der Schwede der kommt mit dem morgenstern,
Er frist die kleine Kinder gern."

Neutralis
2016-03-31, 23:25
#94

#93

Så det är inte spydigt att misstolka länkat material, låtsas missförstå frågor och inte adressera direkt ställda frågor.

Vad i ditt länkade material stödjer ditt påstående att förbud mot nazism är kontraproduktivt?… Vänligen upplys mig. Snarare har jag visat att förbudet lett till åtal, vilket kanske inte du tycker är bra?

Problemet för dig är att alla andra förstår och kan själva läsa det länkade materialet.

Vilka andra förstår? Finns det några andra här som förstår din retorik? Snälla ni "alla" andra, förklara vad Janne menar.

Och ännu inga bevis eller bemötande? 

Ännu inget videotittande…. Jag lovar dig att det inte är några speciellt otäcka scener… Utan mer en faktagenomgång med tidsangivelser.

Janne Nilsson
2016-04-01, 07:28
#95

#94

"Vilka andra förstår? Finns det några andra här som förstår din retorik? Snälla ni "alla" andra, förklara vad Janne menar."

Tydligen behövs det en LO-film för att du skall "förstå" något? Den verkar i alla fall sitta som berg.

"Ännu inget videotittande…. Jag lovar dig att det inte är några speciellt otäcka scener… Utan mer en faktagenomgång med tidsangivelser."

Du har ännu inte uppgett vad du anser vara bevis och när i video det dyker upp.
Har du övat något på att googla än?

Janne Nilsson

"Bet Kinder bet, morgen kommt der Schwede.
Der Schwede der kommt mit dem morgenstern,
Er frist die kleine Kinder gern."

Neutralis
2016-04-02, 09:12
#96

#95

"Vilka andra förstår? Finns det några andra här som förstår din retorik? Snälla ni "alla" andra, förklara vad Janne menar."

Tydligen behövs det en LO-film för att du skall "förstå" något? Den verkar i alla fall sitta som berg.

Vad är det du svarar på, och var är "alla" andra som förstår dig?

"Ännu inget videotittande…. Jag lovar dig att det inte är några speciellt otäcka scener… Utan mer en faktagenomgång med tidsangivelser."

Du har ännu inte uppgett vad du anser vara bevis och när i video det dyker upp. Har du övat något på att googla än?

Videon är fakta om SD från början till nu, och visst har du sett den, säkert många gånger vid det här laget. Men du har insett att du inte kan hitta felaktigheter, och fokuserar då helt uppenbart på att slingra dig genom att be om tidsangivelser på en kort film.

Ja du, du tog första bästa googleträff för att påvisa att förbud mot nazism är kontraproduktivt, vilket det givetvis inte gjorde… Vem är det som har problem med att både googla och streama en film?🤪

Janne Nilsson
2016-04-02, 11:44
#97

#96

Sammanfattning av din inlägg med allt trams, bortförklaringar och hittepå bortplockat. Se nedan.

" ---"

Janne Nilsson

"Bet Kinder bet, morgen kommt der Schwede.
Der Schwede der kommt mit dem morgenstern,
Er frist die kleine Kinder gern."

Annons:
Neutralis
2016-04-02, 11:53
#98

#97 Och där tog argumenten slut… Igen.😀

Janne Nilsson
2016-04-02, 15:10
#99

#98

Ehhh…. det finns inget av substans att argumentera emot?

Du godtar inte en google-sökningen där de första träffarna visar direkt vad jag påstår. Men du vill att jag skall titta igenom en film och gissa mig till vad jag skall bemöta? Trams!

Janne Nilsson

"Bet Kinder bet, morgen kommt der Schwede.
Der Schwede der kommt mit dem morgenstern,
Er frist die kleine Kinder gern."

[Hayabusa]
2016-04-02, 15:12
#100

#98 Har du? Förvisso har jag inte läst alla kommentarer i denna tråd, men…

Neutralis
2016-04-02, 15:39
#101

#99

Ehhh…. det finns inget av substans att argumentera emot?

Hehe, jodå det vet du mycket väl. Du kan inte belägga ditt påstående angående att förbud mot nazism är kontraproduktivt. Du bara tramsar omkring och tror att någon går på det. Det gör så ont när någon trampar på din livsåskådning.😉

Du godtar inte en google-sökningen där de första träffarna visar direkt vad jag påstår. Men du vill att jag skall titta igenom en film och gissa mig till vad jag skall bemöta? Trams!

Eftersom  skivan verkar hakat upp sig, så kan jag lika gärna klistra in förra bemötandet:

Videon är fakta om SD från början till nu, och visst har du sett den, säkert många gånger vid det här laget. Men du har insett att du inte kan hitta felaktigheter, och fokuserar då helt uppenbart på att slingra dig genom att be om tidsangivelser på en kort film.

Ja du, du tog första bästa googleträff för att påvisa att förbud mot nazism är kontraproduktivt, vilket det givetvis inte gjorde… Vem är det som har problem med att både googla och streama en film?🤪

Janne Nilsson
2016-04-02, 16:01
#102

#101

Du kan klistra in och återvända hur mycket du vill. Det finns ändå ingen substans eller hänvisning i det. Vi vet alla varför.

Janne Nilsson

"Bet Kinder bet, morgen kommt der Schwede.
Der Schwede der kommt mit dem morgenstern,
Er frist die kleine Kinder gern."

Neutralis
2016-04-03, 00:33
#103

#102

Du kan klistra in och återvända hur mycket du vill. Det finns ändå ingen substans eller hänvisning i det. Vi vet alla varför.

Japp, det är så du jobbar… Ignorera inlägg och ordbajsa istället.

- Hur går det med belägget för att förbud mot nazism är kontraproduktivt?😂

- Hur går det att titta på en film som är 18 min lång och sedan kommentera? Lättare att ordbajsa när du hävdar att du inte sett den, kanske?😃

Vi vet alla varför.

Det vore kul att veta vilka alla "vi" är… Är det någon hemlig organisation som inte har tillgång till detta forum?

Neutralis
2016-04-03, 03:17
#104

#102

Här har du ett lysande exempel ur filmsnutten som LO producerat, 5:00 min in i filmen. Jimmie Åkesson har ingen aningen om att han går med i en nazistisk organisation… Tror som vanligt att du inte vill kommentera det, utan hellre vill ordbajsa saker… Utan innehåll.

Annons:
Vanja
2016-04-03, 08:06
#105

Jösses vad jag är trött på ordet "ordbajsa" det känns lite som en fjortonåring kan häva ur sig i diskussion med sin mamma. 
Inget illa menat men kom igen, högre nivå på ord kan du väl hitta Neutralis?

/ Vanja 
Sajtvärd på Politik I Fokus. 

[Hayabusa]
2016-04-03, 09:03
#106

#105 Instämmer, Vanja.

Neutralis
2016-04-03, 09:15
#107

#105

Du kan ersätta "ordbajsa" med "tramsa"  eller att helt enkelt vara ohederlig… Känns det bättre?  Eller kanske inte läsa tråden?

Vanja
2016-04-03, 12:05
#108

#107 Klart att jag läser tråden. Den är intressant. 
Ser du själv inte det barnsliga i ordet Ordbajsa? 
Isåfall får du väl hållas, men det sänker verkligen nivån på dina inlägg. Just saying.

/ Vanja 
Sajtvärd på Politik I Fokus. 

Neutralis
2016-04-03, 12:55
#109

#108

Ser du själv inte det barnsliga i ordet Ordbajsa? 

Klart det är ett barnsligt ord, men som även beskriver en mans barnsliga debattstil på ett bra sätt har jag tyckt i den här tråden. Men visst kan jag använda andra ord… Ska tänka på det nästa gång.

Tjeja
2016-04-03, 12:56
#110

🥵😭

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Neutralis
2016-04-03, 13:03
#111

😃

Annons:
Janne Nilsson
2016-04-03, 18:45
#112

#104

Jaha, efter 20+ inlägg så gick det äntligen att komma med ett exempel ur filmsnutten. Salig äro de saktmodiga ty de komma himmelriket till.

Eftersom jag är född på 60-talet så är det faktiskt en del av min egen samtid. Jag håller med om att SD under den tiden 1995-96 och kanske ända fram till 2000-talet var rasistiskt. Både i framtoning och partiprogram. Många hade mer eller mindre allvarliga kontakter med nazister. Och många skinnskallar med nazistiska sympatier stöttade partiet. Såväl som rösta, funktionärer och på möten. Det här var också tiden efter Ny Demokratis valförlust när de åker ur Riksdagen. De som förenade och minsta gemena nämnare var nog motståndet mot invandringen snarare än högerextremism?

Antingen var Jimmy Åkesson naiv eller väldigt isolerad i Sölvesborg men alla kan nog konstatera att SD sen dess har gått mer åt det socialkonservativa hållet än till yttersta högern?

Men gör det SD till ett nazistiskt parti? Utan att vara någon expert på SD ala 1990-tal så ser jag inte särskilt mycket nazism. Inte heller kallades dom för nazister av sin samtid annat än av motståndare på vänsterkanten. Men dessa kallar såväl sossar som moderater och andra för såväl fascister som nazister?

Men nästa fråga som startade den här diskussionen. Är SD av idag ett nazistiskt parti? Och vad är specifikt som gör SD till ett nazistiskt parti? Eller tror du att den sekvensen bevisar att SD av idag är nazistiskt?  Många av de klassiska nyckelelementen och markörerna saknas i SD. Såväl 1995 som 2010 och 2016, om än mer 2016. Finns det något bevis för det i filmen? Klippet du nämner avhandlar ju SD när Åkesson gick 1995.

#109
Pot calling the kettle black.

Janne Nilsson

"Bet Kinder bet, morgen kommt der Schwede.
Der Schwede der kommt mit dem morgenstern,
Er frist die kleine Kinder gern."

Neutralis
2016-04-03, 22:39
#113

#112

Jaha, efter 20+ inlägg så gick det äntligen att komma med ett exempel ur filmsnutten. Salig äro de saktmodiga ty de komma himmelriket till.

Du är väl komisk som väntar på att jag ska ge tidsangivelser i en film exakt vad som avses… Och samtidigt inte har ork att själv anstränga sig att belägga sina påståenden. 

Eftersom jag är född på 60-talet så är det faktiskt en del av min egen samtid. Jag håller med om att SD under den tiden 1995-96 och kanske ända fram till 2000-talet var rasistiskt. Både i framtoning och partiprogram. Många hade mer eller mindre allvarliga kontakter med nazister. Och många skinnskallar med nazistiska sympatier stöttade partiet. Såväl som rösta, funktionärer och på möten. Det här var också tiden efter Ny Demokratis valförlust när de åker ur Riksdagen. De som förenade och minsta gemena nämnare var nog motståndet mot invandringen snarare än högerextremism?

Ja, det är vad filmen handlar om… Från då till nu. Jag är för övrigt också 60-tal, om det nu skulle ligga någon vikt i det. Jag kommer så väl ihåg hatet som förekom i min ungdom i en bruksort med få invånare och relativt hög nivå av flyktingar. Det gick alldeles utmärkt i slutänden med både flyktingförläggning och dess invånare. Största problemet är människors sinnen och dess nycker.

Antingen var Jimmy Åkesson naiv eller väldigt isolerad i Sölvesborg men alla kan nog konstatera att SD sen dess har gått mer åt det socialkonservativa hållet än till yttersta högern?

Haha, javisst är det troligt att han inte visste att han anslöt sig till en nazistisk organisation… Tror du på det själv?

Men gör det SD till ett nazistiskt parti? Utan att vara någon expert på SD ala 1990-tal så ser jag inte särskilt mycket nazism. Inte heller kallades dom för nazister av sin samtid annat än av motståndare på vänsterkanten. Men dessa kallar såväl sossar som moderater och andra för såväl fascister som nazister?

Jag är verkligen inte vänsterkant, men kan med min slutledningsförmåga konstatera att ett nazistiskt parti inte kan göra sig av med sina åsikter över en natt. 

Men nästa fråga som startade den här diskussionen. Är SD av idag ett nazistiskt parti? Och vad är specifikt som gör SD till ett nazistiskt parti? Eller tror du att den sekvensen bevisar att SD av idag är nazistiskt?  Många av de klassiska nyckelelementen och markörerna saknas i SD. Såväl 1995 som 2010 och 2016, om än mer 2016. 

Ja, jag tror att de fortfarande är nassar… Men håller det väldigt mycket för sig själva, och endast i undantagsfall så lyser det igenom.

Finns det något bevis för det i filmen? Klippet du nämner avhandlar ju SD när Åkesson gick 1995.

Nej, klippet handlar om hela resan… Försöker du få någon att tro att du inte har sett hela filmen?

[helga21]
2016-04-03, 22:55
#114

Tacka 17 för att Lo har emot SD. Var tredje LO-medlem röstar på SD. De tar väljarna från S. Varför skulle just Åkesson gå ut och mana till besinning när det gäller bränder mot asylboenden Om du sett Uppdrag gransknings program om det hela så är det inte så enkelt att det är SD som ligger bakom dessa. Tvärtom skulle jag vilja påstå. Dessutom så är 1/3 av bränderna orsakade av de som bor där och 1/3 vet de inte orsaken till eller är något fel under byggnationen.

Janne Nilsson
2016-04-03, 23:28
#115

"Haha, javisst är det troligt att han inte visste att han anslöt sig till en nazistisk organisation… Tror du på det själv?"

"Jag är verkligen inte vänsterkant, men kan med min slutledningsförmåga konstatera att ett nazistiskt parti inte kan göra sig av med sina åsikter över en natt. "

Du är kanske inte vänsterkant men det känns som att din relation till SD har mycket med känslor att göra. Och du behöver inte gilla partiet, du kan gärna säga att de har en invandringspolitik som är inhuman eller en bild av Sverige som du avskyr. Men kalla dom inte nazister.

Och det var det ju inga nazistiska åsikter, du vill gärna ha det till det eftersom det i din värld också gör Åkesson till nazist. Vi saknar fortfarande nyckelelement och markörer för att SD skulle vara ett nazistiskt parti, det finns enstaka, men enstaka nyckelelement gör inte NSDAP. Du kanske kan länka till artiklar i vanlig media där man beskriver dem som nazister? Gamla BSS och senare VAM var ju nazistiska. Kuriosa är ju att avhoppade nazister inte klassas som nazister längre fast avhoppet gick på kort tid?

"Ja, jag tror att de fortfarande är nassar… Men håller det väldigt mycket för sig själva, och endast i undantagsfall så lyser det igenom."

Att du "tror" behöver inte nödvändigtvis betyda att de är nazister. Och det är vad hela ämnet handlar om. Att om man förbjuder exempelvis nazistiska åsikter så kommer någon att använda det godtyckligt eller helt felaktig gentemot politiska motståndare för att stoppa eller försvåra för dem. Därefter är steget inte långt till att förbjuda nästa åsikt. Och till slut sitter man i en diktatur likt Nord Korea.

"Nej, klippet handlar om hela resan… Försöker du få någon att tro att du inte har sett hela filmen?"

Jag förstår inte varför det skulle vara en poäng att neka att jag har sett filmen eller varför du tror att jag ljuger? Jag har sett tillräckligt med ointelligent propaganda ändå. Och det är bättre att du anger vad du tycker är bevis så kan jag kommentera det utan att gissa mig till vad du avser. Det första beviset var ju inte ens ett bevis?

Jag såg början när du först postade den och tonen anger ganska snart vad det är för film. Det du anger är ju ett klipp från ett annat program och det hade jag sett delar av tidigare. Men om du anger fler sektioner så kommenterar jag dem gärna. För du en ärligt argumentation så bemöts du på samma sätt av mig.

Politik är inte historia, ett partis historia kan säkert påverka trovärdigheten för dem. Men politik är realtid och handlar i första hand om att beskriva verkligheten på ett korrekt sätt, ha ideer hur man skall möta problem och utmaningar samt övertyga folk om att de är de bästa lösningarna och att de är genomförbara såväl praktiskt som ekonomiskt. 

Janne Nilsson

"Bet Kinder bet, morgen kommt der Schwede.
Der Schwede der kommt mit dem morgenstern,
Er frist die kleine Kinder gern."

Neutralis
2016-04-04, 22:43
#116

Och det var det ju inga nazistiska åsikter, du vill gärna ha det till det eftersom det i din värld också gör Åkesson till nazist.

Var det inga nazistiska åsikter när Jimmie Å gick med i SD, du skämtar? Mer uppenbart kan det väl inte bli när det förekommer både nazistiska uniformer och flaggor… Eller är det en konspiration? I min värld säger det otroligt mycket om en person som söker sig till nazistiska kretsar, och som är en person man ska ta distans till snarare än att rösta in honom i riksdagen. 

Jag förstår inte varför det skulle vara en poäng att neka att jag har sett filmen eller varför du tror att jag ljuger?

För att du då slipper kommentera och också att någon annan ska göra jobbet åt dig… Så att du bara behöver luta dig tillbaka och invänta… Ungefär som du har gjort med ditt uteblivna belägg att det är kontraproduktivt att förbjuda nazism. Du är bekväm och vill varken se en kort film som diskuteras eller belägga dina påståenden.

Nu får du f*n ta dig i kragen och visa att du har sett hela filmen som diskuteras… Och belägga ditt påstående… Latmask.😎

 Att om man förbjuder exempelvis nazistiska åsikter…

Du fattar fortfarande inte att jag INTE vill förbjuda åsikter?… Utan nazistiska organisationer. Varför är du ohederlig?

thenameless
2016-04-04, 23:56
#117

Åkesson gjorde samma sak som Hitler gjorde med NSAP tog över ett obskyrt extremparti och drev upp åsikterna flera steg till och fick framgång. Nu gjorde Åkesson & Co tvärtom de försöker undertrycka och dölja ideologin och försköna ursprunget då det inte längre vinner röster i den stora massan med att Skrika "Vit Makt Blatte slakt!"

Men   olanen är densamma. Precis som med "Nya moderaterna" Man satte ett Nya framför partinamnet och tonade ner idologin. Så åt väljarna upp det med hull och hår. Precis som de gjort med SD.

All that is left are memories, and the pieces of a shattered existence….

Sturet
2016-04-05, 00:29
#118

Sakfrågan är viktigast. Även fast det inte är så lätt alltid att hålla sig till den. Men min åsikt är att det är den som är viktigast

Annons:
Janne Nilsson
2016-04-05, 07:45
#119

#116

"Var det inga nazistiska åsikter när Jimmie Å gick med i SD, du skämtar? Mer uppenbart kan det väl inte bli när det förekommer både nazistiska uniformer och flaggor… Eller är det en konspiration? I min värld säger det otroligt mycket om en person som söker sig till nazistiska kretsar, och som är en person man ska ta distans till snarare än att rösta in honom i riksdagen. "

Jag noterar som vanligt frånvaron av bevis och referenser i din kommentar. I den verkliga världen är det långt ifrån vederlagt att SD i 1990-talets mitt var ett nazistiskt parti.

"För att du då slipper kommentera och också att någon annan ska göra jobbet åt dig… Så att du bara behöver luta dig tillbaka och invänta… Ungefär som du har gjort med ditt uteblivna belägg att det är kontraproduktivt att förbjuda nazism. Du är bekväm och vill varken se en kort film som diskuteras eller belägga dina påståenden."

Och anledningen till att du inte vill konkretisera vad jag skall bemöta är att du skall kunna fortsätta att slingra dig, insinuera och ändra fokus. Istället för att faktiskt diskutera sakfrågan. Jag har redan förklarat att det är en dåligt härskarteknik, speciellt när den tilltänkta mottagaren ser igenom, påpekar och ifrågasätter tekniken.

"Nu får du f*n ta dig i kragen och visa att du har sett hela filmen som diskuteras… Och belägga ditt påstående… Latmask.Cool"

Som ovan, det har inte med lättja att göra.  Jag är intresserad av fakta och bevis. Och den har diskussionen har länge visat att vad du anser var fakta och bevis är långt ifrån just fakta och bevis. Möjligen kan man med välvilja kalla det för indicier. Men det krävs fler om man skall kunna dra slutsatser av det.

"Du fattar fortfarande inte att jag INTE vill förbjuda åsikter?… Utan nazistiska organisationer. Varför är du ohederlig?"

I stort sett samma sak. Med förbud hindrar du debatt och diskussion. Vilket i praktiken förbjuder åsikten i det offentliga rummet. Du kanske även hade velat förbjuda folk att ha åsikten om det nu var möjligt? Ser du inte problematiken med att vissa partier, organisationer och åsikter skall förbjudas? Och du i hela diskussionen duckat för vad som är specifikt nazistiskt?

Janne Nilsson

"Bet Kinder bet, morgen kommt der Schwede.
Der Schwede der kommt mit dem morgenstern,
Er frist die kleine Kinder gern."

Neutralis
2016-04-06, 18:16
#120

#119 

I den verkliga världen är det långt ifrån vederlagt att SD i 1990-talets mitt var ett nazistiskt parti.

Haha, du skojar hej vilt… Du kan dra den om rödluvan och vargen också. Hur menar du att de inte var ett nazistiskt parti 1990?

Som ovan, det har inte med lättja att göra.

Det är i allra högsta grad en fråga om lathet, när du inte kan göra något av två saker. Kan du belägga ditt påstående kanske, om du nu är för lat att se en kort film och själv upptäcka felaktigheter som du misstänker finns?

Janne Nilsson
2016-04-06, 19:28
#121

"Haha, du skojar hej vilt… Du kan dra den om rödluvan och vargen också. Hur menar du att de inte var ett nazistiskt parti 1990?"

Okej, jag ser att du går tillbaka till trams istället för fakta, bevis och argument.
Diskussionen rör dessutom 1995-96. Men för all del, jag känner mig storsint. Släng upp någon bevis från så sent tillbaka som 1990 så får vi se om du har något att komma med. Vem vet, du kanske kan överraska? 😃

"Det är i allra högsta grad en fråga om lathet, när du inte kan göra något av två saker. Kan du belägga ditt påstående kanske, om du nu är för lat att se en kort film och själv upptäcka felaktigheter som du misstänker finns?"

Det finns förklarat i tidigare inlägg om du bemödar dig att läsa dem istället för anklaga mig för att vara lat och fortsätta köra härskartekniken i botten. 😴

Janne Nilsson

"Bet Kinder bet, morgen kommt der Schwede.
Der Schwede der kommt mit dem morgenstern,
Er frist die kleine Kinder gern."

Neutralis
2016-04-06, 22:46
#122

#121

Okej, jag ser att du går tillbaka till trams istället för fakta, bevis och argument. Diskussionen rör dessutom 1995-96. Men för all del, jag känner mig storsint. Släng upp någon bevis från så sent tillbaka som 1990 så får vi se om du har något att komma med. Vem vet, du kanske kan överraska? 

Jag ser att du är en förnekare… Det känns välbekant. Kan du kanske prestera något själv först istället för att vara lat?

"Sverigedemokraterna grundades av nazister. Det är inget man kan ”ta avstånd” ifrån, det är fakta. Allt annat är historierevisionism. Läs mer om deras rötter härhär och här."

"Även om Sverigedemokraterna utvecklar sig till att bli ett parti vänster om FI, och även om Jimmie Åkesson tatuerar in ”stolt antirasist” i pannan, så ändrar inte det historien. Partiet grundades 1988 av nazister. Bland annat Rottenführer Gustav Ekström som tjänstgjorde för Waffen SS under kriget, Fritz Håkansson, avhoppare från nazipartiet Nordiska Rikspartiet samt nazisten Gösta Bergqvist, plus medlemmar från Bevara Sverige Svenskt."

"Dessa frontfigurer är inga ”kopplingar” – det är rötter vi pratar om. Precis på samma sätt som Vänsterpartiet har sina rötter i kommunismen, och aldrig kan ta avstånd från det, så kan inte Sverigedemokraterna ta avstånd från att det var nazister som skapade partiet."

"Att den ena efter den andra Sverigedemokratiska företrädaren genom åren ertappats med naziuniformnazihatthakkorshyllningar till Hitleroch de ymniga kontakterna mellan Sverigedemokraterna och Vit-maktrörelsen ska vi alltså lämna därhän. Det är bara detaljer, detaljer, detaljer."

http://www.aftonbladet.se/kultur/article21878475.ab

Det finns förklarat i tidigare inlägg om du bemödar dig att läsa dem istället för anklaga mig för att vara lat och fortsätta köra härskartekniken i botten.

Nej, det är just vad det inte gör… Kan du möjligtvis efter ett otal efterfrågningar  bemöda dig att förklara vad i ditt tidigare inlägg som belägger att förbud mot nazism är kontraproduktivt?

[Hayabusa]
2016-04-07, 08:43
#123

@Neutralis - Ska jag tolka dig som att du anser att man INTE ska skilja på sak & person?

Janne Nilsson
2016-04-07, 10:58
#124

#122

Lat säger han som bara är kopierat en ledare från Aftonbladet Kultur, och det är ingen slump att den ligger under Kultur, och inte ens bemödat sig med egna reflektioner eller kommentarer? Fast det kanske krävs lite mer för det?

Innan jag kommenterar artikeln och det den länkar till så skulle jag vilja vet på hur du ser på artikelförfattaren Behrang Kianzad och de källor han refererar till Anders Lindberg, Inte Rasist och Expo. Är de seriösa journalister och debattörer eller har den en politiskt agenda? Hur är det med deras källhänvisningar och tolkningar av hur det gick till? Är det några som får betalt av Staten, Socialdemokrater eller andra politiska motståndare för att "hitta" nazism? Tycker du att dessa är att likna vid exempelvis "60 minutes" eller vårat eget "Uppdrag Granskning"? Själv ser jag dessa mer som partsinlagor från politiska motståndare. Men låt höra din bedömning så att jag kan kommentera de enskilda fallen och påståendena.

#123
😃
Debatten är sprungen ur att jag påpekade att om man förbjuder nazism så är det väldigt lätt att lättvindigt klassa politiska motståndare som just nazister för att det är enklare att förbjuda än att behöva bemöta dem. Och att sen förbjudet lätt utvidgas. Neutralis bevisade min tes genom att omgående klassa SD som nazister. Och nu försöker han bevisa att SD är nazister, fast dom är så smarta att dom döljer så att man inte kan hitta några bevis, för att dom var nazister när Jimmy Åkesson gick med och att han visste att det var ett nazistparti han gick med i.

Janne Nilsson

"Bet Kinder bet, morgen kommt der Schwede.
Der Schwede der kommt mit dem morgenstern,
Er frist die kleine Kinder gern."

Tjeja
2016-04-07, 11:55
#125

#123 Så tolkar jag med Neutralis. 🤔

Neutralis, är det så du vill att vi ska tolka dig?

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Annons:
Neutralis
2016-04-07, 18:31
#126

#124

Lat säger han som bara är kopierat en ledare från Aftonbladet Kultur, och det är ingen slump att den ligger under Kultur, och inte ens bemödat sig med egna reflektioner eller kommentarer? Fast det kanske krävs lite mer för det?

Tja, varför ska jag lägga någon energi på presentera saker för dig? Klipp och klistra är väl din grej, så då borde du ju vara nöjd.

Innan jag kommenterar artikeln och det den länkar till så skulle jag vilja vet på hur du ser på artikelförfattaren Behrang Kianzad…

Varför skulle jag bemöta din fråga? Du vill inte ens belägga ditt eget påstående… Börja där vet jag.

Debatten är sprungen ur att jag påpekade att om man förbjuder nazism så är det väldigt lätt att lättvindigt klassa politiska motståndare som just nazister för att det är enklare att förbjuda än att behöva bemöta dem. 

Du påstår att förbud mot nazism är kontraproduktivt, utan att ha orken att belägga  dina tankar… Det är vad det handlar om just nu.

Neutralis bevisade min tes genom att omgående klassa SD som nazister. Och nu försöker han bevisa att SD är nazister, fast dom är så smarta att dom döljer så att man inte kan hitta några bevis, för att dom var nazister när Jimmy Åkesson gick med och att han visste att det var ett nazistparti han gick med i.

Vad är det som du tycker visar att SD inte var nazistiska när JÅ gick med? Du försöker få det till att ett parti med djupa rötter i nazismen inte är nazistiskt? 🤪

Du är verkligen en äkta förnekare av rang som tror att JÅ inte visste ett skit om vad han gick med i… Det är väl lite väl naivt. Observera punkten efter "naivt".😉

Neutralis
2016-04-07, 18:33
#127

#125

Du får tolka mig precis som du vill. Du kan även tolka mig som nazismfientlig om du vill… Det är helt upp till dig.

[Hayabusa]
2016-04-07, 19:23
#128

Det tolkar jag som att Neutralis är svarslös.

Tjeja
2016-04-07, 19:28
#129

#127  tja.. (kanske till ditt förtret) så tror jag ärligt talat att Nazismfientliga är vi nog allihopa som skriver här i tråden. Den i tråden som närmast kategoriserar människor och har uttryckt en människosyn som närmast liknar nazisternas är du så här långt.

Men vad gäller att skilja på sak och person så har du uppenbarligen svårigheter med det också!

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Neutralis
2016-04-07, 22:41
#130

#129 

tja.. (kanske till ditt förtret) så tror jag ärligt talat att Nazismfientliga är vi nog allihopa som skriver här i tråden. Den i tråden som närmast kategoriserar människor och har uttryckt en människosyn som närmast liknar nazisternas är du så här långt.

Jo, jag förstår att du försöker hitta infallsvinklar att klämma åt mig på, då jag inte är en SD-anhängare… Alls. Det går väl sisådär skulle jag vilja säga. Så du menar att jag efterliknar nazismen mest, eftersom jag vill förbjuda nazistiska partier eller organisationer.😴

Men vad gäller att skilja på sak och person så har du uppenbarligen svårigheter med det också!

Jasså, skulle du vilja upplysa mig om vilka svårigheter jag har?… Eller är det bara ytterligare trams?

Janne Nilsson
2016-04-08, 09:03
#131

#122

Jag ser att du som vanligt duckar för väsentliga frågor. Speciellt om dina källors trovärdighet.

Vi tar det lite pö om pö. Mest för att det var många anklagelser och jag har andra förpliktelser också.

"Partiet grundades 1988 av nazister. Bland annat Rottenführer Gustav Ekström som tjänstgjorde för Waffen SS under kriget, "

Rottenführer var den grad inom Waffen-SS, motsvarande korpral. De flesta hamnade där. Men Gustav Ekströms roll i det tidiga SD var att han var Revisor i en mindre Lokalavdelning. Fast då låter det inte lika illa som Expo försöker få det till. Och det faktum att Ekström var nazist både före och efter kriget gör inte SD till ett nazistiskt parti.

#126

"Du påstår att förbud mot nazism är kontraproduktivt, utan att ha orken att belägga  dina tankar… Det är vad det handlar om just nu."

Om du faktiskt bemödar dig att läsa vad jag länkade till och lägger ihop 2+2. Nazism är förbjudet i Österrike + Många nazister i Österrike = Kontraproduktivt

"Vad är det som du tycker visar att SD inte var nazistiska när JÅ gick med? Du försöker få det till att ett parti med djupa rötter i nazismen inte är nazistiskt? "

Hyckleri/Härskarteknik av högsta grad när du först anklagar mig för att vara lat. När du inte ens kan bevisa ett påstående, att SD är ett nazistiskt parti, du har gjort och nu vill att jag skall bevisa att ditt påstående inte stämmer? Praxis inom rättsväsendet är man skall bevisas skyldig, i akademiska kretsar att man skall påvisa förekomsten av något. Eller kan du bevisa att du inte äter snorkråkor?

Fortsättning följer med att reda ut påståendena i artikeln länkad i #122.

Janne Nilsson

"Bet Kinder bet, morgen kommt der Schwede.
Der Schwede der kommt mit dem morgenstern,
Er frist die kleine Kinder gern."

Janne Nilsson
2016-04-08, 10:50
#132

#122

"Partiet grundades 1988 av nazister. Bland annat Rottenführer Gustav Ekström som tjänstgjorde för Waffen SS under kriget, Fritz Håkansson, avhoppare från nazipartiet Nordiska Rikspartiet samt nazisten Gösta Bergqvist, plus medlemmar från Bevara Sverige Svenskt. "Dessa frontfigurer är inga ”kopplingar” – det är rötter vi pratar om."

Ser nu när jag har kollat lite, att alla tre namngivna personerna, Gösta Berqvist, Gustav Ekström och Fritz Håkansson var i SD Malmö när SD Malmö grundades. Håkansson var Styrelsesuppleant och Bergqvist var Mötessekretare. Idel tunga positioner för grundarna, eller hur. Och alla är borta några år senare. 😇
https://sv.wikipedia.org/wiki/Sverigedemokraternas_historia
Vilket snarare pekar på kopplingar än rötter.

Och de faktum att Ekström, Håkansson och Bergqvist var nazister eller i närliggande kretsar gör inte SD till ett nazistiskt parti.

Och det är just den här typen av vinklingar som får mig att ifrågasätta din syn på dessa källor.

Behrang kollar uppenbarligen inte källor.

Fortsättning följer…………

Janne Nilsson

"Bet Kinder bet, morgen kommt der Schwede.
Der Schwede der kommt mit dem morgenstern,
Er frist die kleine Kinder gern."

Annons:
Terra Australis
2016-05-25, 15:14
#133

Tänk, nu är nästan varje tråd infekterad av PK-maffian.
Rättning i ledet, och tänk enligt partibokens doktriner.
Vilken jäkla tur att det finns folk som kastar grus i maskineriet för er.
🌺 🤗

Terra Australis
Den okända sydkontinenten
Landet som man antog fanns långt där nere

Upp till toppen
Annons: