Annons:
Etikettprovocerande
Läst 1142 ggr
[Carpinus]
2016-03-22, 07:17

Härskarteknik i arv från mansgrisar till amasoner?

I en ledarkrönika i GP tar Susanna Mannelin upp den militanta ton som slagit rot inom feminismen, och dessa kvinnor verkar ligga konstant på högvarv i debatten, oavsett motstånd. Hela skalan av män, från näringslivspampar ner till de som knegar på samhällsstegens lägsta pinnar är motståndare eftersom de haft fräckheten att födas med fel kön. Och invandrarkvinnor från förorterna är ställda under förmyndarskap och får inte sin egen talan, eftersom den är förbehållen de högljuddaste i feministhierarkin.  Så här skriver Mannelin bland annat: 

_"På internationella kvinnodagen kunde man i tidningen Expressen läsa att Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi och frekvent debattör, utsetts till "Årets kvinna". I ingressen konstateras Wold vara en feministisk förebild och det typiska feministiska narrativet känns onekligen igen i juryns motivering: Wold "slog" sig in i toppen och "gjorde slarvsylta" av myter, hon är en "stridbar" kvinna "rustad" med forskning och sarkasm.
Feministiska förebilder tenderar att vara just stridbara människor som gör slarvsylta av det ena och det andra. De tar obekymrat den plats de behagar, de prioriterar sig själva, och blir de arga får alla veta det. De "tar ingen skit" och klampar gärna likt Pippi Långstrump rakt in på kalaset och äter upp hela gräddtårtan.
Feministiska förebilder beter sig påfallande ofta likt manliga skitstövlar."---

"Av någon outgrundlig anledning tillmäter feminismen traditionellt manliga ideal högst värde. Det är viktigt att tillskansa sig makt, att göra karriär, att "leva i krig". Tänk på dig själv, lägg inte band på dina känslor och gör processen kort med den som kommer i vägen."---_

Susanna Mannelin i GP

Annons:
Janne Nilsson
2016-03-22, 09:09
#1

Hur mycket faktiskt stöd har dessa som ofta utger sig för att representera alla kvinnor? F!´s valresultat kanske inte är samma sak men ändå en indikator.

Janne Nilsson

"Bet Kinder bet, morgen kommt der Schwede.
Der Schwede der kommt mit dem morgenstern,
Er frist die kleine Kinder gern."

Upp till toppen
Annons: