Annons:
Etikettnyheter
Läst 2071 ggr
[Carpinus]
2015-11-13, 22:53

Många döda vid flera skottlossningar i Paris

Minst 60 personer uppges döda efter skottlossningar på två, eventuellt tre platser och 100 personer har tagits som gisslan i Paris på fredagskvällen. I anslutning till fotbollsstadion Stade de France sägs flera explosioner ha hörts, och den franske presidenten som befann sig där för att se en landskamp skall ha evakuerats.

Annons:
[Carpinus]
2015-11-14, 01:55
#1

Gisslandramat i konsertlokalen slutade dessvärre i en tragedi, där hundra personer uppges ha dödats av attentatsmännen. Den totala dödssiffran är oklar, men det är risk för att 150 personer har fått sätta livet till.

Någon organisation som har tagit på sig skulden har ännu inte hört av sig, men misstankarna går givetvis i en viss riktning. 

Den franske presidenten har utlyst undantagstillstånd, och jakten på gärningsmän och andra inblandade pågår fortfarande. Hittills har två gärningsmän bekräftats döda.

KimE
2015-11-14, 08:55
#2

http://www.aljazeera.com/news/2015/11/reports-shooting-restaurant-central-paris-151113211237312.html

Vittnen har hört islamisktiska uttalanden från gärningsmännen samt att de fördömt frankrikes inblandning i syrien.

[Carpinus]
2015-11-14, 11:30
#3

Nu verkar man ha fått bekräftelse på varifrån terroristerna kom.

"Paris skakades under fredagskvällen av en serie attacker, där minst 120 personer dödades. Attackerna var av allt att döma samordnade, och en grupp som säger sig vara IS, islamiska staten, uppger att de ligger bakom."---

"Under lördagförmiddagen gick Frankrikes president Francois Hollande ut och sade även han att Islamska staten ligger bakom."---

SR Ekot

Ians
2015-11-14, 14:36
#4

Det tråkiga är att Islamofobin ökar av sådant här. Islam som religion står inte för något sådant här överhuvudtaget! Att IS kallar sig för just IS är en stor skam för inte bara dem själva utan även för en hel värld av troende muslimer!

Och skall sanningen fram så har de dödat fler "rättrogna" än "otrogna" genom sina handlingar. så vilka muslimer är det de kämpar för? Inga alls förutom sig själva, de är en terror organisation inte en grupp som värnar om några högre mål eller i något behjärtansvärt syfte alls!

Vi har haft samma typ av religions krig närmare inpå oss, även om vi väljer att bortse från det. Korstågsriddarna var inga duvungar de heller! Inte heller är det väll någon som på fullt allvar tror att den långa konflikten på Irland handlade om Katolicismen VS Protestanter? 

Allt handlar om en liten grupps ha begär och fokusering på makt! Och har inget att göra med åt vilket håll de böjer sig när de ber! Det fyller enbart ett syfte, nämligen att få fler anhängare, bland dem som likt oss är rädda för det de inte vet så mycket om. Gud har alltid varit en bra motivation i just det syftet, det skrämmer skiten ur dem som inte vill till "helvetet" och dessutom inte är så på lästa att de kan syna bluffen! Lägg till lite utanförskap och dålig framtids tro också så r saken "biff". 

Har träffat många sk troende i mindre sammanhang i kyrkor och kapell som utan tvekan hade kunnat mörda för just sitt sätt att tro också, om någon bara erbjudit dem en plattform för det! Utan att jag för den skull tror att de har något som helst stöd för sina åsikter i Bibeln bara för det. Vissa läser bibeln med ganska sotiga glasögon! Och letar enbart efter stycken som vidimerar deras egna sjuka påfund. Och lite så är det med IS också.

Terrorism är förkastligt i vilken skepnad den än klär sig i, glöm inte det! Och var rädd om medmänskligheten och värnandet om det goda, så att inte terrorismen vinner!

[Carpinus]
2015-11-14, 15:03
#5

#4 Jo visst, det här är extrema uttolkare av sin tro, men vi måste faktiskt kunna få kritisera och varna för dem och deras uttolkning, likaväl som vi skulle ha kunnat kritisera dåd gjorda i kristendomens namn.

Vi är givetvis medvetna om vilka illdåd korsriddarna gjorde för bortåt tusen år sedan, men det är ingen relevant jämförelse idag. Jag tror att vi gör alla, inklusive alla oskyldiga muslimer, en otjänst genom att inte våga tala klartext om dessa fundamentalister. Människor som ropar "Allahu Akbar" innan de börjar skjuta oskyldiga människor och en organisation som säger att dåden begåtts för att "Muhammeds namn skymfats" visar vilken snedvriden tro och ideologi de representerar, och då måste det kunna uttryckas utan att riskera anklagelser om "islamofobi".

Ians
2015-11-14, 15:19
#6

#5 Där håller jag fullständigt med dig! Frågan man ställer sig är när de som är extrema åt andra håller tar detta i sin mun, och vad de menar då?

Att kritisera fanatism är inte fel, men att utmåla en hel världs anhängare av en religion som presumtiva terrorister, det är något helt annat! Där i består Islamofobin, inte av att man diskuterar enskilda gruppers beteende!

Säger som en pastor sa: "Fanatism är Djävulens religion, i vilken skepnad den än kommer!"

Kan vi vara överens om det? 😉

Annons:
[Carpinus]
2015-11-14, 15:29
#7

#6 Ja, det senare kan vi vara överens om!

Det är det "svenska" sättet att omedelbart söka motpolerna som jag vänder mig emot. Man måste kunna få kritisera ensidigt, man skall inte behöva dra upp galenskaper begångna i kristendomens namn eller påminna om svenska extremister på andra kanten för att slippa bli etiketterad.

När åtta terrorister går i döden frivilligt och sju av de åtta berövar sig själva livet så gör de det knappast av någon ädel tanke utan av ren och skär egoism - de har tänkt sig till sitt paradis. Det är ett barbariskt hån mot deras offer, och i grunden mot dem själva.

[Carpinus]
2015-11-14, 19:04
#8

#7 En färsk ledare i Expressen idag fångar något av det jag vill ha sagt:

"Jihadismen har relativiserats allt för länge i Sverige. Efter de avskyvärda terrordåden i Paris måste vi stå upp mot denna onda ideologi."---

"I den svenska debatten avfärdas dock det jihadistiska hotet regelbundet. Ofta sker det genom en typ av dubbel relativisering. Å ena sidan tonas allvaret ned, högerextremisterna är ju så mycket farligare. Å andra sidan läggs ansvaret för våldet på andra än utövarna: på islamofobin, utanförskapet eller provocerande karikatyrteckningar."---

KimE
2015-11-14, 23:02
#9

IS har förlorat Sinjar och med det en transportled för krigare och olja troligen kommer de att förlora Ramadi innom en snar framtid deras möjligheter minskar på flera fronter.

annia1
2015-11-18, 03:40
#10

Var med på kvällens veckans brott. Ca 15 första minuterna. Där dom förklarade händelseförloppet och hur många som kan vara inblandade.
Går att se på svt.

.

[Carpinus]
2015-11-18, 08:54
#11

Kanske har vi sett slutet på fas 1 nu på morgonen, där mannen som tros vara hjärnan bakom Parisattacken har lokaliserats och och troligen nedkämpats.

Upp till toppen
Annons: