Annons:
Etikettnyheter
Läst 1376 ggr
[Carpinus]
2015-10-03, 12:20

En ond sannsaga från sägnernas landskap

I min ungdom var "original" högt ansedda i Värmland. Lite udda människor som föll utanför det gängse samhällslivet såg man på med respekt, och om det skojades om dem var det ofta godmodigt och medkännande.

Men sagans och sägnernas Värmland är nog inte längre som det var en gång. Två äldre bröder i Sunne som kanske är tacksamma för ortens unga är reta eftersom de är lite hetlevrade fick till sist nog av förföljelsen och begav sig till en högstadieskola, där de viftade med kniv.

Då reagerade polis och åklagare, och en av bröderna har dömts till 3000 kronor i böter, ungefär hälften av vad han får ut i pension i månaden efter skatt. Båda bröderna är tidigare  ostraffade.

Om det finns lite ljus i denna sorgliga historia är det att en nytillträdd rektor har insett det allvarliga i det som annars rutinmässigt skylls på "rackarungar" och "pojkstreck" - att det faktiskt rör sig om ren förföljelse! Kanske kan dessutom det faktum att media nu berättar brödernas historia få de styrande i Sunne att inse vad som pågår, något som riskerar solka ner den goodwill som orten har som Selma Lagerlöfs och Göran Tunströms gamla hembygder?

I dagens GT kan man läsa mer.

Annons:
Aleya
2015-10-04, 06:05
#1

Gud så hemskt. Och vart fn är föräldrarna till dessa ungar? Detta är ju hemska övertramp. Och jag skulle förstå om det går en vacker dag överstyr för någon av gubbarna och det blir som den där pappan som sköt mot två ungdomar som mobbade hans son på deras egna tomt. Och då blir det ett jäkla liv. Ne, sätt ungdomarna på nått ställe så dom kan uppfostras och få veta hut. För detta är inte okej alls. Hoppas att gubbarna får slippa detta lidande mer. Och att allt löser sig.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

[Carpinus]
2015-10-04, 09:50
#2

#1 Ja, det är tragiskt, och det har tydligen pågått så länge att de som  (förhoppningsvis) växt ifrån mobbandet nu ersatts av en ny generation - kanske deras egna barn. Hur kan något sådant här få pågå i mer än 15 år? Det är en stor skam för Sunne!

Aleya
2015-10-04, 10:20
#3

#2 jag var själv mobbad och trakasserad som barn. Mobbingen började redan på förskolan. Och fick snällt stå ut med den till 9:an. Fast jag klagade och sa åt lärare. Det är väl bara så att folk inte bryr sig

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Upp till toppen
Annons: