Annons:
Etiketternyheterför-eller-emot
Läst 96 ggr
Niklas
2020-12-17, 11:06

Facebook ger sig på Apples ändrade integritetspolicy

”Early next year, Apple plans to start requiring iPhone owners to explicitly choose whether to allow companies to track them across different apps, a practice that Facebook relies on to target ads and charge advertisers more.”

Apple kommer alltså börja tvinga sina användare att välja om appar i Apples operativsystem ska få spåra dem från en app till en annan, något som sker utan något särskilt tillstånd i dag.

Många använder Facebooks avancerade system för att på detaljerade nivåer styra annonser till rätt användare. Det är det Facebook lever på, att sälja användarnas profiler. Om den möjligheten försvinner eller kraftigt minskar i alla Apples prylar, kan det innebära ett rejält avbräck i Facebooks intäkter.

» Speak Up For Small Business: Impact Of Apple’s Latest Update | Facebook for business

Ovan är en del i Facebooks försök att svänga opinionen mot Apple. De ställer sig på den lilla företagarens sida och ber andra att höja rösten för dem. Många mindre företag använder Facebooks annonsplattform för att hitta kunder. En försämring för Facebook skulle kunna bli en försämring för dem.

Här står alltså jätten Facebook och deras småföretagarkunder på ena sidan och jätten Apple och deras användares integritet på andra.

Var står du?

» Facebook Takes the Gloves Off in Feud With Apple - The New York Times


Vänliga hälsningar, Niklas
retuscherar du dina foton

Apple's latest update will affect personalized ads and harm small businesses. Make your voice heard and see how you can speak up for small businesses.
Annons:
Niklas
2020-12-21, 16:06
#1

Tim Cook på Apple svarar på Twitter:



Svårt att argumentera emot.


Vänliga hälsningar, Niklas
retuscherar du dina foton

  • Redigerat 2020-12-21, 16:07 av Niklas
Draknästets_Reptiler
2020-12-27, 13:24
#2

Har ingen uppfattning. De som har sina onlionbeföretag på FB kommer drabbas hårt om de inte kan använda sig av grupperna, så det är ju viktigt om de skall överleva.

Men å andra sidan, en persons integritet är ju också oerhört viktig, det är en svår frågeställning.

Mvh./ Draken

VENI VIDI VICI

Niklas
2020-12-30, 19:21
#3

#2: Hur menar du att grupperna skulle påverkas?


Vänliga hälsningar, Niklas
retuscherar du dina foton

Draknästets_Reptiler
2020-12-30, 19:26
#4

Grupperna i sig skulle väl inte påverkas i någon större utsträckning, men företagen som använder de olika grupperna för att sälja sina varor skulle drabbas ganska hårt om de inte kan annonsera och visa av att de finns.

Mvh./ Draken

VENI VIDI VICI

Niklas
2020-12-30, 19:32
#5

Fast det har väl inte med Apples ändring att göra? De kan säkert köpa reklam riktad till grupperna utan medlemmarnas medgivande. Däremot kan de nog inte köpa reklam till alla 57-åriga män med egen fastighet och Tesla inom 4 kilometers radie av Enköping om inte Ove, som är den enda som stämmer på kriterierna, godkänner det i förväg. 🙂


Vänliga hälsningar, Niklas
retuscherar du dina foton

Upp till toppen
Annons: