Annons:
Etikettnyheter
Läst 525 ggr
kamera0710
2019-03-27, 06:16

Stockholmspar förlorade mot Ölandsfår

Tydligen anser vissa att man inte ska behöva tåla får som grannar på landsbygden.

”När Borgholms kommun gav en djurägare rätt att ha tio tackor med lamm inom planlagt område på norra Öland reagerade ett par från Stockholm.

I sin överklagan till länsstyrelsen i Kalmar län menade de att det i detaljplanen står att marken ska vara tillgänglig för allmänheten. Något som ett fårstängsel sätter p för. Dessutom förekommer, enligt överklagandet, ’störningar i form av bräkande ljud, lukt och flugor på grund av fåren’.”

”Länsstyrelsen gick på djurägarens linje men frågan överklagades till Mark- och miljödomstolen i Växjö. Det gick dock inte bättre för paret där. Domstolen skriver bland annat att: ’Bedömningen ska utgå från vad människor i allmänhet anser vara en olägenhet och baseras inte enbart på en enskilds persons reaktion i det enskilda fallet, även om hänsyn ska tas till personer som är något känsligare än normalt’.”

https://www.atl.nu/lantbruk/stockholmspar-ville-satta-stopp-for-olandska-fars-brakande/?fbclid=IwAR165h1fg9b6B2MhqGOenfoZpH39ePZP5upI-3slUgaRlkUpkx9gi0rzY7s

Annons:
Carmarino
2019-03-27, 09:09
#1

Det är ungefär som när någon stadsbo skaffar sommarstuga på "pittoreska landsbygden", granne med en bondgård - för att kunna köpa färska ägg till frukost - och sedan kräver att bonden ska göra sig av med tuppen för att galandet är så störande.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Janne Nilsson
2019-03-28, 12:38
#2

Å andra sidan flyttar folk ut på landet och tror att dom får göra precis som dom vill, typ starta hunddagis, ha hästhage angränsade till grannes boningshus, egna skjutbanor, verkstad i lada med jordgolv mm. Allt självupplevt.

Därutöver behöver inte saker vara okej bara för att föregående grannar stod ut med det.

Är inte insatt i det specifika med det refererade fallet dock.

Janne Nilsson

"Bet Kinder bet, morgen kommt der Schwede.
Der Schwede der kommt mit dem morgenstern,
Er frist die kleine Kinder gern."

Upp till toppen
Annons: