Annons:
Etikettnyheter
Läst 1341 ggr
Huygens
2017-05-19, 10:20

NSA skapade dataviruset WannaCry

För några dagar sedan drabbades världen av dataviruset WannaCry. Viruset fungerar som ransomware, där användarens filer blir krypterade och ett meddelande ges till användaren att betala en större summapengar i Bitcoins för att få ett avkrypteringslösenord. (wikipedia)

Mer än 100 länder är drabbade av WannaCry, DM uppger t o m att det rör sej om över 150 länder. Attacken med viruset/ransomware WannaCry är global vilket pekade på att en större organisation, troiligen en stat, utfört attacken.

.

Så vem utförde attacken med WannaCry?

Det visar sej att ransomware-attacken utförts med virusverktyg utvecklade av NSA. Den amerikanska säkerhetstjänsten NSA har genom ett komplicerat nätverk spridit sina datavirus till frontorganisationer, varav en organisation troligen sköts av CIA.

Vi vet genom Wikileaks att CIA har utvecklat 1000-tals datavirus som spridits på kinesiska hackersajter i hopp om att dom CIA-utvecklade datavirusen ska användas av kriminella grupper. (tråd)

.

Förra året släppte CIAs frontorganisation ShadowBrokers (wikipedia) ett stort antal NSA-utvecklade datavirus. NSAs virus var specialutvecklade för att bryta igenom brandväggar, företagsservrar och virusskydd. NSAs hackervertyg var dessutom särskilt riktade mot att bryta sönder anti-virusprogram.

Orsaken till att NSAs virus släpptes är USAs lagstiftning, där säkerhetstjänsten inte får använda egenutvecklade datavirus utan att uppge källa, om dataviruset inte redan släppt till public domain och använts av tredje part.

Därför måste NSA och CIA sprida sina datavirus, trojaner, ransomware, malware och avlyssningsprogram till hackersajter i hopp om att någon förbrytargrupp ska använda viruset.

I fallet med WannaCry är det troligen en frontorganisation till CIA eller NSA som spridit NSAs ransomware. En sådan misstänkt förbrytargrupp är NSAs frontorganisation The Equation Group. (wikipedia)

NSAs frontorganisation The Equation Group beskrivs som ett "ständigt hot" av dataexperter. The Equation Group är även kopplad till NSAs cyberterrorgrupp Tailored Access Operations. (wikipedia)

.

NSA utvecklade åtminstone följande virusprogram till ransomware WannaCry: (wikipedia)

- EternalBlue (wikipedia)
- EsteemAudit (DailyMail)
- DoublePulsar (wikipedia)

Attacken med ransomware/virus WannaCry är en komplicerad historia som slog till över hela världen nästan samtidigt. Det är få andra organisationer än NSA och CIA som har resurserna och verktygen för att framgångsrikt kunna utföra en sådan global attack.

Dessutom är det konstigt att IP-adresserna inte kunnat spåras till hackarna, då dom både säger sej samla in bitcoins och sänder ut avkrypteringslösenord. (DailyMail)

.

Några analyser kring NSAs ransomware WannaCry:

Ed på The Outer Light, 12 min.
Dataexperten Barnacules Nerdgasm, 11 min

The Outer Light nämner att Snowden tweetat att NSA virus kan användas för att skada sjukhusen. Windows 10 visar sin rätta sida som spyware. Hollands spionchef Rob Bertholee anger säkerhetstjänsternas globala agendor. (DailyMail)

Givetvis tvår NSA sina händer och skuldbelägger tredje part. (DailyMail)

Målsättningen från Illuminati kan vara att använda Windows 10 + datavirus som verktyg att placera världen i ett instabilt tillstånd. En lätt knuff och systemet stjälper.

Annons:
Huygens
2017-05-20, 21:07
#1

Patient Zero saknas.

Det är oklart hur NSA/CIA lyckats infektera dom första datorerna med NSA-viruset WannaCry. Dom allra första infekterade datorerna saknas. Patient Noll lyser med sin frånvaro.

Ingångsvektorn saknas.

IBMs säkerhetsforskare Caleb Barlow säger att företaget gått igenom samtliga kopior på mail från 1 mars och inte kunnat hitta vilket mail som är den ursprungliga smittospridaren. Det betyder att NSA trängt in och lyckats långt bättre med att dölja sina initiala förehavanden än vad man skulle förvänta sej. (DM)

Ett ursprungslöst datavirus.

Huygens
2017-08-26, 12:04
#2

Det CIA-/NSA-skapade dataviruset WannaCry orsakade kaos världen över under några dagar. Den brittiske datateknikern Markus Hutchins lyckades hitta avstängningsmekanismen, den sk "kill switch" som gjorde att varje WannaCry-virus skickade vidare avstägningskoden och därefter terminerade sej självt.

Det gjorde att spridningen av WannaCry stoppades, men ett antal dagar senare greps datateknikern Markus Hutchin av FBI, troligen som vedergällning från Illuminati, för att WannaCry inte blev ett så framgångsrikt datavirus som det var avsett. (se tidigare inlägg)

Det verkar som om CIA, NSA och FBI vill knäcka Hutchin ordentligt och han har genomgått en närmast Kafkaliknande process i det amerikanska "rättssystemet". DailyMail, 2017-08-26

Syftet kan också vara att skrämma alla andra tekniker från att försöka stoppa nästa NSA-/CIA-virus på egen hand. Illuminatis systemsabotage är inte menat att möta motstånd från vanligt folk.

Huygens
2017-08-31, 11:14
#3

CIA har hackat och infiltrerat Indiens nationella identitetsdatabas.

Risken för ID-kapningar på liknande sätt som när Transportstyrelsen lämnade ut hela Körkortsregistret till dataföretag i östeuropeiska länder, är uppenbar. (YT/H A Goodman, 2017-08-29, 4 min)

India Today, 2017-08-27

[VSK]
2017-08-31, 22:25
#4

#3

Fast svenska myndigheter behöver de inte försöka hacka för de lämnar ju ut all info gladeligen. Speciellt när vi har den skämtregering vi tyvärr nu har. 

http://www.di.se/opinion/debatt-regeringen-doljer-nagot/

Upp till toppen
Annons: