Annons:
Etikettnyheter
Läst 206 ggr
[Carpinus]1
2017-03-13, 08:13

Häften av vardagsbrotten utreds inte

SVT Nyheter skall specialgranska de s.k. mängdbrotten under de fem närmaste dagarna. Man konstaterar inledningsvis att hälften av dessa brott blir avskrivna, och att endast ett av sju fall blir uppklarade.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/sa-fa-brott-blir-uppklarade

Samtidigt påminner Alice Teodorescu på GP:s ledarsida om att det inte bara är i de utsatta områdena som bristen på poliser är påtaglig. Hon skriver bl.a:

"Alla kommuner i Sverige behöver en närvarande polis som har tid att röra sig bland medborgarna och bygga långsiktiga relationer. Helst ska det också ske under förutsättningar som låter de anställda stanna kvar, trivas och utvecklas i sitt yrke."---

Teodorescu tar den välmående kranskommunen Kungsbacka som exempel:

"I Kungsbacka kommun finns visserligen inga så kallade utsatta områden, men det begås brott längs hela skalan. Där finns inbrott, stölder, trafikbrott, fylleri, drogmissbruk, trakasserier och kvinnofridsbrott. Rån och mord är mindre frekventa än i storstadsområdena men redan i år har Kungsbacka haft uppmärksammade fall. E6:an går genom kommunen och de senaste veckorna har man haft besök av vägpirater.

Bostadsinbrott är annars en klassiker i villområden. I Kungsbacka begås fortfarande runt hundra om året. Det lilla samhället Åsa plågas sedan en tid av ungdomsgäng som polisen inte lyckas att hantera. Centrala Kungsbacka har krogar som kräver närvarande poliser vid stängningsdags på helgerna."---

Annons:
[Carpinus]1
2017-04-10, 10:41
#1

"Bara 1,5% av bostadsinbrotten i Stockholms län klaras upp".

http://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/fa-inbrott-klaras-upp-chockartade-siffror/

Upp till toppen
Annons: