Annons:
Etikettnyheter
Läst 1044 ggr
[Hayabusa]
2016-12-02, 10:52

Utvisning av papperslös

"Malmö stad har gett gränspolisen adresser till ett trettiotal asylsökande som är efterlysta för att utvisas. En barnfamilj hittades under tisdagen.
– Detta är bara början, säger Leif Fransson, operativ chef för gränspolisen i region Syd."

http://www.sydsvenskan.se/2016-11-29/granspolisen-far-hjalp-av-malmo-stad-att-hitta-papperslosa-barnfamiljer-som-ska-utvisas

Annons:
[Nomen Nescio]
2016-12-02, 11:18
#2

#1 "Det Vänsterpartiet glömmer bort att nämna är att den barnfamilj som nu hittats har utvisats till Bosnien – ett land vars situation det i dag inte finns några generella anledningar att bevilja asyl för. P4 Malmöhus rapporterar att det rör sig om en man och fru med två barn som trotsat utvisningsbeslutet i nästan ett års tid. De har fått sin sak prövad i flera instanser. Det handlar alltså om lag- och myndighetstrots.

I reseinformationen som Utrikesdepartementet lämnar till svenska resenärer via Sveriges ambassad i Sarajevo, och som uppdaterades så sent som den 7 november i år, står att läsa: ”Den personliga säkerheten är acceptabel i hela Bosnien och Hercegovina.” Vidare: ”Spänningar mellan folkgrupperna sedan kriget i landet uttrycker sig framförallt idag bara vid speciella situationer där gamla minnen återuppväcks.”

Trots detta säger Thomé i nämnda pressmeddelande att: ”Alla vi som inte går med på hur barns rättigheter förvägras måste samfällt resa oss till försvar för varje människas rätt till liv och frihet.” Men barnens rättigheter har tillgodosetts i och med asylprövningen. Asylrätten är en rättighet att få sin sak prövad – inte att få sin sak automatiskt och villkorslöst beviljad."---

http://bloggar.expressen.se/kvp-ledarbloggen/2016/12/01/alla-har-inte-ratt-till-positivt-asylbesked-vansterpartiet/

Sommarek
2016-12-02, 13:08
#3

#2 Frågan är ju om det gäller alla familjer vid alla tillfällen. Att orättvisa och märkliga utvisningar förekommer finns ju svart på vitt (medan somliga individer kan hitta på vad som helst och ändå få stanna, kan andra, skötsamma personer kastas ut för att de sökt jobb via fel länk), så det är ju knappast så att det, bara för att det tagits ett beslut, betyder att det var rätt beslut.

Sajtvärd på Wicca ifokus och Halland iFokus

landsbygdsbo
2016-12-04, 08:58
#4

Det vore väl egentligen en självklarhet att myndigheter använder den information de har för att genomdriva sina beslut.

Det gör de ju för alla andra. Skulle ngn ha en konflikt med skattemyndigheterna så gås ju alla register igenom för att finna beslagtagbara tillgångar.

Så det är ju något man nästan kan kräva att de ska göra.

Socialen , sjukvården etc är väl bara några som kan lämna information.

Arbetsgivare som avslöjas använda icke registrerade som arbetskraft skulle då via böter betala för uppehälle och avhysning…

[helga21]
2016-12-05, 13:40
#5

# 4 Fast för lite mindre än 2 år sen så sa man att man inte skulle leta i kyrkor eller på härbärgen eller andra instutioner som dessa papperslösa kan tänka finnas. Bra att man ändrat sig tycker jag!

Upp till toppen
Annons: