Annons:
Etikettnyheter
Läst 1164 ggr
Staffan
2016-11-28, 17:28

Inte ställa grupp mot grupp

Man har ju alltid fått höra att man inte ska ställa grupp mot grupp. Ibland, när nyheterna ser ut som nedan, kan det nog vara lite svårare än vanligt:

**Funktionshindrade vräks från lokaler **16 olika handikappföreningar kommer att tvingas flytta från sina lokaler i centrala Piteå. Lokalerna ska i stället bli bostäder till nyanlända.

» Artikeln på SVT.se

// Staffan

Annons:
Tjeja
2016-11-28, 21:23
#1

🥵

Vilka partier ar det som styr i piteå då? De är duktiga på att skapa rasism när de gör på detta sätt i alla fall..

Man undrar nästan om det är avsiktligt?

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

landsbygdsbo
2016-11-29, 00:10
#2

Sossarna har egen majoritet.

53,6%

Men orsaken ligger väl i Stockholm och den rödgröna regerings agerande. Nu tvingar man ju kommunerna att ordna platserna.

Kommunen är enligt lag inte tvungen att hålla föreningar under armarna, men de senaste besluten tvingar kommunerna att fixa boenden åt nyanlända, så….

Eftersom kommunernas resurser är ändliga så tvingas man prioritera.

[Hayabusa]
2016-11-29, 08:08
#3

Samtidigt som Stockholmskommunerna Ekerö och Täby sätter stopp för mottagandet av nyanlända.

Farwuq
2016-11-29, 08:09
#4

🥵

Politiker.

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Vanja
2016-11-29, 10:59
#5

Åh vad arg jag blir. Idiotiskt och förbaskat. 

Ja som sagt, detta skapar rasism om de inte fanns innan.

/ Vanja 
Sajtvärd på Politik I Fokus. 

Sommarek
2016-11-29, 11:28
#6

Varför leder detta till fientlighet mot nyanlända, och inte mot beslutsfattarna? De är ju knappast de nyanlända som marscherar in och kräver att de funktionshindrade ska flytta på sig.

Sajtvärd på Wicca ifokus och Halland iFokus

Annons:
landsbygdsbo
2016-11-29, 11:30
#7

#5 vad blir du arg på?

på kommunalpolitiker som av resursskäl tvingas prioritera?

på regeringen o riksdag som tvingar kommuner att prioritera?

Vanja
2016-11-29, 11:32
#8

#7 Främst blir jag arg på politiker med så hög lön att de kan bygga ett nytt hus varje år som de antingen kan bo nyanlända i eller som funktionshindrade kan få ha möten i. Det finns pengar i Sverige till att göra saker, men de ägs av någon jäkla politiker.

/ Vanja 
Sajtvärd på Politik I Fokus. 

landsbygdsbo
2016-11-29, 12:04
#9

#8 ett grundarvode för en riksdagsman är väl ca 65 000 i månaden.

Med tanke på det arbete man gjort för parti o demokrati innan man blev vald så kan det nog anses som skäligt.

Vanja
2016-11-29, 14:37
#10

#9 Nja, det håller jag inte med om. Speciellt inte vid ett sådant tillfälle som detta, då får väl politikerna gå in och betala transport till de funktionshindrade till den nedlagda skolan, eller så kan nyanlända bo i den gamla skolan. 

Man måste inte ställa dom emot varandra men OM man gör det så får man väl se till att alla får de bra.

/ Vanja 
Sajtvärd på Politik I Fokus. 

Sommarek
2016-11-29, 15:21
#11

Pengarna finns, de verkar bara gå till uppköp av stödestrumpor för tusentals kronor och liknande trams. Lite som hur polisen säger att de inte har resurser att hjälpa till när väninnan och hennes dotter hotas till livet av ett ex, men att de har både tid och pengar att valla "vuxna" fotbollsfantaster runt i stan för att skydda andra från dom.  🤔

Sajtvärd på Wicca ifokus och Halland iFokus

landsbygdsbo
2016-11-29, 17:34
#12

#10 som visan säger:-så ska vi hat´ men var ska vi tat´?

#11

Naturligtvis måste kommunen kosta på sig att anställa kunniga inköpare av varor och tjänster. Sådana som vet värdet av uppföljningar av affärerna.

Det finns resurser men de ska brukas rationellt o effektivt.

Men de räcker inte åt alla och inte till allt.

VildaVittra
2016-11-29, 18:08
#13

Är det bara jag som kan något om byggnadsregler?

Hade politikerna i kommunen bestämt sig för att bygga om en annan fastighet till bostäder åt dessa människor, så hade ni gnölat om hur dyrt det var och hur synd det var om pensionärer som inte hade pannkakssylt till pannkakorna. 

Nu hade de en byggnad som förmodligen skulle bli avsevärt billigare att göra om, är det då fel att de flyttar ut verksamheter med lägre krav på byggnaden och flyttar in boende där reglerna är avsevärt strängare?

Politiker får varken vara ekonomiska eller slösaktiga. Det går helt enkelt inte att göra rätt.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Annons:
[helga21]
2016-11-29, 19:03
#14

Det är det gamla ålderdomshemmet som ska tas i bruk för nyanlända så jag kan tänka mig att det är lätt att göra om.

[VSK]
2016-11-29, 19:33
#15

#13

Välkommen tillbaka 🙂

[Bermudas]
2016-11-30, 10:04
#16

#13 instämmer! Folk måste ju bo någonstans. Vi får väl ta de resurser som finns för att härbärgera alla de människor som ska bo här. Det kommer mera människor till sverige hela tiden. Man kan inte först låta en massa med människor komma hit och sedan inte ta hand om dem, det skulle kunna leda till massor med kriminalitet om folk inte har någonstans att bo….då bildas kanske läger likt " the jungle". Den allmänna sektorn måste dela med sig. Sossarnas budget har ett underskott på 50 miljarder! Det är inte småpengar det. http://www.svt.se/nyheter/inrikes/valfardsmiljarderna-riskerar-ga-till-underskott http://www.svd.se/underskott-i-statens-finanser-4VAa Folk måste sluta räkna med det gamla systemet och välfärden nu. Den tiden är förbi.. finito…Vi har redan massor med ursprungs-svenskar som är bostadslösa. Dom blir fler hela tiden. Ofta är det folk med psykiska problem som inte har något skyddsnät längre. Skyddsnät kostar! De som nu först får stå tillbaka är väl de gamla, sjuka och funktionshindrade. Det är smällar man får ta om man ska fördela pengarna som finns och ta hand om stora grupper med människor. Sänka politikernas löner är som att ösa en båt med ett kryddmått. Det skulle bara vara en kosmetisk rättvisegrej utan någon effekt. Höja skatterna kanske hjälper lite…men samtidigt riskerar man att underminera företag och köpkraft. Verksamheter kan flytta utomlands om det blir för kärvt för dem att överleva ytterligare skattetryck. Det blir dyrare att anställa och arbetslösheten stiger. Så skattehöjningar kanske inte räddar skeppet….utan tvärtom sänker det ännu mer? Detta kommer inte vända. …man kommer ösa från alla håll och kanter för att hålla detta igång så länge som det går. Vi svenskar ( de flesta av oss) och DÖ har valt att ta oss an det här projektet. Nu är det försent att ångra sig. Uttrycket att inte ställa grupper mot varandra är snömos. En kaka som ska fördelas är bara så stor som den är. Man måste välja vilka man vill prioritera med den pott som finns. Politikerna bestämmer hur kakan ska fördelas.

Upp till toppen
Annons: