Annons:
Etikettprovocerande
Läst 1066 ggr
Staffan
2016-11-04, 10:41

Inte rätt till assistans

Hur f-n kan inte den här familjen ha rätt till personlig assistans??

---
_"Olof måste också sondmatas, har en kraftig synnedsättning och en mycket allvarlig epilepsi som inte är behandlingsbar. Fem månader gammal fick han sitt första epileptiska anfall.
__– Då förändrades våra liv. Sedan den dagen har vi inte sovit en enda natt utan vakat över honom varenda sekund, säger Karolina Hermansson.
__Olof kan få upp till 40 anfall per dygn.
__– Varje anfall är livshotande. Vi måste titta på honom hela tiden.
_En av föräldrarna tar därför alltid hand om honom till hundra procent, medan den andra föräldern ser till Olofs femårige bror och snart ettåriga syster, som Karolina är föräldraledig med." 

» Artikel på Aftonbladet

// Staffan

Annons:
Carmarino
2016-11-04, 13:36
#1

Försäkringskassan har för vana att anse sig ha större medicinska kunskaper än de medicinska specialisterna, så försäkringskassans personal "vet" att pojken egentligen är frisk. Han har ju bara "lite epilepsi". 😕


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

thenameless
2016-11-04, 19:03
#2

Jag har läst /Hört någonstans att det tydligen har att göra med direktiv givna av nuvarande Socialförsäkringsministern som infört nya regler som lett till domar irätten som blivit prejudicerande som försäkringskassan måste lyda. Så nu kan typ ingen få assistans om man inte e polare med någon i regeringen? Och glöm det efter regeingsskifte?

All that is left are memories, and the pieces of a shattered existence….

landsbygdsbo
2016-11-05, 16:09
#3

Det här är väl orsaken till problemen

Den aktuella siffran för oktober i år är enligt Försäkringskassan knappt 15.800. Det innebär en minskning med cirka 300 personer sedan januari i år.

Under samma tid har kostnaderna ökat år från år, trots att antalet personer som beviljas ersättning inte har ökat så mycket de senaste fem, sex åren. Mellan år 2000 och 2015 fördubblades utgifterna från knappt 14 till 29 miljarder, om kommunernas och statens kostnader läggs samman. Den statliga assistansersättningen, den större delen, ökade från drygt 11 till nästan 25 miljarder under samma period.

Hälften av ökningen beror på att fler grupper, genom lagändringar vid några tillfällen, har fått möjlighet till personlig assistans. Det gäller bland annat att personer som fyller 65 har fått rätt att behålla assistans.

Källa: Regeringskansliet, Försäkringskassan

thenameless
2016-11-05, 17:20
#4

#3 Glöm inte privatiseringen med privata assistansbolag som fakturerar efter eget huvud. Det har nog fått priserna att skena det med.

Men du glider ifrån ämnet då Förnedringskassan har dragit in assistansen ifrån många klart assistansbehövande personer under flertalet år, Vilket har lett till lika många personliga katastrofer. Hon som dog på toaletten nu är bara toppen på isberget.

Inte lika effektivt som att sätta ut dem i skogen som på landet? Men dör gör de

All that is left are memories, and the pieces of a shattered existence….

landsbygdsbo
2016-11-05, 18:15
#5

#4 där har den verkliga orsaken…

ps, förnedringskassan, jag hittar inte den kassan…

Assistanstimmar per person och vecka (assistans beviljat av Försäkringskassan) sedan 1994

Upp till toppen
Annons: