Annons:
Etikettnyheter
Läst 866 ggr
[Nomen Nescio]
2016-07-22, 19:57

Skottlossning i köpcentrum i München

En stor polisinsats pågår i ett köpcentrum i München, där flera personer uppges ha skjutits till döds. Livebevakning pågår på de större nyhetssajterna på nätet, bl.a. SVT. Eftersom det är semestertider är det ojämn standard på bevakningen, bemanningen på SVT t.ex. verkar tyvärr ha dåligt grepp om sändningen.

Annons:
[Nomen Nescio]
2016-07-22, 20:28
#1

Polisen uppger att det rör sig om tre gärningsmän, och att de förflyttat sig i centrum, varför allmänheten uppmanas hålla gatorna tomma i de centrala stadsdelarna. Antalet dödsoffer uppges vara 10-15, enligt vad det verkar nu.

[Blue_Lugia]
2016-07-23, 04:53
#2

Världen är upp och ner. Vad f*n är det som händer?! :(

[Nomen Nescio]
2016-07-23, 07:05
#3

"Tio personer har dödats i samband med skjutningen i centrala München på fredagskvällen, uppger tysk polis.

På en presskonferens natten till lördagen uppgavs att gärningsmannen ska ha agerat ensam och att 21 personer ska vara skottskadade, varav tre allvarligt.

Polisen säger att den nu döde misstänkte skytten ska ha tysk-iransk bakgrund – och befarar att han lockade offer till sig på McDonald's, skriver Daily Mail.

Polisen misstänker att skjutningen är en terrorattack."---

Expressen

KimE
2016-07-24, 07:36
#4

Inspirerad av masskjutningar och skolskjutningar.

[Nomen Nescio]
2016-07-24, 08:05
#5

_"Den misstänkte förövaren är en 18-årig man som flydde efter dådet och tog sitt liv i närheten av brottsplatsen. Han gick på en skola i staden som ännu inte tagit sommarlov. Åklagaren försöker nu ta reda på 18-åringens mentala hälsa och pratar med hans bekanta och vänner. Han ska ha vårdats för psykiska problem. Nu granskar man också videomaterial från olika källor.

Polisen berättar att de ännu inte vet hur förövaren fått tag i vapnet, 18-åringen hade ingen vapenlicens, men i sin ryggsäck hade han över 300 skott.
Motivet bakom dådet är ännu oklart och det finns enligt polisen inga hänvisningar till terrororganisationen IS, men den bayerska inrikesministern Joachim Herrman säger att förövaren har informerat sig mycket om amoklöpningar och polisinsatser vid stora skjutningar."---

"Under kvällen pratade polisen om ett terrorläge, något som polischefen försvarade i dag.
Situationen presenterade sig som sådan, säger han.
Att situationen i München under kvällen var kaotisk berodde också på många falska larm på socialmedia, säger Hubertus Andrä. Myndigheterna kommer nu att granska hur starkt sociala medier bidrog med falsklarm till det förvirrade läget precis efter skotten i köpcentret."---_

SR

Annons:
[Nomen Nescio]
2016-07-24, 22:35
#7

"Polisen i München har gripit en 16-årig vän till 18-årige David Ali Sonboly som dödade nio människor i staden på fredagen, uppger BBC."---

Expressen

Upp till toppen
Annons: