Nyheter

C kräver säkerhetsutredning av SD

2016-09-29 12:29 #0 av: kamera0710

"- Vi måste få papperen på bordet. Vi måste få veta exakt vad som har hänt, så att vi kan göra en risk- och konsekvensbedömning. Ytterst så att vi gruppledare kan ta ställning till om vi kan fortsätta att ha den här rutinen att det är partierna själva som fattar beslut om vilka man ska anställa och vilka säkerhetskontroller man gör, sade Centerns gruppledare Anders W Jonsson till TT efter att partiernas gruppledare diskuterat den uppkomna situationen på onsdagen.

Mötet handlade om den avhoppade SD-tjänstemannen "Egor Putilov", som använt sig av 4-5 olika alias och som av experter utpekats som en säkerhetsrisk på grund av fastighetsaffärer med en dömd rysk brottsling."

"Under dagen blev det också känt att partiet stänger av Kent Ekeroths politiske sekreterare Dick Abrahamsson, som använt Facebook för att sprida rysk propaganda och Putinvänliga uttalanden, vilket Helahalsningland.se uppmärksammat.

- Det handlar också om att han har utfört arbetsuppgifter för organisationer som klassats som hot mot rikets säkerhet. Men också andra typer av uttalanden som tillsammans innebär en ideologisk avvikelse som gör det väldigt svårt för honom att arbeta kvar, säger SD:s gruppledare Mattias Karlsson till TT."


http://lt.se/nyheter/sverige/1.4328150-c-kraver-sakerhetsutredning-av-sd

Anmäl
2016-10-03 09:58 #1 av: Sommarek

Det går framåt för "Sverigevännerna".  Skrattar

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.