Övrigt

Framtiden för polisen?

2016-09-13 13:54 #0 av: Staffan

Statsministister Stefan Löven, inrikesminister Anders Ygerman och polischef Dan Eliasson är eniga om att det inte är någon kris inom den svenska polisen.

Många poliser själva, polisfacket och många samhällsdebattörer är av en annan uppfattning.

Vad tror du? Har de ledande kontroll över ordningssituationen i Sverige? Vad kan hända om så inte är fallet?

// Staffan

Anmäl
2016-09-13 14:54 #1 av: Agafia

Höj Polisernas löner så de står i förhållande till riskerna osv. I deras arbete .
Min dotter hade alltid velat bli Polis , men hon insåg att på den lönen med studielån ifrån högskolan skulle det bli svårt att få det gå ihop ekonomiskt.
Så det blev en ettårig utbildning till Väktare istället , hon arbetar nu på Rättspsyk
har normala arbetstider , en hygglig lön och har kolleger i sin närhet som kan ingripa vid hot osv. Det är nog mer än man kan säga om Polisens arbets situation idag eller?

Anmäl
2016-09-14 16:50 #2 av: ivanhoe81

När alla poliser har slutat så får man börja ta saken i egna händer för det finns ingen framtid inom polisyrket

Anmäl
2016-09-14 20:34 #3 av: Tjeja

Detta ökar ju inte på politikerföraktet alls eller så....
Vem var det som sade något om att ju större lögn ju trovärdigare är den... Men det "knepet" har redan använts för mycket för att folk ska gå med på det längre.

Samma sak i vården. Det finns egentligen ingen brist alls på vårdpersonal och de har både bra arbetsmiljö, arbetstider och löner egentligen. Att de tillhör de sjukaste och mest utbrända yrkesgrupperna, är bara påhitt och arbeta treskift i yrken som polis, säkerhet, vård, räddningstjänst och brandkår finns ingen forskning som visar är skadligt heller egentligen.
Och allt i media om brinnande bilar, stenkastning och ökande våld och kriminalitet är bara propagandapåhitt det med...

Men de stora lögnarna och skadegörarna skall alla hållas om ryggen och belönas med miljonbelopp och tröstsysselsättning.

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-09-15 15:53 #4 av: KimE

Vi kommer att få se en utbredning av områden med hög brottslighet och ökad samhälsoro samtidigt som vi går mot en djup lågkonjunktur. Det gamla Sverige kommer att bli mer uppdelat mellan de som har och de som vill ha, samhällsfunktioner som tidigare varit självklara kraschar. Sen för att lösa problemen får vi en polisstat med hög kontroll och ett avstånd mellan polis och samhälle.

Anmäl
2018-01-31 10:41 #5 av: [Carpinus]1

#0 "Har de ledande kontroll över ordningssituationen i Sverige? Vad kan hända om så inte är fallet?"

Nu har vi nog facit: det som hänt är att de allvarliga brotten ökar, antalet uppklarade fall sjunker liksom förtroendet för Polisen, och att Ygeman och Eliasson inte är kvar på sina poster. Kanske inte Löfven så länge till heller- det får vi svaret på i höst.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/BJjVw0/dan-eliasson-avgar-som-rikspolischef--gar-till-msb

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2018-01-31 19:03 #6 av: KimE

Äntligen

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.