Nyheter

TTIP

2015-12-04 19:41 #0 av: Cragan

varför hör man inget om TTIP avtalet svensk media?  ger ju företagen rätten att stämma stater om någon regel eller lag stör deras vinster om man ska sammanfatta det grovt och kortfattat

http://www.theguardian.com/business/2015/aug/03/ttip-what-why-angry-transatlantic-trade-investment-partnership-guide  lite om det på engelska dock 

Sajtvärd på  http://fjaderfa.ifokus.se  http://djurskydd.ifokus.se/

Anmäl
2015-12-05 00:11 #1 av: HellviHumle

Ja, det är märkligt!

HH

Anmäl
2015-12-05 09:30 #2 av: Niklas

Det finns kampanjer mot TTIP i Sverige också.

http://skiftet.org/kampanj/ttip

Vänliga hälsningar, Niklas
» Besök iPad for Work om du vill använda iPad på riktigt.

Anmäl
2015-12-05 09:33 #3 av: Bermudas

Verkligen kul...att svenska folket riskerar att bli stämda på " obegränsade summor pengar" om vi inte lyder företagen och låter dessa diktera villkoren. Snacka om utpressning! Det skulle kunna innebära slutet för vår integritet ( det lilla vi ännu har kvar) och rätten att själva skapa det samhälle vi tror på.

"Just nu förhandlas det transatlantiska handelsavtalet, TTIP, mellan USA och EU. De säger att målet är att underlätta för företag att etablera sig på nya marknader och skapa fler jobb. Det låter nästan för bra för att vara sant. Det är det också.

Risken med avtalet är att det bara underlättar för företagen att göra vinster genom sänkta standarder och skydd för miljön, löntagare och vår integritet.

Det värsta för Sverige är att TTIP kan innebära att företag kan stämma svenska folket på närmast obegränsade summor pengar. Hur då? Jo, om TTIP går igenom kan företag som ser sina vinster hotade av regleringar så som återkommunalisering, hårdare miljökrav och anständiga villkor för arbetare komma att stämma oss på stora belopp."
Se länk i Niklas inlägg ovan.

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.