Nyheter

Hot mot Sveriges Riksdag nu!

2015-11-16 18:56 #0 av: Tjeja

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/hot-mot-sveriges-riksdag

"Ett hot har framförts mot Sveriges riksdag och dess ledamöter: "Gå inte till jobbet på tisdag”. Anställda i riksdagen är underättade och Säpo är inkopplad. I nuläget finns ingen bekräftelse på att hotet skulle vara kopplat till terrorattackerna i Paris.

Det rör sig om ett öppet hot som vid lunchtid måndag mejlades till en rad riksdagsledamöter, såväl som till Säpo, Försvarsmakten och vaktbolag. I mejlet uppmanas samtliga riksdagsledamöter att hålla sig borta från riksdagen i morgon tisdag.

”Svensk rikspolitik ska hålla sig på mattan. Vi är i första hand inte ute efter att döda någon men lyder ni inte får ni skylla er själva”, står det i mejlet.

Polisen uppmanas i mejlet att hålla ledamöter och tjänstemän borta från riksdagen. Om så inte sker kommer konsekvensrna bli allvarliga, heter det varpå författaren refererar till Stockholms blodbad då omkring 100 personer avrättades 7–9 november 1520. " (SVT)

Hot mot Sveriges Riksdag utreds (SVD)

Hot mot regeringen - ska slå till imorgon (Aftonbladet text & tv)

Här är sms-varningen till Sveriges riksdagsledarmöter (nyhtereidag.se)

                               ___________________________________________________

Ja.. vad säger och tror man? Är detta ett av alla de vanliga hot dem får hela tiden som just nu uppmärksammas mer i media på grund av Parishändelserna, eller är detta ett mer unikt och trovärdigt hot än vanligt och behöver tas på allvar? Vad tror ni?

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2015-11-16 20:50 #1 av: Reko

Knappast IS om de hänvisar till Stockholms blodbad.

Anmäl
2015-11-16 22:02 #2 av: Tjeja

Njae.. rent språkligt har is fullt kunniga unga män uppvuxna i sverige kunniga i landets historia det ör inget hinder. Men rent diskursmässigt låter det mer som några andra. Oavsett tror jag det handlar mest om att skapa oro, ropa vargen kommer liksom.

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2015-11-16 22:27 #3 av: Staffan

Oavsett vilket skulle det inte kännas speciellt roligt att gå till jobbet med ett sådant hot hängande över arbetsplatsen... :-/

Anmäl
2015-11-17 10:47 #4 av: Ians

Håller med er alla. Dels tror jag också att detta är någon som vill skapa uppmärksamhet bara, kanske visa att på att vi inte skall känna oss så säkra här heller.

Men håller med Staffan om att det inte kan vara kul att gå till jobbet idag, för de berörda. Tänk OM något skulle hända Tyst

Anmäl
2015-11-17 13:35 #5 av: Jimmy.L

Polisbuss och poliser har stått vid riksdagen under dagen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.