Provocerande

"Smartaste bästa tjejgänget!"

2015-11-04 14:50 #0 av: Staffan

Det blir allt mer sannolikt att regeringen tar ungefär hälften av det svenska biståndet för att bekosta asylmottagningen i Sverige. Detta kommer medföra mycket allvarliga konsekvenser för de fattiga länder som är mottagare av svenskt bistånd.

"Sida har upprättat en lista med konsekvenser om biståndet skulle halveras rakt av. Det är förfärande läsning. En miljon människor skulle berövas nödhjälp såsom filtar, köksredskap och kläder. 50 000 flickor och pojkar skulle inte kunna gå till skolan längre. 4 000 färre barnmorskor skulle utbildas, flickor och kvinnor i Afghanistan skulle få sämre tillgång till skola och mödrahälsovård. Detta är bara ett axplock ur listan." (Expressen)

När frågan skulle diskuteras i Aktuellt i måndags kväll bjöds finansminister Magdalena Andersson (S) och biståndsminister Isabella Lövin (MP) in till debatten. Båda ministrarna tackade nej till att vara med.

När socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S)  publicerade en selfie på Twitter 30 minuter efter sändningen framgick det varför de inte kunde/ville medverka; de hade tjejträff med "Smartaste bästa tjejgänget". När selfien uppmärksammades på nätet plockades den bort för att mörka vad som hänt. 

Bra jobbat.

// Staffan

Anmäl
2015-11-04 15:30 #1 av: Bermudas

Att inte folk reagear mer!!! Eller kommer man börja vakna snart på bred front?

"Smartaste bästa tjejgänget"

Ska man skratta eller gråta jag blir mörkrädd, vad har vi för miffon vid rodret ?
Det man nu gör mot de allra värnlösaste borde väcka engagemang. Men våra egna styrande går på tjejmiddag och lägger ut barnsliga selfies och kallar sig för "tjejer" fast dom är vuxna kvinnor.
Rysare!
Sanna mina ord men dagens styrande kommer gå till historien som knäppgökarna som förstörde allt. Reinfeldt included.

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2015-11-04 15:40 #2 av: Hayabusa

Kvinnor kan Tummen upp

Anmäl
2015-11-04 17:43 #3 av: TjockaBerta

Det var kanske inte det smartaste draget.

>>>Malum domesticum<<<

Anmäl
2015-11-05 12:40 #4 av: Niklas

#3: De gjorde nog så gott de kunde. :-)

Vänliga hälsningar, Niklas
» Värd för iPad for Work, Mobile Photography & How to....

Anmäl
2015-11-05 19:15 #5 av: TjockaBerta

#4 Hahahaha!

>>>Malum domesticum<<<

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.