Nyheter

Han tjänar hundratals miljoner på flyktningbarn

2015-10-14 10:27 #0 av: Tjeja

"Bristen på boenden till ensamkommande barn gör att privata familjehemsförmedlare kan pressa upp priserna kraftigt.

Förre S-politikern Jan Emanuel ­Johanssons Hoppetgruppen pekas ut som en av de ­dyraste. En kommun kan betala 3.600 kronor per dygn – bara en femte­del går till familjen som tar sig an barnet."

http://www.dn.se/ekonomi/privata-bolag-tjanar-multum-pa-flyktingbarn-familjer-far-bara-en-brakdel/

Samtidigt svälter våra äldre, barnen klarar inte skolan och sjukvården går på knäna, flyktingar sover på madrasser på golvet i gympasalar och människorna i flyktinglägren i stridernas närområden svälter och flyr hit! Sånt här gör mig bara sååå arg!!! Tycker både den där Jan Emanuel och de ansvariga som beslutat att betala dessa skyhöga ockerpriser förtjänar fängelse! Arg

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2015-10-14 10:41 #1 av: Lamina

Finner inga ord...

//Lamina

Before we work on artificial intelligence, why don't we do something about natural stupidity?

Anmäl
2015-10-14 17:25 #2 av: penke

HYSSSCH !
ALL kritik av flyktingpolitiken är rasism!

(hur och varför har jag inte fattat)


   penke

Anmäl
2015-10-14 18:07 #3 av: Pysslan

Vidrigt!!!  Arg

Anmäl
2015-10-15 13:49 #4 av: Oskar

Privatiseringar funkar säkert bra i många fall men jag är skeptisk till att man tillåter privatpersoner driva flyktingförläggningar. Det måste ju vara en konkurrensutsatt situation där slutkunden har en möjlighet att välja för att det ska fungera. I det här fallet har ju flyktingen knappast någon möjlighet att påverka valet av flyktingförläggning.

Jag tycker inte heller att man bör privatisera områden som handskas med personer i en utsatt situation. Man kan ju anta att flyktingar som kommer till Sverige har varit med om traumatiska upplevelser, knappast prio ett för dom att sätta sig in i vilka flyktingförläggningar som har fått bäst betyg i nöjd-kund-undersökningar...

Oskar

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.