Annons:
Läst 159 ggr
Condor
2021-01-07, 14:25

Högermobben i Österrike vill storma parlamentet!

Kaoset som hände i USA igår vill högerextremisterna i Österrike också genomföra.

Anhängare av FPÖ (kan man jämföra med Sverigedemokraterna, AFD osv.) skriver i social media att de vill göra samma sak här i Österrike som Trump fans gjorde i USA och uppmanar folk till våld.

De skriver t.ex. "låt oss storma parlamentet", "spräng svinen i luften", "utan Führer komer folket inte att klara det".

De hotar att mörda inrikesministern och socialministern.

https://www.heute.at/s/fpoe-fans-fantasieren-auch-von-sturm-auf-parlament-100121417

Nach der Gewaltnacht und dem Sturm auf das Capitol in den USA bereiten Wortmeldungen von Österreichern Sorgen. Sie träumen von ähnlichen Szenen.
Annons:
Moon AppleGrey
2021-01-31, 18:42
#1

En del folk är inte riktigt kloka.


'We're All Mad Here'
Alice's Adventures in Wonderland


Värd för Musik, Sagan om Ringen & Återbruk.
Medarbetare på Hår, Medeltiden, Te, Träning & Vikingar

"If only I could be a merman" / Billy 🧜‍♂️

Condor
2021-02-01, 12:57
#2

#1:

Igår, när det var covidiot demonstration i Wien, försökte en del att storma parlamentet. Inrikesministern anser att de är triggade av FPÖ (högerpopulisterna i Österike). Det fanns med FPÖ politiker bland demonstranterna.

Jag har lärt mer om människor det sista året än vad jag har lärt i tiotals år tidigare och inser att andelen helt galna och dumma människor är större än vad jag någonsin har trott.

1.000 poliser var i insats. Tänk vad det kostar pengar och tänk vad man skulle kunna göra med pengarna annars, t.ex. hjälpa dom som lider mest under coronakrisen och dom som har förlorat deras jobb.

Lussan20
2021-02-01, 13:04
#3

Jag håller med dig helt! Galenskap som man sett tidigare. Det är som en helt annan utomjordisk ras som är förblindade av hat, missunnsamhet och dålig självkänsla. Istället för att göra bra saker river de ner och förstör, men fattar inte samtidigt att de snart drabbas själva då det är försent att se. Jag är glad att vara gammal men lider med mina barn och barnbarn som ska få lida av galenskapen.

Moon AppleGrey
2021-02-01, 13:14
#4

#2: ja, man saknar ord.


'We're All Mad Here'
Alice's Adventures in Wonderland


Värd för Musik, Sagan om Ringen & Återbruk.
Medarbetare på Hår, Medeltiden, Te, Träning & Vikingar

"If only I could be a merman" / Billy 🧜‍♂️

Condor
2021-02-01, 14:26
#5

#3:

Man kan jämföra människorna med celler i en organism. I en frisk kropp sammarbetar alla celler och de förnyar sig till celler som sammarbetar med varandra. Men ibland kan det uppträda cancerceller, som motarbetar de friska cellerna. De sprider sig via metastaser och dödar till slut organismen.

Covidioterna är våra cancerceller och metastasrna är deras inlägg i social media.

Condor
2021-02-02, 10:43
#6

Idag kunde man läsa i tidningarna att det var runt 50 personer som var beväpnade med träklubbor som försökte att storma parlamentet. Det uppmanade resten av demonstranterna att följa dom.

En av personerna som organiserade demonstrationen, en känd nazist, som polisen försökte att ta fast, hetsade demonstranterna på den polisen som kom närmast. De störtade sig på polisen och tryckte honom på halsen mot marken. Polisen lyckades ändå att ta fast honom, men efter ett par timmar blev han utsläppt igen.

Högerpolulisterna, som uppmanade folk att demonstrera, i stil med hur Trump mobiliserade folk att storma parlamentet, gav skulden för eskalationen till inrikesministern, för att polisen förbjöd demonstrationen pga. fara för folkshälsan under covid tider. Nu har FPÖ verkligen outat sig som anarkister och faschister. Om de inte får tillräckligt många röster för att regera, tar de till sama taktik som Trump. Högern har utvecklat sig till den största faran för demokratin och folkshälsan.

Annons:
Condor
2021-02-04, 12:40
#7

Igår var det en intressant diskussion om demonstrationen på TV, som visade hur folk tänker. Det var närvarande journalister och representanter från olika partier och en videokonferens med en deltagare som verkade vara en vänsterextremist.

Journalisten var den klokaste och mest objektiva. Hon berättade vad hon såg, att journalister blev attackerade av demonstranter och att de flesta var högerextremister, som man redan kände igen pga deras outfit. Sen visste man att FPÖ (högerpopilisterna) mobiliserade deras anhängare att demonstrera. Närvarande var också den identitärera rörelsen och österrikes mest kända nazist, Küssel med en stor skara anhängare. Man såg videoklipps med folk som sträckte ut den högra handen (Hitlerhälsningen). Inget tvivel om vilka som låg bakom demonstrationen.

När dom frågade den vänsterextrema kvinnan hur hon kan gå och deltaga i en gemensam demonstration med nazister och högerextremister såg hon det inte alls så. I hennes värld var det en "folkets demonstration" och man kan inte görta något åt att det alltid finns med högerextremister i demonstrationer. Hon såg det inte alls som att hon var på högerextremisternas demonstration, utan att "ett par" högerextremister (5-10 stycken) var på deras demonstration.

FPÖ´s representant såg det också som en "folkets demonstration" och han såg inga högerextremister alls.

Visst fanns det också med "helt vanligt folk", men dessa var hjärntvättade av högern och vänstern. Både högern och vänstern spred ju ut att det gäller att försvara våra grundrättigheter. Demonstrationen var ju förbjuden och det går emot grundrättigheterna at förbjuda demonstrationer. De hjärntvättade lät sig luras, för ingen vill ta ifrån dom rättigheten att demonstrera, utan det handlar bara om tidspunkten för en demonstration. Tidspunkten är mycket olämplig under en pandemi. Folk som lät sig hjärntvättas tänker inte så långt att de kan väga upp vad som är viktigare, att demonstrera just nu eller att rädda liv, sjukvårdssystemet och ekonomin.

Journalisten som var med i diskussionen var en mycket klok kvinna. Hon sa att högern "fiskar efter röster" bland folk som är trötta på restriktioner och om högerpopulisterna hamnar i en regering igen, har vi en regering som struntar i vetenskapen och delvist inte ens tror på vetenskapen. Det var hon rädd för.

Vänsterextremisten ljög också. Hon hävdade att polisen lät högerextremisterna göra vad de ville och bara knuffade omkring gamla tanter och plockade fram gamlingar ur skaran som de kontrollerade och straffade. Tänk att hon bland de 10.000 demonstranterna just var där som de "5-10" högerextremisterna fick göra vad de ville utan att polisen gjorde någonting.

Journalisten blev frågad hur hon såg det och hon sa att polisen inte gjorde något annat än att ställa sig i vägen för folk. Poliserna var inte våldsamma alls och det såg man också på bilderna. Det enda som de gjorde var att de försökte häkta några av nazisterna som organiserade den olagliga demonstrationen. Men de var omringade av en stor skara livvakter.

Upp till toppen
Annons: