Annons:
Etikettnyheter
Läst 342 ggr
Janne Nilsson
2017-01-12, 09:46

Polisen parkerar vårdslöst.

Polisen följer inte trafikreglerna när de skall fika?
http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/p8AOE/polisen-tog-en-morgonfika--mottes-av-en-arg-lapp-pa-bilen

Jag kan förstå att de behöver ha nära till bilen. Men om nu en minut kan betyda liv eller död så kanske man inte skall lämna bilen över huvud taget för att fika?

En får helt enkelt sitta kvar medans den andre handlar och tar med sig till bilen. Alternativt att man fikar omlott, och skulle det vara så att den bilen som täcker upp för sina kollegor som fikar eller intar mat får larm så förflyttas statusen för den som fikar/äter till att de måste vara beredda på att rycka in. I artikeln står dessutom att det var flera bilar som fikade samtidigt vilket heller inte kan vara optimalt att alla är lediga samtidigt och dessutom på ett och samma ställe? Tanken är väl att man skall spridda ut bilarna över området för att just förkorta reaktionstiden.

Tycker ni det är berättigat eller handlar det om helt enkelt lathet och utnyttjande av tjänsteställning? Har även noterat att diverse hantverkare och privata entreprenörer  numera tycker att de kan parkera var de vill för att de utför jobb i fastigheten intill, väktare som kör in på gågator för värdetransporter, sopbilar som kör mot enkelriktat osv.

Janne Nilsson

"Bet Kinder bet, morgen kommt der Schwede.
Der Schwede der kommt mit dem morgenstern,
Er frist die kleine Kinder gern."

Annons:
[Nomen Nescio]
2017-01-12, 12:12
#1

#0 I min närmare krets har jag en polis av den gamla stammen som brukar säga att om man undrar var stadens poliser håller hus på dagarna så är det bara att ta en sväng till hämtbrödsbageriet klockan elva, för då trängs polisbilarna  på parkeringen.

Och apropå hantverkare så vet jag inga som är så hysteriska  när det gäller att kunna parkera gratis i anslutning till sin arbetsplats. Det är ju förståeligt när det gäller möjligheten att lasta av och lasta på och kanske hämta verktyg i bilen, men ofta står bilen  på innergården hela dagen utan att någon har ärende till den mer än när man åker på rast. På ett tidigare jobb hade vi två parkeringar för bud och entreprenörer men gott om betalparkeringar på lika nära håll, och ändå hände det att vår receptionist/p-tillståndsutfärdare blev utskälld när hon förklarade för vissa hantverkare att gratisparkeringen var bokad av någon annan.

kamera0710
2017-01-12, 15:12
#2

Hade ett par grannar i ett hyreshus som kom och sade till mig att de behöver min parkering och hade pratat med hyresvärden om detta. Jag tyckte inte att detta var någon stor sak och tog en annan parkering. Motiveringen var att mannen måste ha nära till bilen, jag tänkte att han var läkare eller något annat där varje sekund kan gälla liv eller död. Sedan fick jag veta att han jobbar på vägverket…

kamera0710
2017-01-12, 15:38
#3

Såg för övrigt en traktor som grusade i dag, den körde mot rött i en korsning.

Upp till toppen
Annons: