Annons:
Etikettnyheter
Läst 1627 ggr
vallhund
2016-12-20, 00:01

Attentat (?) i Berlin

"Minst nio personer dödades när en lastbil körde in i folksamling på en julmarknad i Berlin.

Polisen uppger att det kan röra sig om ett terrordåd.

– Det såg ut som att det var med avsikt, säger en polis till Berlin Zeitung.

Två personer ska ha suttit i förarhytten – den misstänkte föraren är gripen och den andra personen uppges ha hittats död på platsen."

http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/MGGjJ/lastbil-har-kort-in-i-folksamling-pa-julmarknad-i-berlin--minst-9-dod

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

Annons:
Tjeja
2016-12-20, 00:04
#1

"Lastbilen ska ha kört in i ett flertal stånd innan den stannade" http://www.svt.se/nyheter/live/live-lastbilsattack-mot-julmarknad-i-berlin

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

vallhund
2016-12-20, 00:09
#2

"Vid 23-tiden gick polisen i Berlin ut med en varning till allmänheten att hålla sig på långt avstånd från Breitscheidplatz där lastbilsattacken inträffade. På sitt Twitterkonto skriver polisen att den närliggande gatan Rankestrasse har spärrats av då ett "misstänkt föremål" har hittats. Föremålet undersöks nu av polisen."

http://www.dn.se/nyheter/varlden/lastbil-mejade-ner-folkmassa-i-berlin/

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

[Nomen Nescio]
2016-12-20, 09:47
#3

"En 23-årig pakistanier som kallas Naved B har gripits, enligt Die Welt – och på tisdagsmorgonen stormades ett flyktingboende där den misstänkte tros ha bott."---

"Tolv personer har dött till följd av attacken. Ytterligare 48 personer har skadats. Enligt polisen var det ett medvetet dåd."---

http://www.expressen.se/nyheter/lastbil-korde-in-i-folkmassa-i-berlin/

Tjeja
2016-12-21, 05:39
#4

Den tidigare gripne mannen har tydligen släppts nu i brist på bevis. Så nu går gärningsmannen fri och IS har gladeligen tagit på sig dådet, förstås… Suck..

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

[Nomen Nescio]
2016-12-21, 07:43
#5

#4 Ja, den personen var nog oskyldig. Hoppas att det finns några övervaknings- och vägkameror med inspelningsfunktion som plåtat bilen under framkörningen med attentatsmannen synlig…

[Nomen Nescio]
2016-12-21, 12:49
Annons:
Huygens
2016-12-21, 20:53
#7

Polisen säger att dom har hittat en tunisisk mans ID-kort under lastbilssätet, så då måste han ju vara den skyldige och en belöning på 100 000 € är utlovad för gripandet av mannen. Dessutom blir den stackars saten beskriven som "mycket farlig".

Mannen har stått under övervakning och telefonavlyssning av tysk polis.

ID-kortet under bilsätet…

Tror ni på det här?

[Nomen Nescio]
2016-12-21, 20:55
#8

Ja då - i jämförelse betydligt mindre trovärdiga historier har man hört från vissa nyhetsförmedlare och deras bulvaner.

Huygens
2016-12-21, 21:33
#9

Låt mej gissa. Polisen kommer påstå sej ha hittat den stackars tunisiern och sedan skjuts han ihjäl av tysk polis. Ingen att förhöra.

Huygens
2016-12-22, 14:41
#10

Var platsen vald utifrån numerologi? Den påstådda attacken skedde intill Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche, en protestantisk kyrka. 12 döda och 48 skadade, men varför syns inga spår av dom skadade på marken? Hur många bilder finns det på faktiska offer som tas bort på bår?

Frågetecknen hopar sej. Hur kunde polisen missa under 24 timmar att det fanns ett ID-kort under förarsätet på lastbilen?

Vem placerade ID-kortet under lastbilssätet?

[Nomen Nescio]
2016-12-22, 15:03
#11

Vem säger att polisen missade ID-kortet under 24 timmar? Jo, en högerfrontsledare, som påstår sig ha fått informationen av en "poliskälla". 

Vad som hittills sägs i media (SVT och TV3 Nyheter bl.a.) är att den polske lastbilschauffören uppenbarligen levt fram till attacken på torget. Han satte sig då till motvärn, och det kan vara så att han förhindrade ett än värre blodblad, likt det som skedde i Nice.  Att attentatsmannen kan ha tappat sin plånbok (för det var uppenbarligen en plånbok med ID-kort i, inget löst ID-kort som påståtts några gånger i denna tråd) under handgemänget låter fullt möjligt.

Att polisen först tog in den utpekade och nu friade mannen bör vara naturligt, han var i det läget misstänkt, och om inte huvudman så kunde han ju ha varit medverkande.  Men polisen kan mycket väl redan då ha inlett spaningar efter plånboksmannen utan att gå ut offentligt med det. Först när man var i behov av allmänhetens tips avslöjade man sitt fynd. Då hade man även haft tid på sig att kontrollera DNA-spår som styrker att den här personen varit på plats vid fordonet.   

Tycker man att frågetecknen hopar sig kanske det beror på att man vill att det skall framstå så?

Huygens
2016-12-22, 15:56
#12

DNA-spår tar dagar att verifiera, det låter som påhitt och en plånbok på golvet, då borde polisen sagt det mycket tidigare, kan man tycka.

Dessutom, DNA-spåren kan komma från plånboken. Det kan räcka att tredje part gnider plånboken över säten och ratt. Men som sagt var, det borde tagit dagar om inte veckor att säkra DNA-spår.

.

Hur kan den polske lastbilsföraren levt fram till attacken? Om det nu finns en hemsk terrorist, borde inte terroristen gjort sej av med den ursprunglige föraren först, innan resan till attackplatsen påbörjas?

Och hur kan det komma sej att lastbilen i så fall tog sej till marknadsplatsen med en levande polsk förare, storväxt dessutom på 130 kg?

Varför finns det inga alternativa funderingar, förutom att ID-kortet placerats i lastbilen av tysk säkerhetstjänst, kan det inte vara så att en tredje, helt okänd angripare lagt ID-kortet/plånboken i lastbilen för att skuldbelägga en oskyldig tunisier?

Varför finns inte ens den funderingen med i polisens efterlysning på 1 miljon kr, som har väldigt mycket tuff Vilda Västern-stil över sej, det är bara texten "Dead or Alive" som saknas.

I så fall kan ju alla bankrånare, inbrottstjuvar mm utnyttja den saken och lämna oskyldiga personers plånböcker på brottsplatser för att själva gå fria.

Varför finns inte tanken om skuldbeläggning med i polisen perspektiv?

Ska vi tro på det?

[Nomen Nescio]
2016-12-22, 16:18
#13

Ja du, man kan ju försöka och söka mystiska samband allt efter eget behag. Sveriges Radio skrev samma dag som attentatet inträffat att "sparad information i lastbilen, bland annat GPS-data, visar att någon startade fordonet ett flertal gånger vid 16-tiden. Die Welt, som citerar polska medier, skriver att det kan tyda på att den misstänkte gärningsmannen då kapade lastbilen och försökte få styr på den."

Var förövaren osäker på hur bilen fungerade kan det ha funnits en anledning för honom att hålla föraren vid liv så länge han hade användning av honom.

Ska "vi" tro på det skriver du, om ID-kortet. Du väljer givetvis att tro på vad du vill, det sorgliga är att du försöker påverka andra att känns misstro, men det är ju helt i linje med vad man kan förvänta sig.

Annons:
landsbygdsbo
2016-12-22, 17:52
#14

#13 Det senaste är väl att man hittat fingeravtryck i lastbilen, avtryck som är registrerade till de id-handlingar som hittats….

[Nomen Nescio]
2016-12-22, 17:54
#15

#14 Ja, jag uttryckte mig lite fel - det var förstås fingeravtryck jag avsåg när jag skrev att DNA hade kontrollerats.

landsbygdsbo
2016-12-22, 18:55
#16

Och teorin till att papperen låg i bilen verkar ju vara att killen med våld tagit bilen och råkat i handgemäng med föraren, som sedan blev skjuten…

I samband med detta skulle han ha tappat papperen.

[Nomen Nescio]
2016-12-22, 19:42
#17

#16 Ja, jag tycker att det är en rätt trolig bild, så länge inte annat framkommer.

vallhund
2016-12-23, 10:57
#18

Sannolikheten att något som Huygens framför är trovärdigt är minimal.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

landsbygdsbo
2016-12-23, 11:35
#19

undrar om det är rätt kille som blev skjuten i Italien nyss

Annons:
[Nomen Nescio]
2016-12-26, 22:15
#21

#13 "Den polska lastbilschauffören Lukasz Urban blev det första offret i förra veckans terrorattack i Berlin. Men nu hyllas han även som en hjälte, och en insamling i hans namn har tagit form. Detta efter att initiala rapporter visat att han kan ha räddat flera liv, precis innan attacken, enligt Daily Mail."---

"Lukasz Urban ska först ha blivit knivhuggen, men trots detta vittnar den tekniska undersökningen om att han ska ha kämpat med terroristen Anis Amri om lastbilens ratt. På så sätt kan Urban ha räddat flera liv från vansinnesfärden genom att styra bort den från marknaden. Efter att lastbilen stannade ska Urban enligt BBC ha skjutits till döds, sannolikt av Anis Amri."---

http://www.expressen.se/nyheter/han-hyllas-som-hjalte-efter-lastbilsattacken/

[Nomen Nescio]
2016-12-27, 09:14
#22
Huygens
2016-12-27, 13:03
#23

#22 Hoppsan!

Inkonsistenser.

Så den officiella historien håller på att rasa på fler punkter, än bara bristen på skadade, den totala avsaknaden av blod på lastbilens utsida, den totala avsaknaden av blod på marken och bristen på bevis.

Speciellt lastbilens orimliga hastighet (privatbilists kamera) av 60 km/h, som ofullständigt filmades från sidan, visar att lastbilen inte kunnat svänga och röra sej genom "gågatan" såsom den officella fasaden påstår.

[Nomen Nescio]
2016-12-27, 13:32
#24

#22 Den här sidan heter Aktuellt iFokus, och då är det väl inte mer än rätt att dela med sig av det som diskuteras i media i nutid, oavsett om det styrker ens ståndpunkter eller inte? Jag har intrycket att du istället är sysselsätt med att försöka skapa nyheter genom dina tolkningar, egenproducerade och/eller levererade, allt för att förmedla den världsbild du och en speciell krets står för.

Huygens
2016-12-27, 13:51
#25

Nomen, vad är du ser på 8:e bilden i denna nyhetsartikel från DailyMail? Ja, du ser syndabocken Amri, som troligen inte ens var i närheten av lastbilen, i en vit ärmlös undertröja.

Och vad ser du på väggen till vänster i bild?

Vad ser du på väggen?

[Nomen Nescio]
2016-12-27, 14:05
#26

Jag hittade inte den åttonde bilden på den plottriga sidan.

Men frågan är väl, som vanligt vid utspel från dig, vad det är du vill att man skall se.

Huygens
2016-12-27, 14:10
#27

#26 Du kan väl söka dej ner genom artikeln. Påstår du att du inte hittat bilden på Amri i vit ärmlös undertröja?

Edit: DailyMail erbjuder tydligen en möjlighet att länka till vissa av sina bilder, så bilden är här. Nu ser du den.

Annons:
[Nomen Nescio]
2016-12-27, 15:01
#28

Jo, nu ser jag bilden och (IS?) scarfen på väggen, som råkar vara vikt i en trekant, och padam - nu kommer väl illuminatiutspelet "som av en händelse", förmodar jag?

(Och det där "syndabocken som troligen inte ens var i närheten av lastbilen", hur väntat var inte det att du skulle klämma in det i en bisats?)

Huygens
2016-12-27, 15:17
#29

Dom lämnar sina märken.

Det finns ingen som normalt sett hänger en duk på det sättet.

Tycker du inte att det ser konstigt ut att duken (?) på väggen är vikt som en stiliserad svart satanistisk pyramid. Du kan även skönja det gyllene ögat i pyramidens mitt. Ett sammanträffande?

Varför?

.

Låt oss undersöka nästa sak.

Det har publicerats en bild som påstås vara den ihjälskjuten syndabocken Amri. Bilden syns med en gång här (DailyMail).

Kan du se vad som är fel?

[Nomen Nescio]
2016-12-27, 15:37
#30

#29 Nej, nu får du leta andra lekkamrater att leka låtsaslekar med. Du har väl några som gillar att gå i ledband?

Huygens
2016-12-27, 16:01
#31

Du har en massa bevis. Det är mitt framför näsan på dej. I tidningsartikel efter tidningsartikel. Varför inte titta på bevisen?

[Nomen Nescio]
2016-12-27, 16:14
#32

#31 Därför att det som är "bevis" för dig är bluff för mig.

Huygens
2016-12-27, 17:09
#33

#32 Beror det inte på ifall du inte vill se på bilderna, se bevisen?

Likadant kolla med vilken hastighet lastbilen (videoklippet) påstås köra in på marknadsgatan. Officiellt runt 60 km/h (40 miles/hour).

Hur lyckas lastbilsföraren räta uppe en lastbil med släp fyllt av järnrör? Flera uppgifter i DM anger vikten till 25 ton. Titta på bilden här, hur skarpt måste inte föraren ha girat. Och varför svänger föraren ut på bilvägen igen, när denne lika gärna kunnat fortsätta nerför gågatan? Varför stannar lastbilen?

Och varför angavs gatan som lastbilen kom ifrån till Kantstrasse i två dagar, för att sedan ändras till Hardenbergstrasse? Rimligen borde media vetat rätt fakta inom några timmar.

Av alla bilder har jag hittat en som visar något på marken som möjligen kan vara blod, men ser mer ut som bäravkok eller rödkålsoppa, möjligen värmd glühwein eller röd saftsås. Hur är det möjligt att över 60 personer är påkörda och det är mindre blod än efter ett skadad rådjur?

Varför ler dom italienska poliserna, gör V-tecken och uppvisar det amerikanerna kallar duping delight?

Ett ögonvittne föjde ju efter lastbilsföraren som greps. Hur kunde det komma sej att lastbilsföraren släpptes efter att ha beskrivit som en "pakistanier" med mentala problem? Media visade under tiden bilder på pakistaner som brände den amerikanska flaggan för att få allmänheten i rätt stämning för charaden. Den mentalstörde "pakistaniern" släpptes.

Hur kan det komma sej att den gripne lastbilsföraren "pakistaniern", släpptes om denne varit följd av ett ögonvittne från brottsplatsen?

Är det inte lite väl många frågor även för dej?

[Nomen Nescio]
2016-12-27, 17:19
#34

#33 Jo, det är alldeles för många frågor. Och totalt världsfrämmande, precis som vanligt.

Annons:
Huygens
2016-12-27, 17:44
#35

#34 Vem är "världfrämmande"?

Ögonvittnet följde efter lastbilsföraren i 2,5 km in i Tiergarten och var hela tiden i kontakt med polisen via mobiltelefon. Polisen hade bara bara behövt slå en järnring runt Tiergarten för att gripa lastbilsföraren.

Edit: Här är en ännu bättre bild som visar hur orealistiskt skarpt den "25 ton" tunga lastbilen måste ha svängt i 60 km/h. Var är blodet på marken?

landsbygdsbo
2016-12-28, 08:18
#36

#35

Vadå svänga skarp. Videofilmen visade ju bilder tagna till höger om granen (sett nerifrån i din länkade bild) Och lastbilen kom från vänster…då hade han ju i sort sett bara att köra rakt fram eftersom gatan svänger åt vänster för lastbilen….

Huygens
2016-12-28, 12:00
#37

Frågan är om videoklippet är uppsnabbat. Manipulerat. Ser man på fotgängarna som sedan går till höger i bild, efter att lastbilen passerat, håller fotgängarna hela tiden minst en fot i marken, och det kan man bara göra om man går. staged event

landsbygdsbo
2016-12-28, 12:08
#38

#37 Samtidigt så blinkar bilen i normal takt ,

Men ditt argument om tvär sväng…vart tog det vägen? tog det en högersväng istället eller snurrade det runt i en rondell?

Huygens
2016-12-28, 12:20
#39

#38 se #33, #35 och den infällda bilden här (punkt 2, lastbilen kom från Hardenbergstrasse). Lastbilen gör en skarp sväng.

Bilen i videon blinkar snabbt. Hur mycket är videomanipulerat?

landsbygdsbo
2016-12-31, 01:02
#40

#39

suck… Lastbilen kom från nordväst på Hardenbergstraße. För att fortsätta på vägen upp mot Budapesterstraße hade han varit tvungen att gira ca 45 grader åt vänster.

Nu gjorde han inte det utan körde rakt fram in i julmarknaden, väl inne på marknadsgatan efter ha kört på ett skjul så gjorda han den "tvära" svängen du talar om..på ca 45 grader. Det framgår tydligt av kartan och gatunamnet.

Så ta ett varv till så kanske polletten trillar ner…

Men titta gärna här

https://www.google.se/maps/place/Hardenbergstra%C3%9Fe+22,+10623+Berlin,+Tyskland/@52.5055492,13.3326924,18z/data=!4m8!1m2!2m1!1sBreitscheidplatz!3m4!1s0x47a850fe7379ffdf:0xd712b4e510e40f22!8m2!3d52.50663!4d13.33067

Huygens
2016-12-31, 01:06
#41
Annons:
landsbygdsbo
2016-12-31, 01:29
#42

#41  Ett varv till då. Titta på en karta. Hade han kört rakt fram så hade han rammat det randiga skjulet under rampen på promenadstråkets högra sida. Nu gjorde han istället en vänstersväng, och den var knappast tvär heller. Ny pollett ;)

Huygens
2017-01-01, 15:43
#43

Vidare kan man ganska lätt se att något är svårt fel med fotot på den "skjutne" Anis Amri.

Till att börja med kunde Amri förflytta sej mellan landsgränser som ett spöke utan några som helst dokument, vilket antyder att han haft hjälp av säkerhetstjänsten.

.

Jag nämnde italienfotot tidigare, och nu är det dags att göra en sekvensiell analys av fotot på den påstått "skjutne" Amri.

1. Inga skottskador syns, Faktum är att inga skador alls syns.
2. Både dropp och respiratorslang har satts in utan att Amri lyfts till bår.
3. Påsen med dropp på marken är tom (tänk själv, se det som ett IQ-test).
4. Det finns ingen anledning med respiratorslangen i munnen.
5. Det finns ingen motivering varför "skräp" ligger på marken och över Amri.
6. Inget blod syns någonstans, trots att Amris "skjutits" ihjäl.
7. osv.

.

Det är en barnlek att se att foto på den "döde" Amri är iscensatt som ännu en del av en falskflagga.

Just bristen på skottskador är så iögonfallande att man klart kan se på den bara överkroppen att inget hänt. Det finns tre mörka fläckar på höger sida. Smuts eller födelsemärken, men inte blodiga skottsår.

Det är även omotiverat att sjukvårdspersonalen inte lyft upp Amri på bår och lagt en filt runt Amri. Efter mörkrets inbrott är det kallt på marken i Italien såhär års. En skadad person får sämre överlevnadschanser om denne ligger och fryser.

Varför ligger inte Amri på en bår?

Lyftet till en bår tar 5 sekunder och underlättar arbetet för sjukvårdarna och ger möjlighet att snabbt få in den skadade i en ambulans.

.

Jovisst, ser det ut som sjukvårdarna satt in dropp, men hur kan droppåsen på marken ha hunnit tömmas? Dom flesta droppåsar tar 1 - 4 timmar för att tömmas, påsarna droppar ut sitt innehåll till en slang som går till den skadade.

På den tiden hade Amri hunnit till sjukhus med ambulans.

Varför har han en respiratorslang i munnen? Om han skadat ryggraden så att nervsignalerna inte går till lungorna, borde han haft synliga skotthål i kroppen.

Hur lyckas han vara så levande att sjukvårdarna satte in både dropp och respiratorslang i munnen på Amri utan att han samtidigt blödde? Var är blodet?

Amri är lika blodfattig som ambassadör Karlov. staged

Var han vid medvetande, men sjukvårdarna misslyckades ta honom till sjukhus och så dog Amri oförklarligt och plötsligt. Osannolikt.

Varför ligger det tyg eller skräp över Amri? Varför är inte kroppen övertäckt, medan polisens brottsplatsundersökare placerat ut en/flera gula plastmarkör(er) på marken (en med siffran 9).

Är det för att ge den fejkade scenen ett mera kaosartat intryck?

.

En enda bild och vi kan se att det här kan ej stämma.

Något är allvarligt fel.

false flag

vallhund
2017-01-01, 20:02
#44

Hörru       Huygens  kan du inte hålla dig till att krascha i dina egna trådar?

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

landsbygdsbo
2017-01-01, 21:35
#45

#44

Då ska vi se.

Respiratorslang kan användas vid exempelvis bruten nacke, eller då ryggmärgen slitits av pga olycka eller skottskada.

Så slangen kan vara befogad.

Plastlåsen, ja om den är tom eller ej framgår ju inte av bilden, de är rätt platta i liggande tillstånd

Så med tanke på din initierade och totalt felaktiga analys från Berlin så är det väl så att fortsätter i samma anda😃

annia1
2017-01-02, 02:27
#46

Det är vad jag ser inga större fel på bilden som finns länkade i 43. När sjukvårdspersonal kommer till plats så gör de en bedömning hur skadad personen är och sen arbetar utifrån det.

En sak som de avgör på plats är om personen sannolikt kommer behöva läggas i respirator när den kommer till sjukhus och då enklast att intubera på plats. Sen vet jag inte om dom har portabla mindre respiratorer med i ambulanser eller om dom bara använder andningsballong, men båda är lätt utbytbart mot respirator när man anländer till sjukhus. Och att intubera på plats och använda portabelt/ballong istället för att använda mun mot mun metod underlättar arbetet på plats för slangen ser till att hålla luftvägarna fria utan att man behöver se till att hålla huvudet i rätt position.

Att dom inte lagt nån filt under/runt han det har dom sannolikt struntat i för att spara tid. För att få han att överleva så har dom koncentrat sig på det som var det viktiga i sammanhanget, att se till att han fick syre och stoppa blödningen.

Ja en droppåse är när den är full rätt bullig, men när man förlorar blod så är det inte så att det bara droppar nån droppe i taget utan de måste ersätta blodförlust så det är högre hastighet så han har sannolikt fått i sig en hel del av innehållet.

Att han inte ligger på bår är inte heller nåt konstigt. Kan mycket väl tänka mig att de först ville stoppa blödningen för de 5 sek för att lägga han på båren kan vara skillnaden mellan liv och död. För den delen är det ju mer än 5 sek det gäller för de ska ta ut båren ur bilen och det tar också tid och det är inte det första man gör när man kommer till en olycksplats utan första man gör är bedömning av den skadade och gör första åtgärderna för att rädda liv. 

Att det ligger "skräp" där är inte underligt. Sjukvårdspersonal viker inte ihop förpackningsmatriel och snyggt lägger det åt sidan, utan de sliter bara upp det dom ska ha och bara släpper förpackningen. Det vita som ligger på hans högra sida är sannolikt större kompresser eller annat av det slaget. För det är ju inte så att de använder små kompresser för att stoppa större blödningar utan de är modell större. 

När det gäller att man inte ser nåt blod, nu vet jag inte, möjligt att marken bara är mörk annars kan det vara blod det som syns vid hans högra arm, men det mesta blodet kan ha runnit in under ryggen eller hamnat inne i hans skjorta/jacka och ev sugits upp av tyget. Sen är det ju så att hans skjorta/jacka ligger uppvikt så dom kan dölja både blod och sår.

Att det inte syns några skottskador, ja kanske för att de täcks av de "skräp" som ligger på hans högra sida. Tittar man på det vita "skräpet" som ligger på högra sida så är det mörkt, sannolikt tack vare blod.

Att polisen redan satt ut markeringar är inte konstigt, de kan börja sitt arbete direkt så länge de inte stör sjukvårdspersonal.

.

Huygens
2017-01-02, 13:34
#47

#46 Nu missar vi kanske helheten, men jag måste kommentera en detalj.

Att inte se till att en skadad hålls varm är kritiskt. På 1950-talet förstod läkarna först inte varför vissa patienter bara dog, trots att dom fick rikliga blodtransfusion under operationerna. På 1960-talet ökade överlevnadschanserna dramatiskt när läkarna såg till att hålla patienten varm och såg till att det kylförvarade blodet värmdes upp innan blodtransfusion. (Undantag är idag modern, kontrollerad nedkylning av hjärnan för att minska skador.)

Att låta en svårt skadad person kylas ner genom att ligga naken på bar mark vintertid (även i Italien) är helt orimligt.

En skadad person kan dö av fysisk chock när alla yttre blodkärl drar ihop sej och kroppen kyls ner.

.

Det finns inget blod på bilden. Det finns inget som tyder på blödning. Det är fejk. Meningen är att testa dej. Hur godtrogen är du? Hur villig är du att tro på något som är fel?

Hur långt kan myndigheterna driva sin charad och du tror ändå på deras lögner.

Om blödningen är i en arm eller ett ben, kan blödningen stoppas med tryck, som bibehålles och patienten sveps i filt, lyfts upp på bår och körs till sjukhus.

Är blödningen centralt i kroppen är det mycket svårare att på plats, att med tryck stoppa blödningen. Det är då kritiskt att direkt köra till sjukhus.

Även om det inte finns öppet sår på kroppen kan det finnas inre blödningar i kroppen som orsakar så mycket tryck på hjärtats utsida att hjärtat inte orkar slå. T ex vid bilolyckor då bröstkorgen skadas. Då måste patienten till sjukhus omedelbart och bröstkorgen måste öppnas på sjukhus av läkare. Bröstkorgen öppnas definitvt inte av sjukvårdare på plats på den kalla marken utomhus.

Liknande problematik finns vid blödning i hjärnan.

.

Ditt påstående att dropp ersätter blod är inte riktigt rätt. Vad som kan ersätta blod är blodsubstitutet, en specifik substans. Men det tar tid att tillföra blodsubstitutet.

Sjukvårdare låter inte en svårt skadad ligga kvar på marken medan blodsubstitut tillförs, samtidigt som blodet rinner ur patientens skador. Det är bara galet. Patienten lyfts upp på bår, in i ambulans och körs till sjukhus.

Är blödningen i bröstkorgen är det som sagt var kritiskt att köra den skadade till sjukhus just för att trycket på hjärtats utsida är farligt och stoppar hjärtats verksamhet. Att tillföra blod eller blodsubstitut hjälper inte patienten att överleva om hjärtat stoppas pga tryck i bröstkorgen.

.

Att Amri ligger kvar på marken, utan filt, trots att både dropp och respiratorslang satts in utan att han kommit upp på bår, är helt orimligt. Det måste framgå för vem som helst att sjukvårdarna haft tid att jobba på Amri och därför också kunnat lyfta honom, om det nu är Amri och inte en sk crisis actor, som bara spelar skadad.

En skadad patient som fått diverse sjukvårdsutrustning anbragt, körs till sjukhus. Sjukvårdarna fattar inte beslut att patienten är död. Det är helt orimligt att Amri inte tagits till sjukhus. Det är orimligt att han bara fått ligga kvar på marken med en droppåse som runnit ut.

Det är läkaren på sjukhus som avgör ifall Amri är död. Inte sjukvårdare som slarvigt överger honom på marken.

Det saknas rim och reson i det som visas på bild.

Det är en omöjlighet.

En fantasi.

annia1
2017-01-02, 16:28
#48

Nej det där med nedkylning är på det stora hela historia. Visst blir man tillräckligt nedkyld så att kroppstemperaturen går ner under 28 grader då är risken rätt stor att du dör om du inte redan är under vård, men ner till det gradantalet klarar man sig rätt bra. Dessutom används nedkylning inom sjukvården bla på för tidigt födda barn och läser man tex den här länken så kommer nedkylningen troligen användas mer och mer inom sjukvården för att rädda liv. Och läser man den här länken så verkar det som man ska börja använda nedkylning när personer med cancer får cellgifter.
Och det är tack vare att kroppen blir nedkyld som en del som drunknat vintertid kan räddas inte bara tillbaka till livet utan att de i princip klarar sig utan skador fast de egentligen bör anses som döda. Så nedkylning är inte enbart av ondo.

Sen struntar du helt i det som finns mitt i bilden. Mannen har en svart skjorta/jacka på sig och tyg drar åt sig vätska vilket blod är. Och då jackan/skjortan är svart så syns det inte om den dragit åt sig blodet.
Sen kan det väl finnas ytterligare en orsak till att man inte ser blod. Om jag inte kommer ihåg alldeles galet så slutar man blöda i och med att hjärtat slutar slå. Så då är det bara tyngdlagen som gör att det kan komma blod från kroppen och det förutsätter då att såren finns så att det kan rinna ur. 

Det där du återigen tar upp om bår, nej det är helt rimligt att han inte ligger på bår. När ambulans blir utkallad så är inte båren första prioritet utan första prioritet är att rädda liv. Och det tar tid att ta ur båren ur bilen. Vet inte hur det är i andra länder, men i sverige så är båren oftast i uppfällt läge för att sitta. Så det tar alltså extra tid att fälla ner båren i liggande läge. Så glöm det där med båren. Och det med intuberingsslangen det har jag redan förklarat.

När det gäller att dödsförklara en person vi vet inte vilka rättigheter sjukvårdspersonalen där har och vi vet inte heller om det även kom dit läkare som dödsförklarade han på plats. Så en person måste inte tas till sjukhus för att förklaras död. 

En sak som jag inte tänkte på igår när jag skrev. Fötterna och lite av benen man ser på bilden är inte en sjukvårdare utan en kriminaltekniker. Så sjukvårdarna har redan gått därifrån.

Så det som du ser som orimligt/konstigt är fullt naturligt.

.

Annons:
landsbygdsbo
2017-01-02, 16:41
#49

För, har det konstaterats att killen är död så förvandlas platsen per omgående till en brottsplats och krim teknikerna tar över, så sker ju i Sverige med ;)

Huygens
2017-01-02, 17:37
#50

#48 Du jämför äpplen och päron. Att man kyler hjärnan i vissa särskilda fall har jag redan nämnt i #47 och det är en modern speciell metod under kontrollerade former, som inte har med skjutningen av Amri att göra.

Ditt andra påstående att man kyla ner folk till 28 grader är riskabelt och stöds ej av din artikel som endast pratar om eventuell framtida experimentell nedkylning av människor till 32 grader. Risken är annars att hjärtat stannar, då hjärtat fungerar dåligt i sänkt temperatur.

Dessutom länkar du till en experimentell nedkylningmetod av försöksmöss från år 2002, inte faktiskt nedkylda människor. Det har gått 14 år.

.

En skottskadad person som mycket lätt går in i fysisk chock och kan dö av köld, är en medicinskt riskabel, osäker och okontrollerad nedkylning på kalla marken vintertid. Det är farligt.

Galenskap.

Jag kan heller inte se någon uppgift om att en läkare kom till platsen. Om en läkare eventuellt kunde ta sej till platsen, varför kunde inte Amri lika gärna köras till sjukhus? Dom är flera personer på platsen och det är bara en skadad. Att ta ut båren, rulla fram den och lyfta in Amri går fort, om det nu ens är Amri och inte en crisis actor.

Det är normalt vid en skadesituation att ta den skadade till sjukhus

Som jag sa, blödning i armar och ben kan stoppas med tryck. Blodsubstitut, om det ens ges, hjälper endast tillfälligt, personen fortsätter blöda. Blödning centralt i kroppen kan i allmänhet inte stoppas manuellt av sjukvårdare, utan personen måste omedelbart till sjukhus. 

Lyftet till bår går snabbt, till sjukhus, ökar den skadades chanser att överleva. Den tömda droppåsen är bara tokigt. I övrigt, se mina tidigare iakttagelser.

Scenen ser i bästa fall ut som något ur en Hollywoodfilm där regissören har bristfälliga kiunskaper i akutvård. Skräpet som ligger över Amri ser tokigt ut. Riktiga sjukvårdare vill få bort allt skräp som stör när dom ska stabilisera den skadades tillstånd och låter inte skräp, textilplagg ligga i vägen.

Varför är inte den döde övertäckt för att förhindra bevismaterialkontaminering och bevismaterialförlust? Och som sagt var, varför finns det inget blod någonstans?

Det påminner om den påstådda skjutningen av Karlov.

landsbygdsbo
2017-01-02, 17:51
#51

????

vallhund
2017-01-02, 17:52
#52

Vad gäller kroppar o köld så härstammar kunskaperna från -30 o -40 talen.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

annia1
2017-01-02, 19:25
#53

Huygens jag skrev inte att dom kyler ner personer till 28 grader. Jag skrev att det är den temperaturnivån som är gränsen för att bli farlig.
Dom kyler ner för tidigt födda barn även idag, fast det kanske inte sker på alla sjukhus för inte säkert att de alla har utrustningen för det. Hur mycket av det andra dom gör idag vet jag inte.

Varför skulle dom skrivit ut att läkare kallats till platsen. Och en läkare kan ha kallats ut samtidigt som ambulansen fick sitt anrop. Utkallande av läkare kan ske även i sverige vid olyckor så det är inget konstigt.

Att han inte är övertäckt på bilden endera har dom inte hunnit göra det när bilden togs eller så har dom av nån anledning tagit bort övertäckningen just för tillfället, för det finns you tube film där det visas att han är övertäckt med en guldfärgad foliefilt.

Att det ligger "skräp" kvar. Sjukvårdarna har ju slutat jobba med han och lämnat platsen.  Bilden är tagen efter att kriminaltekniker börjat arbeta med platsen för det är fötterna/benen på kriminaltekniker som syns på bilden. Varför skräpet ligger på det sätt det ligger vet jag inte, men för mig ser en del ut att vara kompresser så då är det nog naturligt att det ligger där han ev har skada.

Blodet har jag redan förklarat flera gånger. Det kan ha sugits upp av jackan/skjortan. Hur många gånger ska jag skriva det att tyg suger upp vätska.

.

Tjeja
2017-01-03, 04:56
#54

Nu är ni väl lite väl långt ut o snurrar hörrni..?

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Upp till toppen
Annons: