Annons:
Etikettnyheter
Läst 1002 ggr
Halvdansken
2016-11-12, 15:01

Varför Clinton förlorade.

Detta är nog den bästa analysen jag hört om varför Clinton förlorade, SD går framåt och Brexitsidan vann.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Annons:
Woodland
2016-11-13, 16:10
#1

Hej Halvdansken!

Han har en poäng i att man måste diskutera med motparten=dialog. Men samtidigt verkar han tro att han skulle kunna övertyga vem som helst genom att endast lägga fram sin sida. Det är att bortse från faktumet att det finns konkreta sakfrågor (han nämner Obamacare).  Denna föresatsen visar en underförstådd överlägsenhet och arrogans. Hans grundläggande tes är att vänstern förstår allt och att bara han får tala med motparten kommer den underordna sig på grund av att han har rätt.  

Men om jag vågar mig på lite djupare analys skulle det vara så här:

Det finns många orsaker till varför Hillary Clinton förlorade.  Listan är lång. Bland annat för att hon för den breda publiken i USA är hälften av (enligt deras tycke)  en ohederlig och penninghungrig allians. En stor del av befolkningen har inte glömt Bill Clintons tidigare agerande och ser dom som ett par i brott. Det är viktigt. När Bill anklagades av flera kvinnor för våldtäkt backade Hillary honom och hotade dem med underförstådda meningar.   När en presidentkandidat är under FBI- och IRS-granskning, ljuger för kongressen under ed, är under en viss påverkan av George Soros och lägger skattebördor på den svarta-vita-latinamerikanska-asiatiska medelklassen behöver man inte titta i stjärnorna för att hitta orsaken till varför hon inte blev vald. 

Hon förlorade för att hon lovade fyra år till (minst) av samma politik som President Obama. De som förut röstade på Obama röstade för Trump denna gången. Väljarna vill inte ha ett system där främmande statsmakter och stora bidragsgivare med tvivelaktig bakgrund får tillgång till "Oval Office" på samma sätt som de fick till Clinton när hon var utrikesminister.  Clinton har mycket motstånd i de etablerade ordningsmakterna.  Hennes kampanj fick ett svagt gensvar och som dragplåster tog hon hjälp av Hollywood- och popstjärnor. Dessa lever i en alternativ verklighet långt från den vanliga medborgaren. (Konstigt att människor som står på scen eller har en gitarr runt halsen plötsligt blir politiskt sakkunniga.) Väljarna är också trötta på regeringens aggressiva krigföring. Enligt WikiLeaks är Libyenkrisen "hennes". Benghazi är hennes ansvar.  Putins rådgivare sade att i ett USA under Hilary Clinton var risken för tredje världskriget stort.

Trump vann för att han bland annat begrep och gav röst år den enorma frustrationen som sjuder bland den hårt arbetande befolkningen.  Det var därför människor röstade på Trump. Denna frustration har många sakfrågor som den ger uttryck för. Det kan vara att  deras jobb försvann utomlands eller lades ner,  Obamacare, illegal invandring, behandling/ attityd till polis, försvar, krigsveteraner, med mera. Trump har också föresatserna att ta itu med drogkartellerna som skickar drogar, vapen och gäng över gränsen. Han har hotats av drogkartellerna.  Han har en ömsesidig respekt för Secret Service, polisfacket, gränspolisen, militären och så vidare. Folket i USA är trötta på att se statsskulden ticka iväg och att rikedomen i landet flödar ut till andra länder och vissa individer. Mexico och Kanada är plötsligt beredda att sätta sig ner för att omförhandla handelsavtalen - och Trump är inte ens insatt i ämbetet ännu!

Trump är egentligen ett fenomen och har ett mångfaldigt och brett stöd. Det är värt att notera att 70% av de vita kvinnorna röstade på honom fastän övervägande del inte gillade hans snack. De såg bland annat på hans familj. Dottern Ivanka är en framgångsrik modern affärskvinna. Sönerna är också mycket duktiga och älskar sin far.  Trumps kampanjmanager är också den första kvinnliga sådan som någonsin fört sin kandidat till Vita huset. Han har stöd av Peter Theil, en homosexuell IT-entreprenör i  Silicone Valley, och många fler.>( Och detta stöd är till stor del på grund av att Trump vågar nämna radikal Islamism som ett hot.) En utav hans närmaste vänner och rådgivare är en svart neurokirurg. Han fick många röster bland den latinamerikanska gruppen och vann stort bland exilkubaner. 

Här i Europa har vi inte fått ta del av en balanserad bild helt enkelt för att medierna har ignorerat den. Det är inte konstigt - det har de även gjort i USA. Nu försöker de omgruppera och angripa honom från andra synvinklar. Det är säkert dåligt för deras affärsverksamhet. Vad allt detta betyder för resten av världen återstår att se.

Trump kan vara en stor räddare eller det sämsta som har framkommit. Tiden kommer att visa. En sak är säker: att detta omvälvande val i USA kommer att analyseras in i sömmarna och gå ner i historieböckerna.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Aniara14
2016-11-13, 20:56
#2

#1 Jag undrar varifrån du fått uppgiften att 70 % av dom vita kvinnorna röstade på Trump?

Jag har hittills bara sett siffran 53 %, och den verkar komma från "exit polls" alltså vallokalsundersökningar, och dom anses väl inte vara så där väldigt säkra.

Jag tror att det nog är bättre att vänta och se ifall det kommer några andra mer tillförlitliga väljarundersökningar innan man kan börja dra några mer bestämda slutsatser om vilka väljargrupper som röstade på vem, och varför.

An ounce of prevention is worth a pound of cure

Woodland
2016-11-13, 22:58
#3

#2 Det är riktigt det du skrev- 53% är korrekt än så länge. 70% av dessa angav att de inte gillade Trumps språk och resterande sade att de inte brydde sig. My bad. Wikileaks, Julian Assange och internet spelade också en roll för utgången. Det är naturligtvis fritt att ta till sig den information man vill. Frågan är var skall man hämta informationen. Av tidningar i USA var det LA Times som var närmast sanningen i prognosen.

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Aniara14
2016-11-15, 21:19
#4

#3 "Frågan är var skall man hämta informationen."

Ja, det undrar jag verkligen också…🤔🤔😕

An ounce of prevention is worth a pound of cure

Upp till toppen
Annons: