Annons:
Etikettprovocerande
Läst 750 ggr
kamera0710
2016-11-10, 12:18

"Skärp er Stockolm, det är ju bara snö"

”Det snöar i den stolta huvudstaden. En oerhörd händelse som snabbt blev en större nyhet än att Trump intar Vita huset. Här i norr följer vi dramat och är minst sagt förundrade.

Som norrlänning är det onekligen lite lockande att vara hånfull i det här läget.

(…)

Visst, rekordsnö. Det snöar mycket. Vi fattar. Men det är ju inte så att vi diskuterar ett okänt väderfenomen.

Det har snöat förr. I tusentals år, faktiskt. Men trots dagens superteknik och meteorloger som kan förutse det mesta är det som att det kommer som en fullständig chock för Stockholm varje gång.”

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23887824.ab

Annons:
Niklas
2016-11-10, 12:27
#1

Lite ovanligt var det faktiskt. Det har aldrig varit så mycket snö här i november och merparten kom inom loppet av ett dygn. De 39 centimeter som ligger nu slog det gamla novemberrekordet med drygt tio centimeter. Hade vi inte haft så mycket bilar och andra fordon hade det varit lättare att snöröja men nu har vi det. :-)


Vänliga hälsningar, Niklas
retuscherar du dina foton

Martin
2016-11-10, 12:28
#2

Och det blir förmodligen inte enklare av att snöröja av att folk lämnar sina bilar på motorvägar och andra vägar.

Intressant att se så små vi (återigen) är mot naturen.

mvh Martin

Janne Nilsson
2016-11-10, 12:30
#3

Visst finns det en poäng. Men det stora problemet är inte egentligen nederbörden utan att det finns för många dåliga bilförare som dels inte kan köra, än mindre i halt väglag och dels att de envisas med att inte ha vinterdäck och fattar en massa andra korkade beslut.

I en stor stad som Stockholm så krävs det inte särskilt många av den sortens bilförare för att skapa kaos i den redan på bristningsgränsen belastade trafiksituationen.

Tillbringade själv 6 timmar igår med att tillrygalägga 6 mil. :(

Janne Nilsson

"Bet Kinder bet, morgen kommt der Schwede.
Der Schwede der kommt mit dem morgenstern,
Er frist die kleine Kinder gern."

Martin
2016-11-10, 12:33
#4

#3 Ja, läste att en hel del av dem hade sommardäck. Må vara att man kanske inte orkat / brytt sig om att byta till vinterdäck men då måste man ju samtidigt ha förstånd nog att låta bilen stå om det ligger snö (oavsett om det är 1, 3 eller 40 cm.

mvh Martin

[Jimmy.L]
2016-11-10, 13:30
#5

Ja det är inte lätt för snöröjningsmaskinerna att ta ta sig förbi bilar, bussar och lastbilar som kör på sommardäck eller slitna däck. Och traktorerna fastnar i köerna som uppstår.

Upp till toppen
Annons: